1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αρθρογραφία
  6. »
  7. Τι είναι η ξηρή καταιγίδα και γιατί επιβάλλεται η ασφάλιση!

Τι είναι η ξηρή καταιγίδα και γιατί επιβάλλεται η ασφάλιση!

Τι είναι η ξηρή καταιγίδα και γιατί επιβάλλεται η ασφάλιση!
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Γράφει ο Πάνος Τσιολής | Αναδημοσίευση από το Blog της Ideal Insurance!

Σήμερα θα μιλήσουμε για ένα φαινόμενο το οποίο ήταν πολύ έντονο τη Δευτέρα 28/8 στην Κύπρο , αλλά ακόμη εντονότερο στις 26/8 στην Ελλάδα όπου προέκυψαν φωτίες από την έντονη κεραυνική δραστηριότητα σε Άνδρο, Βάρη, Γραμματικό και Κορωπί. Για τι άλλο, αναφερόμαστε στη « ΞΗΡΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ».

Οι ξηρές καταιγίδες είναι ο νούμερο 1 φυσικός λόγος παγκοσμίως εκδήλωσης πυρκαγιών. Ευτυχώς στην Κύπρο οι ξηρές καταιγίδες εκδηλώνονται κυρίως κατά τους μήνες της άνοιξης όπου λόγω της αυξημένης χλωρής βλάστησης οι πυρκαγιές είτε αποτρέπονται, ή σβήνουν μόνες τους ή κατασβήνονται εύκολα από την πυροσβεστική. (1) 

Ξηρή καταιγίδα είναι καταιγίδα η οποία συνοδεύεται από αστραπές και βροντές με καθόλου ή ελάχιστη βροχή (0 έως 2.5 mm). Όλη η βροχή, ή η περισσότερη, εξατμίζεται προτού φτάσει στο έδαφος. Αυτό το φαινόμενο είναι συχνό στην περιοχή μας κατά την μεταβατική περίοδο από χειμώνα σε καλοκαίρι, δηλαδή τους μήνες της άνοιξης και σπανιότερα το φθινόπωρο. (2)

Πώς σχηματίζονται οι κεραυνοί; Σε όλη τη Γη πέφτουν περίπου 100 κεραυνοί το δευτερόλεπτο.

Οι κεραυνοί δημιουργούνται όταν μεγάλα ηλεκτρικά φορτία περνούν από τα σύννεφα στο έδαφος ή από το ένα σύννεφο στο άλλο.

Έχουν ευεργετική επίδραση στο φυσικό περιβάλλον, καθώς εμπλουτίζουν το έδαφος με άζωτο, το οποίο προέρχεται από τον ατμοσφαιρικό αέρα και είναι απαραίτητο στο έδαφος για την ανάπτυξη των φυτών.

Όπως βλέπετε μέχρι και ο Κεραυνός είναι χρήσιμος για το φυσικό περιβάλλον μας.

Λαμβάνοντας υπόψη τα ακραία φαινόμενα που συμβένουν πλέον στη περιοχή μας, τις αλλαγές που προέκυψαν στις 4 εποχές και το τροπικό κλίμα πλέον που δημιουργήθηκε ,μην αμελάτε και κάντε άμεσα μια Ασφάλιση Πυρός. Τα φαινόμενα έγιναν πιο ακραία, πιο συχνά , πιο έντονα, πιο επικίνδυνα.

Αν οικονομικά η περιεκτική είναι για εσάς δυσβάστακτη, κάντε έστω μια Απλή Ασφάλιση Πυρός, Σεισμού & Συνδυασμένων Καλύψεων!

Πλέον δεν είναι αστείο , είναι σοβαρό και πρέπει να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας.

ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΕ ΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΣΑΣ, ΤΗ ΣΤΕΓΗ ΣΑΣ, ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΑΣ, ΣΗΜΕΡΑ! ΑΥΡΙΟ ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ!

(1) Πηγή: Kitas weather

(2) Πηγή: athensvoice.gr

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.