1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αρθρογραφία
  6. »
  7. Ξεκινά η κυνηγετική περίοδος! Τι επιλογές ασφάλισης υπάρχουν στην αγορά;

Ξεκινά η κυνηγετική περίοδος! Τι επιλογές ασφάλισης υπάρχουν στην αγορά;

Ξεκινά η κυνηγετική περίοδος! Τι επιλογές ασφάλισης υπάρχουν στην αγορά;
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Ξεκινά την Κυριακή 31 Οκτωβρίου με την πρώτη εξόρμηση, η κυνηγετική περίοδος επιδημητικού θηράματος στην Κύπρο. Σύμφωνα με δηλώσεις του στην τηλεόραση του Sigma ο Πέτρος Αναγιωτός, λειτουργός του Ταμείου Θήρας, αναμένετε ότι θα εξορμήσουν περί των 40,000 κυνηγών.

Είμαστε σίγουροι ότι όλοι οι κυνηγοί «τρέχουν» αυτές τις μέρες για όλες τις προετοιμασίες που χρειάζονται για τη μέρα αυτή. Πόσοι όμως έχουν μεριμνήσει και για την ασφάλεια τους; Με την ευκαιρία αυτή σας παρουσιάζουμε τις εταιρείες που προσφέρουν ασφαλιστικά συμβόλαια ή καλύψεις ειδικά για κυνηγούς.

Γενικές Ασφάλειες Κύπρου

Οι Γενικές Ασφάλειες Κύπρου προσφέρουν ένα ξεχωριστό συμβόλαιο που καλύπτει όλες τις ανάγκες των κυνηγών.

Το συμβόλαιο της εταιρείας χωρίζετε σε 3 μέρη. Το πρώτο μέρος αφορά κάλυψη από Προσωπικά Ατυχήματα που μπορεί να συμβούν στο κυνήγι και περιλαμβάνουν κάλυψη για θάνατο, μόνιμη ή προσωρινή Ολική ανικανότητα και ιατρικά έξοδα. Το δεύτερο μέρος αφορά την κάλυψη της αστικής ευθύνης σε περίπτωση που ο κυνηγός προκαλέσει υλική ή σωματική ζημιά κατά την πυροδότηση του κυνηγετικού του όπλου. Για αυτά τα δύο μέρη ο πελάτης μπορεί να διαλέξει ένα από τα 3 πακέτα της εταιρείας που το καθένα έχει συγκεκριμένα χρηματικά όρια για τις πιο πάνω καλύψεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Ο ΟΠΑΠ Διεθνής Μαραθώνιος Λεμεσού «τρέχει» με τη Δύναμη Ασφάλειας της CNP Ασφαλιστική

Τέλος το τρίτο μέρος του συμβολαίου δίνει την δυνατότητα στους κυνηγούς να ασφαλίσουν το όπλο τους για ζημιά που μπορεί να συμβεί κατά τη διάρκεια του κυνηγιού. Ο πελάτης μπορεί να ασφαλίσει μέχρι 5 όπλα με μέγιστο ποσό κάλυψης για κάθε όπλο τις 5,000.

Τα συμβόλαια μπορούν να εκδοθούν είτε διαδικτυακά μέσω της ιστοσελίδας της εταιρείας είτε από οποιοδήποτε κατάστημα της Τράπεζας Κύπρου.

CNP Ασφαλιστική

Η CNP Ασφαλιστική προσφέρει επίσης ξεχωριστό συμβόλαιο για τους κυνηγούς με μεγάλη γκάμα καλύψεων.

Οι βασικές καλύψεις του συμβολαίου περιλαμβάνουν καλύψεις για μόνιμη ή προσωρινή ανικανότητα, Ιατρικά έξοδα, αστική ευθύνη και αστική ευθύνη για ζώο τρίτου. Στις προαιρετικές καλύψεις της εταιρείας μπορεί κάποιος να προσθέσει κάλυψη για το κυνηγετικό όπλο αλλά και τον κυνηγετικό του σκύλο.  

Για περισσότερες πληροφορίες ή για έκδοση του συμβολαίου οι καταναλωτές μπορούν να επικοινωνήσουν με την εταιρία ή με το δίκτυο ασφαλιστικών διαμεσολαβητών της.

Gan Direct Insurance

Η Gan Direct Insurance προσφέρει την κάλυψη «Ευθύνης Κυνηγών» προαιρετικά στο περιεκτικό συμβόλαιο κατοικίας της εταιρείας.

Η συγκεκριμένη κάλυψη προσφέρει κάλυψη αστικής ευθύνης για οποιοδήποτε σωματικό τραυματισμό ή βλάβη σε περιουσία που προκάλεσε ο ασφαλισμένος ενώ κυνηγούσε και καλύπτει μέχρι ένα συγκεκριμένο ποσό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  CNP Ασφαλιστική: Παγκύπριο Συνέδριο 2024 «Θωρακίζουμε το σήμερα...κτίζουμε το αύριο!»

Η συγκεκριμένη κάλυψη μπορεί να προστεθεί και σε ήδη υφιστάμενα συμβόλαια αλλά και κατά την έκδοση νέου συμβολαίου.  Οι καταναλωτές μπορούν να προσθέσουν την συγκεκριμένη κάλυψη μέσω της ιστοσελίδας της εταιρείας, τηλεφωνικός ή προσωπικά σε ένα από τα 5 καταστήματα της εταιρείας σε όλη την Κύπρο.

Σημαντικές Σημειώσεις

  • Οι πληροφορίες έχουν συλλεγεί μετά από έρευνα στις ιστοσελίδες των ασφαλιστικών εταιρειών. Για περισσότερες πληροφορίες οι αναγνώστες θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τις ίδιες τις εταιρίες.
  • Εάν εκ παραδρομής έχουμε παραλείψει κάποια εταιρεία που προσφέρει αντίστοιχα συμβόλαια ή καλύψεις, μπορούν οι εταιρείες να μας στείλουν πληροφορίες στο [email protected] και θα προστεθούν στο άρθρο.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.