1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Τοπικα Νεα
  6. »
  7. Σταθερά σε ανοδική πορεία ο Ασφαλιστικός Κλάδος – Διψήφια αύξηση για...

Σταθερά σε ανοδική πορεία ο Ασφαλιστικός Κλάδος – Διψήφια αύξηση για το 1ο εξάμηνο του 2023!

Σταθερά σε ανοδική πορεία ο Ασφαλιστικός Κλάδος – Διψήφια αύξηση για το 1ο εξάμηνο του 2023!
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Την περίοδο άνθησης και ανάπτυξης που διανύει, απόδειξε για άλλη μία περίοδο ο Ασφαλιστικός Κλάδος στη χώρα μας με τις προβλέψεις να δείχνουν ότι θα ξεπεράσει το ρεκόρ του 1 δις που κατέγραψε το 2022!

Η θετική τροχιά του κλάδου επιβεβαιώνεται με τα στοιχεία που δημοσίευσε ο  Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Εταιρειών Κύπρου και που αφορούν τα αποτελέσματα του κλάδου για το 1ο εξάμηνο του χρόνου. Πιο συγκεκριμένα:

  • Τα μικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα, συνολικά για όλους τους κλάδους, ανήλθαν στα €585,9 εκατομμύρια, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 10,8%, συγκριτικά με τα €528,9 εκατομμύρια του προηγούμενου έτους.
  • Ο κλάδος Ζωής επιβεβαίωσε την πρωτοκαθεδρία του στην ασφαλιστική αγορά με ασφάλιστρα που ανέρχονται στα €293,3 εκατομμύρια, μη συμπεριλαμβανομένων των συμβολαίων Ατυχημάτων & Υγείας. Αυτό αντιπροσωπεύει μια αύξηση 11,8% σε σχέση με τα €262,3 εκατομμύρια του 2022.
  • Όσον αφορά τα επιμέρους είδη συμβολαίων, τα συμβόλαια Ζωής κατέγραψαν ασφάλιστρα ύψους €256,7 εκατομμύριων, ενώ ο κλάδος των Ομαδικών Συνταξιοδοτικών Σχεδίων άγγιξε τα €36,6 εκατομμύρια. Αυτοί οι αριθμοί, πέρα από την άμεση οικονομική τους σημασία, δείχνουν την αυξανόμενη αναγνώριση και την εμπιστοσύνη των Κυπρίων πολιτών προς τους ασφαλιστικούς φορείς της χώρας μας και την ασφάλιση ζωής.
  • Εντυπωσιακή παρουσία και στον Γενικό Κλάδο, όπου είχαμε αύξηση της τάξης του 11,2% με τα ασφάλιστρα να φτάνουν τα €238,3 εκατομμύρια, από τα €214,3 εκατομμύρια του προηγούμενου έτους.
  • Στους επιμέρους κλάδους των Γενικών Ασφαλίσεων, ο κλάδος Οχημάτων παρουσίασε αύξηση 11% με ασφάλιστρα του να ανέρχονται στα €108 εκατομμύρια, σε σχέση με τα €97,3 εκατομμύρια του 2022. Ο κλάδος Πυρός δε, σημείωσε εντυπωσιακή αύξηση της τάξης του €15,8%, καταγράφοντας ασφάλιστρα €71,1 εκατομμύρια σε σύγκριση με τα €61,4 εκατομμύρια του 2022. Τέλος, ο κλάδος Ευθυνών κατέγραψε κι αυτός αυξητική τάση της τάξης του 8,9% με τα ασφάλιστρα να φτάνουν τα €37,2 εκατομμύρια, από τα €34,2 εκατομμύρια του προηγούμενου έτους.
  • Ο κλάδος Υγείας, αν και σημείωσε αύξηση, αυτή ήταν πιο συγκρατημένη, με ασφάλιστρα που ανήλθαν στα €69,8 εκατομμύρια, αντικατοπτρίζοντας μια αύξηση 3,9% σε σχέση με τα €67,2 εκατομμύρια του 2022.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Οι 10 κορυφαίες εταιρείες του Γενικού Κλάδου το 2023

Αυτά τα ενθαρρυντικά στοιχεία υποδεικνύουν την αυξανόμενη εμπιστοσύνη των Κυπρίων στην ασφαλιστική αγορά, αλλά και την ενεργητική προσέγγιση των ασφαλιστικών εταιρειών και διαμεσολαβητών προς τον πελάτη.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.