1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. AM Best: Όσα αναμένει για τους αντασφαλιστές

AM Best: Όσα αναμένει για τους αντασφαλιστές

AM Best: Όσα αναμένει για τους αντασφαλιστές
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

*Η AM Best είναι ο μεγαλύτερος οργανισμός αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας στον κόσμο που ειδικεύεται στον κλάδο των ασφαλειών.

Η σημαντική βελτίωση των επιτοκίων, η αυξημένη ζήτηση για ασφαλίσεις και η αύξηση των εσόδων από επενδύσεις οδήγησαν την AM Best να διατηρήσει τις σταθερές προοπτικές της για τον παγκόσμιο αντασφαλιστικό τομέα.

Καθώς πλησιάζουν γρήγορα οι ανανεώσεις αντασφαλίσεων την 1η Ιανουαρίου 2024, ο οργανισμός αξιολόγησης πιστεύει ότι οι αντασφαλιστές δεν θα χαλαρώσουν την τρέχουσα στάση τους για κάποιο χρονικό διάστημα και ως εκ τούτου αναμένει ότι η αγορά θα παραμείνει ευνοϊκή για τους αντασφαλιστές.

Η AM Best σημειώνει σημαντική βελτίωση των επιτοκίων, ιδίως στις γραμμές ιδιοκτησίας, καθώς και αυξημένη ζήτηση για αντασφαλιστική κάλυψη λόγω των αυξημένων ζημιών από καταστροφές και της γενικής οικονομικής αβεβαιότητας, αλλά και της ισχυρής ζήτησης για αντασφάλιση ζωής και προσόδων από ασφαλιστές με έδρα τις ΗΠΑ.

Επιπλέον, ο οργανισμός αξιολόγησης αναμένει ότι οι αντασφαλιστές θα επωφεληθούν από την αύξηση των εσόδων από επενδύσεις, σημειώνοντας ότι οι αποδόσεις νέων χρημάτων για επενδύσεις σταθερού εισοδήματος έχουν υπερδιπλασιαστεί.

«Σύμφωνα με την πρόσφατη ιστορία, οι ασφαλιστές μαστίζονται από αυξημένες απώλειες που σχετίζονται με τις καιρικές συνθήκες, συμπεριλαμβανομένων των δευτερευόντων κινδύνων», δήλωσε ο Carlos Wong-Fupuy, ανώτερος διευθυντής της AM Best.

Οι αυξανόμενες θερμοκρασίες της επιφάνειας της θάλασσας και οι αυξημένες τιμές των παράκτιων ακινήτων εξακολουθούν να επηρεάζουν δυσμενώς τις προβλέψεις ζημιών βάσει μοντέλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Η AM Best αναθεωρεί τις προοπτικές της ασφαλιστικής αγοράς του Λονδίνου σε θετικές

«Αυτοί οι παράγοντες ώθησαν ορισμένους αντασφαλιστές να αποσύρουν σημαντικά ποσά κεφαλαίου από την αγορά αντασφάλισης ακινήτων. Αυτοί οι εναπομείναντες αντασφαλιστές έχουν επωφεληθεί από τη μειωμένη προσφορά…», πρόσθεσε.

Ενώ το σημερινό τοπίο είναι σαφώς επωφελές για τους αντασφαλιστές, η AM Best επισημαίνει ορισμένους παράγοντες που θα μπορούσαν να αντισταθμίσουν τα θετικά.

Αυτό περιλαμβάνει τη συνεχή και αυξανόμενη αβεβαιότητα σχετικά με τους υποκείμενους κινδύνους, την επιφυλακτικότητα των νέων κεφαλαίων παρά τις καλύτερες συνθήκες της αγοράς, τις συνεχιζόμενες ανησυχίες σχετικά με τον οικονομικό και κοινωνικό πληθωρισμό και την υψηλότερη θνησιμότητα μετά την COVID-19 σε ορισμένες αγορές.

Όλα αυτά προέρχονται από την τελευταία έκθεση της AM Best σχετικά με το τμήμα της παγκόσμιας αγοράς αντασφάλισης, η οποία διερευνά την επίδραση των υψηλότερων επιτοκίων, το σκληρό περιβάλλον της αγοράς, την ασφαλισιμότητα, τα επιτόκια και το κεφάλαιο.

Σχολιάζοντας συγκεκριμένα το περιβάλλον υψηλότερων επιτοκίων, ο Dan Hofmeister, ανώτερος οικονομικός αναλυτής της AM Best, δήλωσε: «Οι απώλειες από τις διακυμάνσεις αγοράς που βίωσαν πολλές ασφαλιστικές εταιρείες δεν ήταν αρκετά σημαντικές ώστε να οδηγήσουν σε στρατηγική μετατόπιση των δραστηριοτήτων για τη μείωση των κεφαλαιακών επιβαρύνσεων. Οι αντασφαλιστές περιουσίας / ατυχημάτων διατήρησαν επαρκή ρευστότητα και ήταν σε θέση να ανακτήσουν μεγάλο μέρος των ζημιών τους καθώς οι επενδύσεις σταθερού εισοδήματος ωρίμαζαν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Η AM Best αναθεωρεί τις προοπτικές της ασφαλιστικής αγοράς του Λονδίνου σε θετικές

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.