1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Ελλάδα
  6. »
  7. Η INTERLIFE Α.Α.Ε.Γ.Α. αποχωρεί από το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου

Η INTERLIFE Α.Α.Ε.Γ.Α. αποχωρεί από το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου

Η INTERLIFE Α.Α.Ε.Γ.Α. αποχωρεί από το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Παρουσία ισχυρής πλειοψηφίας των μετόχων της Εταιρείας, πραγματοποιήθηκε στις 17/06/22 η Τακτική Γενική Συνέλευση της INTERLIFE Α.Α.Ε.Γ.Α. στον πολυχώρο εκδηλώσεων Κτήμα Χρηστίδη στη Θεσσαλονίκη.

Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης εγκρίθηκαν οι Ετήσιες Χρηματοοικονομικές Καταστάσεις της χρήσης 2021, η διάθεση Κερδών μέσω διανομής μερίσματος 0,12 € ανά μετοχή με ημερομηνία αποκοπής μερίσματος την Τετάρτη 6 Ιουλίου 2022 και η διαγραφή των μετοχών της Εταιρείας από τη μη ρυθμιζόμενη αγορά (Ν.Ε.Α. Αγορά) του Χρηματιστηρίου της Κύπρου (Χ.Α.Κ.).

Σχετικά με το τελευταίο θέμα η ανακοίνωση της εταιρείας που αναρτήθηκε στο Χ.Α.Κ. αναφέρει τα πιο κάτω.

Δεδομένης της διαπραγμάτευσης των μετοχών της Εταιρείας στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών ήδη από την 26/01/2021 και σε συνδυασμό με τον περιορισμένο αριθμό συναλλαγών που λαμβάνουν χώρα στο Χ.Α.Κ. επί μετοχών της Εταιρείας, τόσο σε αριθμό όσο και σε όγκο, τα μέλη του Δ.Σ. συμφώνησαν ότι δεν προκύπτει σημαντικό πλεονέκτημα για την Εταιρεία να παραμένει εισηγμένη και στο Χ.Α.Κ., συνεκτιμώντας το γεγονός ότι η παραμονή αυτή απαιτεί επιπλέον πόρους από την Εταιρεία.

Επιπρόσθετα, η διαπραγμάτευση στο Χ.Α.Κ. γίνεται σε μη ρυθμιζόμενη αγορά εν αντιθέσει με τη διαπραγμάτευση στην Κύρια Αγορά του Χ.Α. Τέλος, η απόκλιση μεταξύ των αποτιμήσεων στα δύο Χρηματιστήρια δύναται να δημιουργήσει σύγχυση στους δείκτες και κατ’ επέκταση στους επενδυτές.

Στο πλαίσιο αυτό, το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας πρότεινε στη Γενική Συνέλευση των μετόχων τη διαγραφή των μετοχών από τη μη ρυθμιζόμενη αγορά (Ν.Ε.Α. Αγορά) του Χρηματιστηρίου της Κύπρου (Χ.Α.Κ.). Επιπλέον, το Διοικητικό Συμβούλιο πρότεινε στη Γενική Συνέλευση των μετόχων να του παρασχεθεί εξουσιοδότηση για τη ρύθμιση όλων των θεμάτων που αφορούν την εν λόγω διαγραφή.

Διευκρινίσθηκε ότι για την απόφαση της διαγραφής των μετοχών από τη μη ρυθμιζόμενη αγορά (Ν.Ε.Α. Αγορά) του Χρηματιστηρίου της Κύπρου (Χ.Α.Κ.) απαιτείται ποσοστό 90% των στη Γενική Συνέλευση εκπροσωπούμενων μετοχών.

Διενεργήθηκε ψηφοφορία και η Γενική Συνέλευση ομόφωνα ενέκρινε τη διαγραφή των μετοχών της Εταιρείας από τη μη ρυθμιζόμενη αγορά (Ν.Ε.Α. Αγορά) του Χρηματιστηρίου της Κύπρου (Χ.Α.Κ.) και παρείχε εξουσιοδότηση προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας για τη ρύθμιση όλων των θεμάτων που αφορούν την εν λόγω διαγραφή.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.