1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Οδική Ασφάλεια
  6. »
  7. Συμβουλές για να παραμείνετε ασφαλείς όταν είστε πεζοί

Συμβουλές για να παραμείνετε ασφαλείς όταν είστε πεζοί

Συμβουλές για να παραμείνετε ασφαλείς όταν είστε πεζοί
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Όταν διασχίζουμε τον δρόμο, οι περισσότεροι τηρούμε τους κανόνες ασφάλειας αυτόματα, χωρίς συνειδητή σκέψη. Αν και αυτοί οι αυτοματισμοί φροντίζουν για την ασφάλειά μας, αρκεί ένας απρόσεκτος οδηγός για να συμβεί το κακό. Εφόσον δεν μπορούμε να ελέγχουμε τη δική τους συμπεριφορά, καλό είναι να παίρνουμε μερικές επιπλέον προφυλάξεις. Δείτε πώς μπορείτε να παραμένετε ασφαλείς στο δρόμο, εσείς και τα παιδιά.

Γυμναστική και ασφάλεια στο δρόμο

Αν σας αρέσει να τρέχετε ως μορφή γυμναστικής, επιλέξτε τις διαδρομές σας ώστε να βρίσκεστε στο δρόμο όσο το δυνατόν λιγότερο. Αν χρειαστεί να κατεβείτε από το πεζοδρόμιο, φροντίστε να τρέχετε αντίθετα στην κίνηση των οχημάτων, για να βλέπετε τα διερχόμενα οχήματα και ταυτόχρονα να σας βλέπουν και οι οδηγοί τους. Επίσης, τα ρούχα υψηλής ορατότητας είναι απαραίτητα, ιδίως αν προτιμάτε να τρέχετε βραδινές ή νυχτερινές ώρες. 

Μουσική και ασφάλεια στο δρόμο

Αν σας αρέσει να ακούτε μουσική όσο τρέχετε ή περπατάτε, σκεφτείτε να αγοράσετε ακουστικά οστικής αγωγιμότητας όπως τα Aftershokz. Αυτές οι έξυπνες συσκευές τοποθετούνται μπροστά από τα αφτιά σας –όχι μέσα τους– και προσφέρουν απίθανο ήχο μέσω δόνησης των οστών, ώστε να μπορείτε παράλληλα να ακούτε τι γίνεται στον δρόμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Γραφείο Διεθνούς Ασφάλισης: Όλες οι εξελίξεις για την πράσινη κάρτα και της διεθνή ασφάλιση αυτοκινήτων

Πώς διασχίζουμε τον δρόμο

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τους πεζούς είναι όταν διασχίζουν τον δρόμο. Είναι μία ενέργεια που κάνουμε πάρα πολύ συχνά, ωστόσο οι περισσότεροι προσπαθούμε να ακούσουμε εάν ένα αυτοκίνητο πλησιάζει. Αυτή είναι μία συνήθεια που πρέπει να ενισχύσουμε μεγιστοποιώντας τον οπτικό ελεγχο του δρόμου καθώς τόσο να νέα αθόρυβα ηλεκτρικά οχήματα, όσο και οδηγοί που υπερβαίνουν το όριο ταχύτητας, μπορεί να αποτελέσουν σημεία κινδύνου. Διασχίστε τον δρόμο κάθετα και μόνο όταν είστε τελείως σίγουροι ότι δεν περνούν οχήματα. Φυσικά, να χρησιμοποιείτε τις διαχωριστικές νησίδες ή διαβάσεις, όπου υπάρχουν. Ακόμη και στην περίπτωση που διασχίζετε τον δρόμο από διάβαση πεζών, πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί. Και σε αυτή την περίπτωση πρέπει να ελέγχετε προσεκτικά τον δρόμο δεξιά και αριστερά. Όταν περνάτε απέναντι, μην αφήνετε τίποτε άλλο να αποσπάσει την προσοχή σας, μην κοιτάζετε το τηλέφωνο.

Ασφάλεια παιδιών στο δρόμο

Η ασφάλεια είναι ακόμη πιο σημαντική όταν συνοδεύετε παιδιά. Εξετάστε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιείτε ένα λουρί ειδικό για παιδιά ως ενδιάμεση λύση ανάμεσα στο καροτσάκι και στην πλήρη ελευθερία. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να διδάσκετε στο παιδί την ασφάλεια και την ανεξαρτησία, ενώ μπορείτε παράλληλα να το τραβάτε αν κινδυνεύει. Μην ξεχνάτε ότι ειδικά τα μικρά παιδιά δεν έχουν την αίσθηση του κινδύνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Από Λεμεσό για Πειραιά φέτος! Τι ισχύει με την ασφάλιση αυτοκινήτου;

Μην παραλείπετε ως πεζοί να εφαρμόζετε τους κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.). Ακολουθείτε πάντοτε τις υποδείξεις των τροχονόμων και τους σηματοδότες που ρυθμίζουν την κυκλοφορία.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.