1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Στο τιμόνι του ομίλου AIG για άλλα 5 χρόνια ο Peter...

Στο τιμόνι του ομίλου AIG για άλλα 5 χρόνια ο Peter Zaffino, με 1,5 εκατ. ετήσιο μισθό και 4,5 εκατ. Μπόνους.

Στο τιμόνι του ομίλου AIG για άλλα 5 χρόνια ο Peter Zaffino, με 1,5 εκατ. ετήσιο μισθό και 4,5 εκατ. Μπόνους.
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Στο τιμόνι του παγκόσμιου κολοσσού ΑIG για τα επόμενα 5 χρόνια θα παραμείνει ο Peter Zaffino, σημερινός Διευθύνων Σύμβουλος και πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Αμερικανικού ομίλου. Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο όμιλος, η συμφωνία προνοεί ότι ο Peter Zaffino θα παραμείνει στη θέση του μέχρι τις 10 Νοεμβρίου 2027.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της AIG εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι ο Peter Zaffino θα συνεχίσει να ηγείται του ομίλου «τουλάχιστον για τα επόμενα πέντε χρόνια», αφού έχουν ζήσει από πρώτο χέρι την ικανότητά του διοικητικού ηγέτη του ομίλου να μετατρέπει τα στρατηγικά του οράματα σε μετρήσιμη επιτυχία.

Σε δηλώσεις του εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της AIG, ο John Rice είπε ότι «Υπό την ηγεσία του Peter Zaffino, η AIG έχει πετύχει φιλόδοξους επιχειρησιακούς και οικονομικούς στόχους και βρίσκεται σήμερα σε καλή θέση έτσι ώστε να συνεχίσει να παράγει μακροπρόθεσμη αξία για τους μετόχους της εταιρείας και τα υπόλοιπα ενδιαφερόμενα μέρη».

Ο ίδιος ο Peter Zaffino συμφώνησε ότι η ομάδα της AIG κατάφερε τα τελευταία χρόνια να διαχειριστεί μια περίπλοκη «ανάκαμψη» της απόδοσης του ομίλου, συμπεριλαμβανομένων των δημοσιευμένων αποτελεσμάτων του τρίτου τριμήνου του 2022 όπου ο όμιλος κατάφερε να έχει τεχνικά κέρδη (underwriting income) στον Γενικό Κλάδο ύψους 168 εκατομμυρίων δολαρίων σε σύγκριση με τα 20 εκατομμύρια δολάρια το προηγούμενο έτος.  

Όπως τόνισε ο Peter Zaffino τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου για τον οργανισμό ήταν ακόμη πιο εντυπωσιακά στο πλαίσιο του «δύσκολου μακροοικονομικού περιβάλλοντος» και του τυφώνα Ian, ενός από τους μεγαλύτερους τυφώνες ασφαλισμένων ζημιών στην ιστορία των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την πενταετή σύμβαση εργασίας που συμφώνησε ο οργανισμός με τον Peter Zaffino, ο ηγέτης της AIG θα λαμβάνει ετήσιο βασικό μισθό ύψους 1,5 εκατομμυρίων δολαρίων ενώ θα συνεχίσει να δικαιούται ετήσιο μπόνους 4,5 εκατομμυρίων δολαρίων, με βάση την αξιολόγηση του διοικητικού συμβουλίου και των εταιρικών και ατομικών στόχων απόδοσης στο πλαίσιο του ετήσιου βραχυπρόθεσμου σχεδίου κινήτρων της AIG.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.