1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αφιέρωμα Διαμεσολάβηση
  6. »
  7. Στέλιος Τρίγγος: «Είναι μοναδικό να μπορείς να προστατεύεις τη ζωή και...

Στέλιος Τρίγγος: «Είναι μοναδικό να μπορείς να προστατεύεις τη ζωή και την υγεία των ανθρώπων»

Στέλιος Τρίγγος: «Είναι μοναδικό να μπορείς να προστατεύεις τη ζωή και την υγεία των ανθρώπων»
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Ο σημερινός μας φιλοξενούμενος στη σειρά συνεντεύξεων «Η Φωνή του Διαμεσολαβητή» είναι στο επάγγελμα εδώ και 28 χρόνια και μιλά με αγάπη και πάθος για τον ρόλο που έχει να διαδραματίσει ο Ασφαλιστικός Σύμβουλος στις ζωές των ανθρώπων.

Ο Στέλιος Τρίγγος, έκανε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα τον Ιούλιο του 1996 και από τότε εξασκεί το λειτούργημα του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή με αφοσίωση. Όπως μας λέει «Το να έχεις τη δυνατότητα να προστατεύεις τη ζωή και την υγεία των ανθρώπων είναι από μόνο του κάτι μοναδικό».

Μιλώντας για την εταιρεία που συνεργάζεται, την CNP CYPRIALIFE, ο κ. Τρίγγος μιλάει με τα καλύτερα λόγια δίνοντας έμφαση στη μεγάλη γκάμα των προϊόντων της, την ανθρωποκεντρική της προσέγγιση αλλά και τις μεγάλες προοπτικές που προσφέρει για όλους τους ασφαλιστικούς συμβούλους της.

Με τον κ. Τρίγγο μιλήσαμε με την ευκαιρία του μεγάλου αφιερώματος του Cyprus Insurance News στην Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση, στο οποίο η CNP CYPRIALIFE είναι Πλατινένιος Χορηγός.

Διαβάστε πιο κάτω ολόκληρη τη συνέντευξη.

Μιλήστε μας λίγο για τα πρώτα δικά σας βήματα στον ασφαλιστικό κλάδο, γιατί επιλέξατε το επάγγελμα του ασφαλιστικού συμβούλου και πως ήταν η πορεία σας μέχρι σήμερα;

Τα πρώτα μου επαγγελματικά βήματα τα έκανα τον Ιούλιο του 1996. Μετά από παρότρυνση στην πρώτη συνάντηση που είχα με τον Διευθυντή μου, αντιλήφθηκα πως το επάγγελμα του ασφαλιστικού συμβούλου έχει μια ισχυρή κοινωνική διάσταση. Ουσιαστικά είναι ένα λειτούργημα που προσφέρει πολλά στην κοινωνία. Το να έχεις την δυνατότητα να προστατεύεις την ζωή και την υγεία των ανθρώπων είναι από μόνο του κάτι μοναδικό.

Αυτό ήταν που με κέρδισε να εργαστώ ως ασφαλιστικός σύμβουλος. Το επάγγελμα αυτό έχει επαγγελματική ανέλιξη, μέσα από συνεχή εκπαίδευση, καθημερινό προγραμματισμό και υψηλούς στόχους. Η πορεία μου μέχρι σήμερα είναι κάθε χρόνο ανοδική, με πολλές βραβεύσεις και διακρίσεις. Το πιο σημαντικό είναι πως κάθε μέρα είναι μια διαφορετική μέρα με νέες προκλήσεις. Κάτι που μου δίνει το κίνητρο να πετυχαίνω τους στόχους μου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  CNP Ασφαλιστική: Παγκύπριο Συνέδριο 2024 «Θωρακίζουμε το σήμερα...κτίζουμε το αύριο!»

Γιατί επιλέξατε να συνεργαστείτε με την CNP Cyprialife;

Επέλεξα να συνεργαστώ με την CNP CYPRIALIFE για διάφορους λόγους. Πρώτα είναι μια ανθρωποκεντρική Εταιρεία που βάζει τον άνθρωπο πάνω από οτιδήποτε άλλο. Είναι μια Εταιρεία που είναι πάντα δυνατή δίπλα μας σε οτιδήποτε χρειαστούμε και μας στηρίζει συνεχώς. Έχει μια μεγάλη γκάμα προϊόντων που για μας τους Ασφαλιστικούς Συμβούλους είναι τα εφόδιά μας για να ικανοποιήσουμε οποιαδήποτε ανάγκη έχει ο πελάτης μας. Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο είναι ότι η Εταιρεία προσφέρει μεγάλες προοπτικές ανέλιξης για όλους τους Ασφαλιστικούς συμβούλους της. Από την Γενική Διευθύντριά μας, κα Ανδριανή Καλλιμάχου και τον Διευθυντή Πωλήσεών μας κο Γιώργο Γώγου, τους οποίους και ευχαριστώ για τη συμπαράστασή τους όλα αυτά τα χρόνια, μέχρι και κάθε συνάδελφο/εργαζόμενο στα Κεντρικά Γραφεία μας, όλοι είναι δίπλα σε όλους, με αλληλοϋποστήριξη και σεβασμό.

Ποιες οι δυσκολίες ή οι προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει ένας νέος επαγγελματίας, τόσο στα πρώτα του βήματα αλλά και στη συνέχεια;

Οι δυσκολίες και οι προκλήσεις του επαγγέλματός μας που έχει να αντιμετωπίσει ένα καινούργιο άτομο είναι δεδομένες. Κάθε αλλαγή είναι δύσκολη στην αρχή όμως στο τέλος είναι συναρπαστική. Για να φτάσει κάποιος στην επιτυχία θα πρέπει να περάσει από κάποια στάδια. Είτε αυτά λέγονται απόρριψη πελατών, είτε ραντεβού χωρίς την επιθυμητή κατάληξη, είτε χαμηλά εισοδήματα.  Αυτές είναι οι πιο πιθανές   δυσκολίες που έχει να αντιμετωπίσει ένας νέος συνάδελφος.

Όμως όλα αυτά ανατρέπονται θετικά εάν κάθε μέρα έχει σωστό προγραμματισμό. Το να έρχεσαι σε επαφή καθημερινά με διαφορετικό κόσμο, αυτό είναι το οξυγόνο για να πετύχει επαγγελματικά ένας νέος Ασφαλιστικός Σύμβουλος. Ένας ακόμη σημαντικός παράγοντας, είναι ο κύκλος των συναναστροφών μας.  Αν υπάρχουν οι επιρροές από τους κατάλληλους ανθρώπους – επαγγελματίες, αυτό αυξάνει τις πιθανότητες να επιτύχει ένας νέος συνάδελφος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Επίσημη επιβεβαίωση για τις διαπραγματεύσεις πώλησης της CNP Cyprus - Τα επόμενα βήματα και το χρονοδιάγραμμα

Γενικότερα, ποια είναι τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που πρέπει για εσάς να έχει ένας ασφαλιστικός σύμβουλος σήμερα;

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να έχει ένας Ασφαλιστικός Σύμβουλος, είναι να αγαπά αυτό που κάνει και να πιστεύει στο θεσμό της ασφάλισης. Ταυτόχρονα να είναι πλήρως καταρτισμένος σε ότι αφορά στα ασφαλιστικά προϊόντα που προσφέρει στους πελάτες, καθώς η γνώση του προϊόντος είναι πολύ σημαντική.

Ένας άλλος παράγοντας, με ειδικό βάρος στην εποχή μας όπου όλα αλλάζουν, είναι ο Ασφαλιστικός Σύμβουλος να μπορεί να αξιοποιεί την τεχνολογία και τις νέες ψηφιακές εφαρμογές. Επίσης, ο ασφαλιστικός σύμβουλος του σήμερα πρέπει συνεχώς να επιμορφώνεται μέσα από ειδικά σεμινάρια και στοχευμένες εκπαιδεύσεις. Οι πελάτες έχουν ολοένα και υψηλότερες απαιτήσεις, γι’ αυτό και δεν υπάρχει περιθώριο εφησυχασμού. Η γνώση είναι δύναμη και ένα από τα κυριότερα εφόδια του επαγγέλματος.  

Πως βλέπετε το μέλλον για τους ασφαλιστικούς σύμβουλους; Ποιες θα είναι οι μεγαλύτερες προκλήσεις και ποιος ο ρόλος της τεχνολογίας;

Το μέλλον για τους Ασφαλιστικούς Συμβούλους πιστεύω θα είναι πολύ θετικό. Ο ασφαλιστικός σύμβουλος βαδίζει σε μια πορεία συνεχούς εκσυγχρονισμού, αξιοποιώντας όλο και περισσότερο στη δουλειά του τα νέα τεχνολογικά εργαλεία. Για παράδειγμα, τα παλιά χρόνια οι Ασφαλιστικοί Σύμβουλοι πήγαιναν στον πελάτη με την πένα και το χαρτί, ενώ σήμερα πηγαίνουν με τον φορητό υπολογιστή ή το τάμπλετ τους. Στο μέλλον, ο Ασφαλιστικός Σύμβουλος θα έχει στην διάθεσή του ακόμη πιο εξελιγμένα τεχνολογικά εργαλεία που, ιδιαίτερα στον τομέα ανάλυσης αναγκών του πελάτη, θα τον βοηθούν να εισηγείται τις κατάλληλες λύσεις γι’ αυτόν και για την οικογένειά του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Ο ΟΠΑΠ Διεθνής Μαραθώνιος Λεμεσού «τρέχει» με τη Δύναμη Ασφάλειας της CNP Ασφαλιστική

Τέλος, ποια συμβουλή σας σε έναν νέο που σκέφτεται να μπει στο επάγγελμα;

Η πρώτη μου συμβουλή θα ήταν πως χρειάζεται υπομονή, σωστή επιλογή εταιρείας, αλλά και σωστή επιλογή διευθυντή που να έχει την εμπειρία, τη γνώση, τη θέληση και την ικανότητα να τον εκπαιδεύει και να τον προετοιμάσει όσο καλύτερα γίνεται για να βγει στην αγορά.

Ασφαλώς πρέπει να δώσει έμφαση στο να μάθει πολύ καλά τα προϊόντα, να κάνει την κατάλληλη ανάλυση αναγκών των πελατών του, αλλά και να έχει καλή επικοινωνία μαζί τους. Σημαντικό πολύ, είναι να έχει συνεχώς στο μυαλό του ότι εργάζεται προς όφελος του ασφαλισμένου. Οι στόχοι του θα επιτευχθούν μέσα από τον προγραμματισμό και τα πολλά ραντεβού με πελάτες. Όσοι νέοι αποφασίσουν να ακολουθήσουν το επάγγελμα και να γίνουν συνάδελφοι, είναι αναγκαίο να φροντίσουν να παρακολουθούν σεμινάρια που εμπλουτίζουν τις γνώσεις τους.

Αυτό βοηθά στη βελτίωση της αυτοπεποίθησης και της ψυχολογίας τους. Εν κατακλείδι θα τους έλεγα πως είναι ένα γοητευτικό επάγγελμα που μπορεί να έχει δυσκολίες στην αρχή, όμως αν το αγαπήσεις και αφοσιωθείς σε αυτό, θα ξεπεράσεις όλα τα εμπόδια που θα βρεις στο δρόμο σου. Και τελικά θα δημιουργήσεις μια αξιοζήλευτη καριέρα με ισχυρό κοινωνικό αποτύπωμα.

Ποιος είναι ο Στέλιος Τρίγγος;

Πότε ξεκίνησες: Ξεκίνησα τον Ιούλιο του 1996.

Κλάδοι που ασχολείσαι:  Κλάδος Ζωής και Γενικό Κλάδο

Αγαπημένο Προϊόν: Ασφάλεια Ζωής και Ασφάλειες Συνταξιοδότησης

Μέντορας: Ο διευθυντής μου Δημήτρης Δημητρίου.

Επαγγελματίες που θαυμάζεις: Πάρα πολλούς

Έδρα: Λεμεσός

Αγαπημένο Motto: Ποτέ μη λες ποτέ!

Αγαπημένο Βιβλίο: Ξυπνήστε τον γίγαντα μέσα σας. (Anthony Robbins)

Email: [email protected]

Τηλέφωνο: 99464746

Διεύθυνση Γραφείου: Παναγιώτη Τσαγγάρη 9, Ποταμός Γερμασόγειας, Λεμεσός

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.