1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Άρθρα
  6. »
  7. Το νέο Blog της Anytime ρίχνει… φως στην υπόθεση «Σπίτι &...

Το νέο Blog της Anytime ρίχνει… φως στην υπόθεση «Σπίτι & Βιωσιμότητα»

Το νέο Blog της Anytime ρίχνει… φως στην υπόθεση «Σπίτι & Βιωσιμότητα»
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Το περιβάλλον μάς έχει σήμερα ανάγκη όσο ποτέ άλλοτε και η προστασία του μας αφορά όλους. Έτσι, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Φωτός, μέρα ανακηρυγμένη από την UNESCO με σκοπό να τονίζεται κάθε χρόνο και σε παγκόσμιο επίπεδο η σημασία της βιώσιμης ανάπτυξης, ας σκεφτούμε τι μπορούμε πραγματικά να αλλάξουμε στην καθημερινότητά μας. Άλλωστε, οι μεγαλύτερες αλλαγές ξεκινούν από μέσα μας, γι’ αυτό και το σπίτι μας αποτελεί ένα ιδανικό πρώτο πεδίο δράσης!

σπίτι

Ό,τι πιο απλό για κάτι πραγματικά μεγάλο

Στο νούμερο ένα των επιλογών που έχουμε στη διάθεσή μας βρίσκεται η μείωση της άσκοπης σπατάλης ηλεκτρικής ενέργειας που θα μειώσει με τη σειρά της το οικολογικό μας αποτύπωμα! Έτσι, πρέπει να θυμόμαστε ότι διάφορες ηλεκτρικές συσκευές που βρίσκονται σε λειτουργία αναμονής ή φορτιστές που ξεχνάμε στις πρίζες, ενώ έχουμε τελειώσει με τη διαδικασία φόρτισης της συσκευής μας, είναι μερικές μόνο από τις μικρές αλλαγές που μπορούν να κάνουν τη μεγάλη διαφορά.

σπίτι

Αντικατάσταση συμβατικών λαμπτήρων: ναι, αξίζει τον κόπο!

Γνωρίζατε ότι οι σύγχρονοι LED λαμπτήρες σε σύγκριση με τους συμβατικούς καταναλώνουν έως και 85% λιγότερη ενέργεια; Και ένα άλλο μεγάλο θετικό; Η μεγαλύτερη διάρκεια ζωής τους! Γι’ αυτό και αν ακόμη αναρωτιόμαστε, τα πράγματα είναι απλά: ας υπολογίσουμε το κόστος αντικατάστασης όλων των συμβατικών μας λαμπτήρων και το πότε θα χρειαστεί να τους… ξαναλλάξουμε και τα ίδια τα νούμερα θα μας δείξουν τον δρόμο για μία επιλογή που συμφέρει τόσο εμάς όσο και το περιβάλλον.

σπίτι

Μπαταρίες ξανά και ξανά; Όχι πια!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Η σημαντικότητα της κάμερας οπισθοπορείας

Άραγε, πόσες μικροσυσκευές έχουμε στο σπίτι που χρειάζονται κάθε τόσο καινούριες μπαταρίες; Πόσες φορές, επίσης, δεν έχουμε αιφνιδιαστεί από το γεγονός ότι τελείωσαν την ώρα που τις χρειαζόμασταν, όπως όταν πάμε να αλλάξουμε κανάλι στην τηλεόραση; Και τώρα ας υπολογίσουμε όλες τις μπαταρίες που αγοράζουμε σ’ έναν χρόνο και το κόστος τους για εμάς και το περιβάλλον, όταν καταλήγουν πλέον στα σκουπίδια. Μία «πράσινη» λύση, λοιπόν, είναι οι επαναφορτιζόμενες μπαταρίες! Και θα λύσουν το δικό μας πρόβλημα οριστικά και θα βοηθήσουν στο να κάνουμε πράξη μία πιο βιώσιμη ζωή στο σπίτι.

Ας μην ξεχνάμε: το περιβάλλον είναι το σπίτι όλων μας και πρέπει να το προστατεύουμε, όπως ακριβώς προστατεύουμε και το σπίτι μας, για το οποίο φυσικά και επιλέγουμε πρόγραμμα ασφάλισης κατοικίας από την Αnytime!

Πηγή: Anytime Blog

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.