1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Τοπικα Νεα
  6. »
  7. Την υποχρεωτική ασφάλιση γιατρών έναντι αστικής ευθύνης για ιατρική αμέλεια εξέτασε...

Την υποχρεωτική ασφάλιση γιατρών έναντι αστικής ευθύνης για ιατρική αμέλεια εξέτασε η Επιτροπή Υγείας

Την υποχρεωτική ασφάλιση γιατρών έναντι αστικής ευθύνης για ιατρική αμέλεια εξέτασε η Επιτροπή Υγείας
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Υγείας, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 30/11/2023, εξέτασε την πρόταση νόμου για ασφάλιση γιατρών σχετικά με το θέμα της ιατρικής αμέλειας.

Η Επιτροπή εξέτασε την πρόταση νόμου: «Ο περί Ιατρών Νόμος του 2023» με σκοπό την τροποποίησή του, ώστε να βελτιωθεί η διατύπωση των διατάξεών του σε σχέση με την έκδοση ετήσιας άδειας επαγγέλματος και να τεθεί ως προαπαιτούμενο για την έκδοση τέτοιας άδειας η σύναψη και διατήρηση σε ισχύ ασφαλιστικής σύμβασης έναντι αστικής ευθύνης για επαγγελματική αμέλεια.

Πρόταση νόμου για ασφάλιση γιατρών για αμέλεια

Την πρόταση νόμου που κατέθεσε η κοινοβουλευτική ομάδα του ΔΗΣΥ συζήτησε η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Υγείας, εξετάζοντας τη δυνατότητα θεσμοθέτησης υποχρεωτικής ασφάλισης των γιατρών, προκειμένου να αποκτήσουν άδεια άσκησης επαγγέλματος.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις της μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής η Βουλευτής του ΔΗΣΥ, Σάβια Ορφανίδου:

H πρόταση νόμου αφορά τη σύναψη ασφαλιστικής κάλυψης έναντι αστικής ευθύνης για επαγγελματική αμέλεια των ιατρών ως προϋπόθεση για να πάρει κάποιος ιατρός την ετήσια του επαγγελματική του άδεια για να ασκεί τα καθήκοντα του.

«Είναι μια πρόταση η οποία αγκαλιάστηκε για τη φιλοσοφία της από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς», είπε, σημειώνοντας ότι μια τέτοια ρύθμιση είναι προς όφελος και των ασθενών αλλά είναι και κάτι που το ζητούν και οι ίδιοι οι γιατροί με στόχο την καλύτερη παροχή υπηρεσιών προς τους ασθενείς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Σαν την υγεία εν έσσιει! Ασφάλιση Υγείας: Ένα σχέδιο ασφάλισης που προσφέρει σιγουριά και αξιοπρέπεια

«Υπήρξαν κάποιοι επιμέρους προβληματισμοί και ανησυχίες όσον αφορά κάποια λεκτικά σημεία αλλά και τη συμπερίληψη κάποιων συγκεκριμένων ομάδων μέσα στην πρόταση νόμου καθώς επίσης και κάποιες μεταβατικές διατάξεις», ανέφερε η κ. Ορφανίδου, προσθέτοντας ότι τα ζητήματα αυτά θα εξεταστούν ακολούθως στην κατ’ άρθρο συζήτηση.

Στόχος είναι, όπως είπε, να περάσει το συντομότερο δυνατόν αυτή η πρόταση νόμου που θα καλύπτει αυτό το νομικό κενό που υπάρχει σήμερα ως νομική υποχρέωση για όλους τους γιατρούς. Εξήγησε, δε, ότι η πρόνοια αυτή υπάρχει για τους γιατρούς, οι οποίοι είναι συμβεβλημένοι με το ΓεΣΥ, λόγω της νομοθεσίας που το διέπει, όμως η πρόταση νόμου επιδιώκει να αφορά το σύνολο των γιατρών.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.