1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Τοπικα Νεα
  6. »
  7. Top Insurance: Τα σπουδαία οφέλη μιας ιδιωτικής ασφάλισης υγείας

Top Insurance: Τα σπουδαία οφέλη μιας ιδιωτικής ασφάλισης υγείας

Top Insurance: Τα σπουδαία οφέλη μιας ιδιωτικής ασφάλισης υγείας
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Η ιδιωτική ασφάλιση υγείας έχει αποδειχθεί ότι αποτελεί αναγκαία προσθήκη στο δημόσιο σύστημα υγείας (ΓΕΣΥ) στην Κύπρο για πάρα πολλούς λόγους.

Διεθνής Iδιωτική Ασφάλιση Υγείας στην Κύπρo

Η διεθνής ιδιωτική ασφάλιση υγείας προσφέρει διάφορα οφέλη στους ασφαλισμένους που διαμένουν στην Κύπρο, ανεξάρτητα από την εθνικότητά τους, καθώς και στους Κύπριους που ταξιδεύουν συχνά ή ζουν στο εξωτερικό.

Τα επίσημα στοιχεία αποκαλύπτουν ότι ο χρόνος αναμονής για ραντεβού με ειδικούς γιατρούς στο δημόσιο σύστημα υγείας κυμαίνεται από 10 ημέρες έως τρεις μήνες.

Αντίθετα, τα άτομα με ιδιωτική ασφάλιση υγείας μπορούν να προγραμματίσουν ραντεβού την ίδια ημέρα ή ανάλογα με τον επείγοντα χαρακτήρα της κατάστασής τους και να έχουν άμεση πρόσβαση σε υπερσύγχρονες ιδιωτικές εγκαταστάσεις υγείας στην Κύπρο και παγκοσμίως, όπως η άμεση πρόσβαση σε καλά στελεχωμένα Τμήματα Πρώτων Βοηθειών και αποτελεσματικές υπηρεσίες μεταφοράς.

Iδιωτικά προγράμματα ασφάλισης

Τα ιδιωτικά προγράμματα ασφάλισης υγείας καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα ιατρικών υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένης της πρωτοβάθμιας περίθαλψης, της νοσηλείας, των διαγνωστικών εξετάσεων, της χειρουργικής επέμβασης και της φαρμακευτικής αγωγής.

Το Κυπριακό Γενικό Σύστημα Υγείας (ΓΕΣΥ), παρέχει πρόσβαση σε περίπου δύο χιλιάδες συμβεβλημένους γιατρούς, νοσηλεία και χειρουργική επέμβαση σε δημόσια ή συμβεβλημένα ιδιωτικά νοσοκομεία, διαγνωστικές εξετάσεις σε δημόσια νοσοκομεία ή συμβεβλημένα ιδιωτικά εργαστήρια και περιορισμένο κατάλογο φαρμάκων.

Για τους πολίτες που καλύπτονται μόνο από το Γενικό Σύστημα Υγείας (ΓΕΣΥ), η μετάβαση στο εξωτερικό για εξειδικευμένες υπηρεσίες, εξετάσεις ή θεραπείες που δεν είναι διαθέσιμες στην Κύπρο αποτελεί μεγάλη δυσκολία, με ελάχιστες εξαιρέσεις, που σχετίζονται με πολιτικές διασυνδέσεις και άλλα αφανή κανάλια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Ελλάδα: Νομοσχέδιο ιδιωτικής ασφάλισης έναντι φυσικών καταστροφών

Ιδιωτική ασφάλιση στο χώρο εργασίας

Πολλοί οργανισμοί του δημόσιου και ημιδημόσιου τομέα, συμπεριλαμβανομένων των ιδιωτικών εταιρειών, προσφέρουν ιδιωτικά προγράμματα ασφάλισης υγείας ως πρόσθετες παροχές στους υπαλλήλους τους.

Αυτό καταδεικνύει τα πλεονεκτήματα της ιδιωτικής ασφάλισης υγείας, καθώς οι δημόσιοι οργανισμοί ανοίγουν ευκαιρίες για πρόσθετη κάλυψη που δεν παρέχεται από το ΓεΣΥ, όπως νοσηλεία σε ιδιωτικά νοσοκομεία, φαρμακευτική αγωγή που δεν διατίθεται μέσω του ΓεΣΥ, κάλυψη έκτακτης ανάγκης στο εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένων των εξόδων νοσηλείας και μεταφοράς του ασθενούς, ακόμη και εντός της χώρας τους.

Ακόμη και ο Κυπριακός Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) και το Πανεπιστήμιο Κύπρου, το οποίο στεγάζει ιατρική σχολή, παρέχουν ιδιωτική ασφάλιση υγείας στο προσωπικό τους.

Κόστος Υγειονομικής Περίθαλψης στην Κύπρο

Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Ασφαλιστικών Εταιρειών Κύπρου, το μέσο κόστος νοσηλείας σε ιδιωτικό νοσοκομείο στο εξωτερικό κυμαίνεται από 1000 έως 2000 ευρώ ανά ημέρα.

Η ιδιωτική ασφάλιση υγείας μπορεί να καλύψει αυτά τα έξοδα, διασφαλίζοντας ότι οι ασφαλισμένοι δεν θα επιβαρυνθούν με οικονομικές δυσκολίες.

Δώσε τέλος στις οικονομικές ανησυχίες

Με τη διεθνή ιδιωτική ασφάλιση υγείας, ο ασφαλισμένος δεν χρειάζεται να ανησυχεί για την πληρωμή των ιατρικών εξόδων, καθώς αυτά θα καλύπτονται από την ασφαλιστική του εταιρεία. Η ασφαλιστική αναλαμβάνει να διευθετήσει την πληρωμή των εξόδων νοσηλείας σε ιδιωτικό νοσοκομείο, είτε στη χώρα του ατόμου είτε στο εξωτερικό, απαλλάσσοντάς τον ασφαλισμένο από περιττές ανησυχίες.

Πηγή: Top Insurance

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.