1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αρθρογραφία
  6. »
  7. 7+1 παράγοντες που επηρεάζουν το κόστος της ασφάλειας ταξιδιού

7+1 παράγοντες που επηρεάζουν το κόστος της ασφάλειας ταξιδιού

7+1 παράγοντες που επηρεάζουν το κόστος της ασφάλειας ταξιδιού
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Η ασφάλεια ταξιδιού είναι στις μέρες μας σημαντικότερη από ποτέ. Καθημερινά ανακοινώνονται αρκετές ακυρώσεις πτήσεων, ακόμη και την τελευταία στιγμή, λόγω της αυξημένης ζήτησης για ταξίδια σε συνδυασμό με την έλλειψη προσωπικού.

Αν και η ασφάλεια ταξιδιού θεωρείται σε γενικές γραμμές οικονομική επιλογή, πιο κάτω παρουσιάζουμε 7+1 παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν το κόστος της:

Είδος ασφάλειας

Εάν ταξιδεύεις συχνά, τότε οικονομικά σε συμφέρει να επιλέξεις ετήσια ασφάλεια. Η ετήσια ασφάλεια ταξιδιού μπορεί να καλύψει όλα τα ταξίδια που θα πραγματοποιήσεις εκτός Κύπρου κατά τη διάρκεια του έτους. Εάν δεν ταξιδεύεις τόσο συχνά, τότε είναι προτιμότερο να αγοράσεις ασφάλεια μόνο για το επερχόμενο ταξίδι.

Κόστος ταξιδιού

Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας που επηρεάζει το κόστος της ασφάλειας ταξιδιού είναι το συνολικό κόστους του ταξιδιού. Όσο μεγαλύτερο είναι το κόστος του ταξιδιού, τόσο μεγαλύτερο θα είναι και εκείνο της ασφάλειας. Στο συνολικό κόστος του ταξιδιού δεν πρέπει να υπολογίζονται μόνο τα εισιτήρια του αεροπλάνου, ή του πλοίου, αλλά και τα έξοδα των περιηγήσεων και εκδηλώσεων στις οποίες σκοπεύεις να συμμετάσχεις.

Ηλικία και αριθμός ατόμων

Η ηλικία επηρεάζει το κόστος της ασφάλειας ταξιδιού. Άτομα μεγαλύτερης ηλικίας θεωρούνται πιο ευάλωτα, με αποτέλεσμα να αυξάνεται ελαφρώς το ασφάλιστρο. Επιπρόσθετα, όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των ατόμων που ταξιδεύουν μαζί, τόσο πιθανότερο είναι να διαφοροποιηθεί και η τιμή της ασφάλειας ταξιδιού, αφού το ατύχημα ενός πιθανό να επηρεάσει ολόκληρο το γκρουπ.

Προορισμός και διάρκεια διαμονής

Όπως είναι αναμενόμενο, στις χώρες υψηλού ρίσκου το κόστος της ασφάλειας ταξιδιού είναι υψηλότερο σε σχέση με εκείνες χαμηλού ρίσκου. Το ρίσκο αυτό καθορίζεται από τις πιθανότητες να συμβεί ένα ατύχημα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Πρόσθετες καλύψεις

Υπάρχει δυνατότητα αγοράς πρόσθετων καλύψεων, σύμφωνα με τις ανάγκες του κάθε ταξιδιώτη. Σε περίπτωση που το ταξίδι είναι επιχειρηματικό, μπορείς να επιλέξεις την προαιρετική επιχειρηματική κάλυψη, η οποία μπορεί να καλύψει τον εξοπλισμό της

επιχείρησης σου, καθώς και προσωπικά ατυχήματα που μπορεί να προκύψουν. Μέσω της ασφάλειας ταξιδιού μπορείς επίσης να καλύψεις αθλητικό εξοπλισμό για γκολφ, scuba diving και χειμερινά αθλήματα, οδοντιατρική φροντίδα, ακόμη και ιατρική φροντίδα κατοικίδιου.

Κατάσταση υγείας

Η κατάσταση υγείας και το ιατρικό ιστορικό του ατόμου που επιθυμεί να ταξιδέψει είναι επίσης ένας από τους καθοριστικούς παράγοντες για το κόστος της ασφάλειας ταξιδιού. Οι πλείστες ασφάλειες ταξιδιού δεν καλύπτουν προϋπάρχουσες ασθένειες.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.