1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Swiss Re & Baidu συνεργάζονται για την ασφάλιση των αυτόνομων οχημάτων

Swiss Re & Baidu συνεργάζονται για την ασφάλιση των αυτόνομων οχημάτων

Swiss Re & Baidu συνεργάζονται για την ασφάλιση των αυτόνομων οχημάτων
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Ο παγκόσμιος αντασφαλιστικός κολοσσός Swiss Re και ο κινεζικός τεχνολογικός γίγαντας Baidu έχουν συμφωνήσει να συνεργαστούν για την προώθηση της ασφάλισης και της διαχείρισης κινδύνων όσο αφορά την αυτόνομη οδήγηση και τα αυτόνομα οχήματα.

Οι εταιρείες ανακοίνωσαν σήμερα το πρωί ότι η Swiss Re θα συνεργαστεί με την τεχνολογική εταιρεία για την παροχή τεχνογνωσίας στη διαχείριση κινδύνων και καινοτόμων ασφαλιστικών προϊόντων για τα αυτόνομα οχήματα της Baidu.

Στόχος είναι η περαιτέρω ανάπτυξη της αυτόνομης βιομηχανίας οδήγησης και η δημιουργία ενός νέου βιομηχανικού παραδείγματος για την ασφαλιστική προστασία, η οποία αναμένεται να επιτρέψει στους αντασφαλιστές, όπως η Swiss Re, να δημιουργήσουν και να προσαρμόσουν προϊόντα ασφάλισης αυτόνομης οδήγησης για να καλύψουν τις ανάγκες των τεχνολογικών εταιρειών, όπως η Baidu.

Η συμφωνία αυτή θεωρείται ένα σημαντικό βήμα προόδου στην οικοδόμηση ενός ολοκληρωμένου οικοσυστήματος υπηρεσιών κινητικότητας, το οποίο αναμένεται να προωθήσει την έρευνα διαχείρισης κινδύνων και την ασφαλιστική προστασία για τα αυτόνομα οχήματα.

Ο Russell Higginbotham, CEO Reinsurance Asia & Regional President Asia, σχολίασε: «Η συνεργασία μας με την Baidu αποτελεί ορόσημο στις προσπάθειες της Swiss Re να αποκτήσει πρόσβαση σε νέες ομάδες κινδύνου και να καλύψει το κενό προστασίας μέσω της τεχνογνωσίας διαχείρισης κινδύνων και των δυνατοτήτων καινοτομίας της Swiss Re. Συνδυάζοντας τις γνώσεις και την εμπειρία μας για την διαχείριση κινδύνων, ελπίζουμε να διερευνήσουμε και να αναπτύξουμε από κοινού καινοτόμα προϊόντα και λύσεις, παίζοντας καταλυτικό ρόλο στον μετασχηματισμό της αυτόνομης οδήγησης αλλά και της περαιτέρω προώθησης του νέου οικοσυστήματος κινητικότητας.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Swiss Re: Ξεπέρασαν τα $100bn οι ασφαλισμένες απώλειες από φυσικές καταστροφές το 2023

Αρχικά, η συνεργασία επικεντρώνεται στην έναρξη ασφάλισης  για υπηρεσίες αυτόνομης στάθμευσης οχημάτων, της πρώτης ασφαλιστικής λύσης του κλάδου για το Apollo Valet Parking (AVP), το οποίο είναι ένα αυτοματοποιημένο σύστημα στάθμευσης οχημάτων σχεδιασμένο από την Baidu Apollo.

Στη συνέχεια, η συνεργασία θα επικεντρωθεί στην έρευνα διαχείρισης κινδύνων και την ασφαλιστική καινοτομία για πλατφόρμες αυτόνομης οδήγησης, ευφυή πιλοτήρια, robotaxi (ταξί χωρίς οδηγό) και άλλα αυτοματοποιημένα προϊόντα οδήγησης.

Η Andrea Keller, Επικεφαλής Λύσεων Αυτοκινήτου & Κινητικότητας στην Swiss Re, εξήγησε: «Μαζί με τον συνεργάτη μας Baidu, αναλύουμε πώς τα αυτοματοποιημένα αυτοκίνητα αντιλαμβάνονται το περιβάλλον τους και πώς επεξεργάζονται αυτές τις πληροφορίες και ανταποκρίνονται σε αυτές. Στόχος μας είναι να κατανοήσουμε πώς συμπεριφέρονται αυτά τα οχήματα διαφορετικά από τα οχήματα που οδηγούνται από τον άνθρωπο και να ποσοτικοποιήσουμε αυτές τις διαφορές. Τελικά, στοχεύουμε να φέρουμε τα προϊόντα ασφάλισης αυτοκινήτων στο επόμενο επίπεδο καινοτομίας.»

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.