1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αρθρογραφία
  6. »
  7. Ταξιδιωτική ασφάλιση και ασφάλιση υγείας: Ποια είναι η διαφορά;

Ταξιδιωτική ασφάλιση και ασφάλιση υγείας: Ποια είναι η διαφορά;

Ταξιδιωτική ασφάλιση και ασφάλιση υγείας: Ποια είναι η διαφορά;
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Με απλά λόγια, η ταξιδιωτική ασφάλιση και η ασφάλιση υγείας δεν είναι το ίδιο πράγμα. Υπάρχουν κάποια παρόμοια οφέλη τόσο για την ταξιδιωτική ασφάλιση όσο και για την ασφάλιση υγείας, αλλά υπάρχουν επίσης βασικές διαφορές που πρέπει να γνωρίζετε, ώστε να μην πέσετε θύματα εκπλήξεων στα ταξίδια σας.

Είτε ψάχνετε για ταξιδιωτική ασφάλιση για το επόμενο ταξίδι σας είτε σκέφτεστε «χρειάζομαι καν ταξιδιωτική ασφάλιση επειδή έχω ασφάλεια υγείας»; Στη συνέχεια, θα πρέπει να διαβάσετε για να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις διαφορές της ασφάλισης υγείας έναντι της ταξιδιωτικής ασφάλισης.

Ο σκοπός της ταξιδιωτικής ασφάλισης είναι να σας καλύψει έναντι δαπανών ή ζημιών εάν κάτι απροσδόκητο πάει στραβά όταν βρίσκεστε σε διακοπές ή σε ένα ταξίδι. Όπως επείγουσα ιατρική περίθαλψη, ακυρώσεις ή καθυστερήσεις πτήσεων, απώλεια ή κλοπή αποσκευών, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και για προσωπική ευθύνη. Συνήθως τα οφέλη καλύπτουν δαπάνες που ενδέχεται να επιβαρυνθείτε εκτός της χώρας σας.

Η ταξιδιωτική ασφάλιση καλύπτει την απαραίτητη επείγουσα ιατρική περίθαλψη και όχι τη συνεχιζόμενη θεραπεία για συνεχιζόμενες καταστάσεις. Ενώ, η ασφάλιση υγείας είναι κατά κύριο λόγο εκεί για να καλύψει τακτικές ιατρικές εξετάσεις, αποκατάσταση και συνεχή ιατρική μετέπειτα φροντίδα συνήθως στη χώρα σας. Τούτου λεχθέντος, μπορείτε να βρείτε ταξιδιωτικές πολιτικές που καλύπτουν ορισμένα ιατρικά έξοδα στη χώρα σας και ορισμένες προϋπάρχουσες ιατρικές παθήσεις. Και προγράμματα υγείας που καλύπτουν κάποια ιατρική περίθαλψη στο εξωτερικό, επομένως αξίζει να ελέγξετε κάθε πολιτική επειδή είναι όλα διαφορετικά!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Οι βασικές παροχές του ΓεΣΥ και οι εισφορές που πληρώνουν εργοδότες και πολίτες!

Η ταξιδιωτική ασφάλιση είναι επίσης συνήθως μια σταθερή, βραχυπρόθεσμη ασφάλιση που καλύπτει εσάς και τα υπάρχοντά σας σε ένα συγκεκριμένο ταξίδι. Μπορείτε να αγοράσετε κάλυψη για μεμονωμένα ταξίδια ή να λάβετε ετήσια πολιτική πολλαπλών ταξιδιών εάν ταξιδεύετε συχνά. Θα υπάρχουν διαφορές στην τιμή ανάλογα με το πού ταξιδεύετε, το χρονικό διάστημα που ταξιδεύετε και συχνά την ηλικία σας και τα όρια κάλυψης για κάθε ασφαλιστικό όφελος. Για παράδειγμα, μεταξύ 1 και 10 εκατομμυρίων λιρών για επείγουσα ιατρική περίθαλψη.

Τι είναι η ασφάλιση υγείας;

Σε γενικές γραμμές, η ασφάλιση υγείας προορίζεται για να καλύπτει πιο τακτικές ιατρικές διαδικασίες και θεραπεία, συμπεριλαμβανομένων οτιδήποτε από σαρώσεις, χειρουργικές επεμβάσεις και φαρμακευτική αγωγή. Οι πολιτικές διαφέρουν ευρέως και περιλαμβάνουν διαφορετικές ιατρικές καταστάσεις, αλλά τα περισσότερα προγράμματα καλύπτουν νοσοκομειακή παραμονή (ταξινομημένη ως θεραπεία ανυπόμονων), ενώ πιο ακριβά προγράμματα θα καλύπτουν εξειδικευμένες ιατρικές συμβουλές (μερικές φορές γνωστή ως θεραπεία εξωτερικών ασθενών).

Συνήθως υπάρχοντα ή χρόνια προβλήματα, επισκέψεις A&E, μεταμοσχεύσεις οργάνων, ατυχήματα μέσω επαγγελματικών αθλητικών δραστηριοτήτων και συνήθης φροντίδα εγκυμοσύνης δεν καλύπτονται από τα τυπικά ασφαλιστήρια συμβόλαια υγείας. Εκτός και αν έχετε μια πτυχή διεθνούς υγειονομικής περίθαλψης στην ασφάλισή σας, δεν θα καλύπτεστε επίσης για θεραπεία στο εξωτερικό. Εάν είστε κάτοικος ΕΕ και ταξιδεύετε στην ΕΕ, η Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης Υγείας (EHIC) παρέχει κάποια ιατρική περίθαλψη που παρέχεται από το κράτος. Αλλά δεν θα καλύψει το κόστος της πτήσης σας για το σπίτι ή τη συνοδεία γιατρού, εάν το χρειάζεστε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Nimela Insurance Blog: Γιατί να κάνω Ασφάλεια Υγείας και τι να προσέξω;

Εάν έχετε μια προϋπάρχουσα πάθηση υγείας, όπως καρκίνο ή χρόνιες παθήσεις, είναι συνετό να ελέγξετε την ταξιδιωτική σας ασφάλεια, ώστε να γνωρίζετε εάν καλύπτεστε και να αποφασίσετε ανάλογα εάν θα αναζητήσετε ειδική ασφάλεια για προϋπάρχουσες παθήσεις πριν πάτε. Πάντα να ελέγχετε πέρα ​​από τους τίτλους του παρόχου που έχετε επιλέξει, καθώς η κάλυψη ποικίλλει και συχνά διαπιστώνετε ότι μπορεί να χρειαστεί να «προσθέσετε» ορισμένα βασικά στοιχεία κάλυψης στις φθηνότερες πολιτικές.

Η ταξιδιωτική ασφάλιση συνήθως περιλαμβάνει την ηρεμία ότι καλύπτεται η επείγουσα μεταφορά στην πλησιέστερη κατάλληλη εγκατάσταση καθώς και το σπίτι του επαναπατρισμού σας. Αυτό συχνά μπορεί να μην περιλαμβάνεται σε ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο υγείας και το κόστος του ταξιδιού μπορεί να σας κοστίσει χιλιάδες! Σε αντίθεση με την ασφάλιση υγείας, η ταξιδιωτική ασφάλιση παρέχει επίσης τα πρόσθετα οφέλη της ευρύτερης κάλυψης όσο λείπετε. Ανάλογα με την πολιτική που επιλέξατε, καλύπτεστε όταν συμβαίνει κάτι απροσδόκητο σε εσάς ή στα υπάρχοντά σας, εάν το ταξίδι σας διακοπεί ή ακόμα και αν χρειαστεί να ακυρώσετε το ταξίδι σας προτού ξεκινήσει.

Είτε έχετε ήδη ασφάλεια είτε όχι, ακολουθούν ορισμένες βασικές ερωτήσεις που πρέπει να ελέγξετε:

  • Πόσο συχνά ταξιδεύω; Μπορεί να είναι φθηνότερο να λάβετε μια ετήσια ταξιδιωτική πολιτική πολλαπλών ταξιδιών εάν ταξιδεύετε δύο ή περισσότερες φορές το χρόνο.
  • Έχω μια προϋπάρχουσα ιατρική πάθηση ή χρόνια πάθηση που μπορεί να επηρεάσει την ασφάλισή μου; Είναι σημαντικό να ελέγχετε τις προϋποθέσεις που καλύπτονται δωρεάν (εάν υπάρχουν) από τον επιλεγμένο πάροχο και να συμμορφώνεστε πλήρως με τις απαιτήσεις δήλωσης – μπορεί να ακυρώσει την ασφάλισή σας εάν δεν το κάνετε.
  • Πού πηγαίνω και τι θα κάνω; Ίσως χρειαστεί να ελέγξετε ότι οι προγραμματισμένες σας δραστηριότητες περιπέτειας καλύπτονται, καθώς μπορεί να θεωρηθούν ως υψηλότερου κινδύνου και επιπλέον κόστους ή να εξαιρεθούν.
  • Θα με καλύψει το συμβόλαιό μου για τα έξοδα έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση που αρρωστήσω ή πάθω ατύχημα; Θα με στηρίξει μια Γραμμή Βοήθειας 24 ωρών και θα με βοηθήσει να επιστρέψω στη χώρα μου;
  • Ποιο είναι το κόστος των διακοπών μου και τι παίρνω μαζί μου; Αυτό θα σας βοηθήσει να αποφασίσετε εάν θέλετε να προστατευθείτε από τον κίνδυνο ακύρωσης ταξιδιού και εάν θα συμπεριλάβετε την κάλυψη Αποσκευών στην Ταξιδιωτική σας Ασφάλιση.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Οι βασικές παροχές του ΓεΣΥ και οι εισφορές που πληρώνουν εργοδότες και πολίτες!

Τέλος, μην υποθέσετε ότι η ασφάλιση υγείας ή η ταξιδιωτική ασφάλιση θα σας καλύψει για τα πάντα! Ελέγξτε τις ταξιδιωτικές συμβουλές του FDCO πριν κλείσετε το ταξίδι σας και πάντα πέρα ​​από τα σημαντικότερα σημεία της πολιτικής που έχετε επιλέξει. Εάν έχετε αμφιβολίες, τότε μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας και μπορούμε να σας βοηθήσουμε να κατανοήσετε την κάλυψη που προσφέρουμε.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.