1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αυτοκινηση
  6. »
  7. Βάζει μπρος για υποδομές ηλεκτροκίνησης η ΑΗΚ

Βάζει μπρος για υποδομές ηλεκτροκίνησης η ΑΗΚ

Βάζει μπρος για υποδομές ηλεκτροκίνησης η ΑΗΚ
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Τη δημιουργία ακόμα δέκα σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων προγραμματίζει εντός του 2022 η Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΗΚ), δύο εκ των οποίων θα είναι ταχείας φόρτισης.

Αυτό ανέφερε στα πλαίσια χριστουγεννιάτικου προγεύματος γνωριμίας η πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της ΑΗΚ Δέσποινα Παναγιώτου Θεοδοσίου, σημειώνοντας ότι παγκύπρια λειτουργούν 30 σταθμοί υποδομή της υπηρεσίας e-charge, οι οποίοι θα συνεχίσουν να αυξάνονται με την περαιτέρω ένταξη των ηλεκτρικών οχημάτων στις μεταφορές, ώστε να εξυπηρετούν τον κάτοχο ηλεκτρικού οχήματος να καλύψει με το όχημα του ολόκληρη την Κύπρο.

Αξίζει να αναφερθεί ότι παγκύπρια λειτουργούν 9 σταθμοί φόρτισης στην επαρχία Λευκωσίας, 8 στη Λεμεσό, 1 στις Πλάτρες, 4 στη Λάρνακα, 2 στο Παραλίμνι/Πρωταρά, 2 στην Πάφο και 1 στη Πόλη Χρυσοχούς.

Σημειώνεται ότι λειτουργούν επίσης και δύο σταθμοί ταχείας φόρτισης σε αυτοκινητόδρομους και συγκεκριμένα στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού παρά την υπεραγορά Άλφα Μέγα Σκαρίνου και Λευκωσίας – Λάρνακας στο χώρο στάθμευσης λεωφορείων Αλάμπρας, ενώ ο στόχος σύμφωνα με την πρόεδρο του ΔΣ της Αρχής είναι να καλυφθούν όλοι οι μεγάλοι αυτοκινητόδρομοι της χώρας.

Μείωση τιμής ρεύματος

 Σχετικά με την αύξηση της τιμής του ηλεκτρισμού το τελευταίο διάστημα, είπε ότι η ΑΗΚ προχώρησε σε απορρόφηση του 65% της βασικής διατίμησης τελών δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας, το οποίο αντιστοιχεί σε περίπου 24 εκατ ευρώ. ή σε μείωση της τάξης του 10%  περίπου στα τιμολόγια όλων των καταναλωτών, για τις διμηνίες Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2021 και Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2022. Υπενθυμίζεται ότι σε ανάλογη μείωση προχώρησε και πέρσι η ΑΗΚ για έξι μήνες η οποία αναλογούσε σε περίπου 32 εκατ. ευρώ. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Η «επανάσταση» των ηλεκτρικών οχημάτων: Tι σημαίνει για τις Ασφαλιστικές εταιρείες;

Αναφέρθηκε επίσης στη μείωση του συντελεστή ΦΠΑ για προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας που εμπίπτει στην οικιακή διατίμηση 01 και 02 και 56 από τον κανονικό συντελεστή ΦΠΑ 19% στο μειωμένο συντελεστή 9%, για περίοδο 3 μηνών για κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας από την 1η Νοεμβρίου, καθώς και στη μείωση του συντελεστή ΦΠΑ για προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας που εμπίπτει στην οικιακή διατίμηση για ευάλωτους καταναλωτές 08 και 56 από τον κανονικό συντελεστή ΦΠΑ 19% στο μειωμένο συντελεστή 5%, για περίοδο 6 μηνών, για κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας επίσης από την 1η Νοεμβρίου.

Η ΑΗΚ στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

Η κ. Θεοδοσίου ανέφερε ακόμα ότι στους πρωταρχικούς στόχους του νέου συμβουλίου είναι η εξωστρέφεια του οργανισμού και γι’ αυτό το λόγο πρόσφατα ενεργοποιήθηκαν λογαριασμοί της ΑΗΚ στο Twitter και στο LinkedIn, ενώ ψηφιακό υλικό είναι διαθέσιμο και στο κανάλι της ΑΗΚ στο YouTube.

Στόχος είναι να μπορεί το κοινό να βλέπει άμεσα τις ανακοινώσεις, ενημερώσεις, δράσεις, ενδιαφέρουσες πληροφορίες και όλα τα νέα που αφορούν τον Οργανισμό, δήλωσε περαιτέρω η κ. Θεοδοσίου.

Όσον αφορά ψευδείς λογαριασμούς της ΑΗΚ που εντοπίστηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ερωτηθείς σχετικά η κ. Θεοδοσίου τόνισε ότι η Αρχή δεν διατηρεί λογαριασμό στο Facebook και κάλεσε τους πολίτες να είναι προσεκτικοί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Κακά μαντάτα για τις πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη

Της Ελένης Χαραλάμπους

Πηγή: stockwatch

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.