1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αρθρογραφία
  6. »
  7. 6+1 Συμβουλές για να στολίσετε με ασφάλεια!

6+1 Συμβουλές για να στολίσετε με ασφάλεια!

6+1 Συμβουλές για να στολίσετε με ασφάλεια!
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και όλα γύρω μας σιγά σιγά βάζουν τα γιορτινά τους! Δρόμοι, καταστήματα, σπίτια άρχισαν ήδη να θυμίζουν ότι τα Χριστούγεννα και η αλλαγή του χρόνου είναι μόνο λίγες μέρες μακριά.

Για όσους στόλισαν ή θα στολίσουν τις επόμενες μέρες, έχουμε κάποιες μικρές συμβουλές έτσι ώστε να αποφύγουμε δυσάρεστα ατυχήματα λόγο του στολισμού. Μπορεί να φανεί αστείο αλλά στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής κάθε χρόνο υπάρχουν περίπου 15,000 τραυματισμοί που συνδέονται με τον στολισμό των Χριστουγέννων.

Σας παρουσιάζουμε λοιπόν 7 απλές συμβουλές για να μην μας βγουν τα Χριστούγεννα ξινά.

  • Ασφαλίστε το σπίτι σας, προστατέψτε την οικογένεια σας

Η βασική μας συμβουλή βέβαια είναι να ασφαλίσετε το σπίτι σας με περιεκτική ασφάλιση κατοικίας. Εάν θεωρείτε αχρείαστη την ασφάλεια κατοικίας ρίξτε μια ματιά στους τίτλους των ειδήσεων και θα καταλάβετε ότι η φωτιά, οι κλοπές και άλλοι τόσοι κίνδυνοι δεν είναι καθόλου σπάνιο φαινόμενο. Τηλεφωνήστε σήμερα στον ασφαλιστή σας ή την ασφαλιστική σας εταιρεία και βεβαιωθείτε ότι έχετε ασφαλίσει σωστά το πολυτιμότερο υλικό αγαθό για κάθε οικογένεια. Θα εκπλαγείτε πόσο χαμηλό είναι το κόστος να ασφαλίσουμε το σπίτι μας σε σχέση με την ξενοιασιά που μας προσφέρει.

Μην ξεχάσετε να δώσετε την απαιτούμενη σημασία στο ποσό ασφάλισης, αφού λόγο πληθωρισμού το κόστος ανακατασκευής των κτηρίων γενικότερα έχει αυξηθεί δραματικά.

  • Κρατήστε τα αληθινά δέντρα μακριά από πηγές θέρμανσης.

Εάν σας αρέσει να στολίζετε αληθινό δέντρο, είναι πολύ σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι αυτό δεν είναι κοντά σε πηγές θέρμανσης όπως σώματα καλοριφέρ, τζάκια και σόμπες. Τα αληθινά δέντρα είναι γενικά εξαιρετικά εύφλεκτα και θα ήταν καλό να έχουμε ένα μικρό πυροσβεστήρα κοντά.

  • Ενυδατώστε το δέντρο σας

Όταν το δέντρο αρχίσει και ξεραίνεται είναι περισσότερο εύφλεκτο απ’ ότι στην αρχή που το στολίσατε. Για τον λόγο αυτό καλό είναι να βρείτε ένα τρόπο να ενυδατώνετε το δέντρο σας κατά την διάρκεια των βδομάδων μέχρι να το αφαιρέσετε έτσι ώστε να αποφύγετε οτιδήποτε δυσάρεστο.

  • Αγοράστε πυρίμαχα δέντρα

Τώρα εάν προτιμάτε τα ψεύτικα δέντρα, βεβαιωθείτε ότι αυτό έχει την ένδειξη «πυρίμαχο» αφού θα είναι δυσκολότερο να πάρει φωτιά. Καλό θα ήταν και τα ψεύτικα δέντρα να μην είναι κοντά σε εστίες θέρμανσης.

  • Μην στολίζετε μόνος/μόνη

Γενικότερα ο στολισμός είναι οικογενειακή υπόθεση αλλά το να μην στολίζουμε μόνοι μας θα μας βοηθήσει να αποφύγουμε και τα ατυχήματα. Όταν στερεώνετε τα στολίδια και τα λαμπάκια σε ψηλά σημεία, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε μία γερή σκάλα και ότι υπάρχει κάποιος να κρατάει την βάση της. Φύλαγε τα ρούχα σου να έχεις τα μισά έλεγαν οι παλιοί.

  • Ελέγξτε τα λαμπάκια πριν τα τοποθετήσετε

Δέντρο χωρίς λαμπάκια δεν έχει χάρη. Συμφωνούμε! Καλό είναι εάν θα χρησιμοποιήσουμε λαμπάκια που τα έχουμε από προηγούμενα χρόνια να τα ελέγξουμε πριν την τοποθέτηση τους. Καλό θα είναι να αντικαταστήσετε τυχών λαμπάκια με ξεφτισμένα καλώδια, σπασμένες πρίζες ή χαλαρές συνδέσεις.

  • Κλείνετε τα λαμπάκια το βράδυ και όταν λείπετε 

Εάν συμβεί κάτι ενώ είστε στο σπίτι είναι εύκολο να περιορίσετε την ζημιά. Γι’ αυτό πρέπει πάντα να κλείνουμε από την πρίζα τα λαμπάκια όταν λείπουμε αλλά και το βράδυ όταν πέφτουμε για ύπνο.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.