1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Τοπικα Νεα
  6. »
  7. SoEasy Insurance Blog: Τα πιο συνήθη ατυχήματα σε παιδικούς σταθμούς

SoEasy Insurance Blog: Τα πιο συνήθη ατυχήματα σε παιδικούς σταθμούς

SoEasy Insurance Blog: Τα πιο συνήθη ατυχήματα σε παιδικούς σταθμούς
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Μία μεγάλη ανησυχία που συνήθως έχουν οι γονείς, όταν πρόκειται να στείλουν τα παιδιά τους στον παιδικό σταθμό, είναι το κατά πόσο αυτά θα είναι επαρκώς ασφαλή.

Αυτό αποτελεί ταυτόχρονα και έγνοια των δασκάλων, φροντιστών και ιδιοκτητών αυτών των ιδρυμάτων, καθώς έχουν επίγνωση της αστικής ευθύνης που φέρουν.

Η ανάγκη επίβλεψης των παιδιών

Πράγματι, χώροι εκπαίδευσης και φύλαξης παιδιών είναι απαραίτητο να είναι σωστά ασφαλισμένοι σε όλα τα επίπεδα. Τα παιδιά όσο πιο μικρά είναι τόση μεγαλύτερη ανάγκη επίβλεψης έχουν καθώς δεν είναι σε θέση να διακρίνουν όλες τις πιθανές πηγές κινδύνων για εκείνα. Η έμφυτη περιέργειά τους και ανάγκη τους για ανακάλυψη και εξερεύνηση, σε συνδυασμό με την άγνοια κινδύνου που φέρουν, οδηγεί πολλές φορές σε ατυχήματα. Γι’ αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό οι χώροι εκπαίδευσης και φύλαξης παιδιών να έχουν προνοήσει κατάλληλα.

Όσο μικρότερο είναι ένα παιδί, τόσο υψηλότερη είναι και η συχνότητα των ατυχημάτων στα οποία μπορεί να εκτεθεί.

Τα πιο συνήθη ατυχήματα στους παιδικούς σταθμούς

Σχολικά ατυχήματα χαρακτηρίζονται τα ατυχήματα που συμβαίνουν κατά τη μετάβαση, παραμονή κι αποχώρηση των μαθητών από τα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς.

Μερικά από τα πιο συχνά ατυχήματα σε παιδιά είναι τα ακόλουθα: πτώσεις, δηλητηριάσεις, εισρόφηση ξένων σωμάτων με αποτέλεσμα πνιγμονή ή ασφυξία, εγκαύματα (μπορούν να προκύψουν μέσω επαφής με ζεστά μέταλλα, ηλεκτροφόρα καλώδια, πρίζες, χημικές ουσίες), ηλεκτροπληξίες, τραυματισμοί από αιχμηρά αντικείμενα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  SoEasy Insurance: Πώς να καταχωρήσεις το ακίνητό σου στην Airbnb;

Επίσης, επικίνδυνα θεωρούνται τα έπιπλα με αιχμηρά άκρα, οι γυάλινες επιφάνειες και τα ακατάλληλα για την ηλικία τους παιχνίδια.

Είναι πιθανό να συμβούν τραυματισμοί από τσιμπήματα εντόμων, φιδιών και σκορπιών κυρίως σε επαρχίες.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να προστεθεί κι ο κίνδυνος τροχαίου ατυχήματος κατά τη μεταφορά παιδιών με σχολικό λεωφορείο.

Από τα παραπάνω οι πτώσεις από ύψος κατέχουν την πρωτιά μεταξύ των σχολικών ατυχημάτων, ενώ το 50% των περιστατικών συμβαίνει την ώρα του διαλείμματος.

Ευθύνη ιδιοκτητών και εργαζομένων των παιδικών σταθμών

Είναι ζωτικής σημασίας κάθε παιδικός σταθμός να παίρνει όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα προστασίας, προκειμένου να ελαχιστοποιήσει τις πιθανότητες κάποιου περιστατικού κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του.

Αν αυτό παραληφθεί, τότε κάποιο ατύχημα μπορεί να βλάψει τη φήμη του ιδρύματος και να επιφέρει τεράστιο κόστος αποζημιώσεων με καταστροφικές συνέπειες. Γι’ αυτό και είναι σημαντικό οι ιδιοκτήτες και οι εργαζόμενοι των παιδικών σταθμών να παίρνουν τα κατάλληλα μέτρα προστασίας για τα παιδιά. Αυτό σημαίνει ότι ο χώρος χρειάζεται να είναι διαμορφωμένος με προοπτική ασφάλειας για τα παιδιά και το προσωπικό καλά εκπαιδευμένο, ώστε να ανταποκρίνεται άμεσα και με επαγγελματισμό στις καθημερινές ανάγκες των παιδιών.

Επίσης κάθε ιδιοκτήτης μιας τέτοιας επιχείρησης πρέπει να είναι κατάλληλα ασφαλισμένος, έτσι ώστε ακόμα και στην περίπτωση που συμβεί κάποιο ατύχημα για το οποίο φέρει νομική ευθύνη, να αποφύγει την πληρωμή υπέρογκων αποζημιώσεων, με καταστροφικές ίσως συνέπειες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  SoEasy Insurance: Πώς να καταχωρήσεις το ακίνητό σου στην Airbnb;

Η Ασφάλιση Αστικής Ευθύνης είναι ένα απόλυτα απαραίτητο ασφαλιστικό προϊόν για κάθε παιδικό σταθμό.

To καινοτόμο ασφαλιστικό προϊόν της SoEasy Insurance

Στην SoEasy Insurance έχουμε μεριμνήσει για όλα αυτά! Το νέο ασφαλιστικό  προϊόν μας προσφέρει ολοκληρωμένη προστασία στα ιδρύματα που φροντίζουν το μέλλον των παιδιών.

Το  νέο ασφαλιστικό προϊόν μας είναι σχεδιασμένο ειδικά για την λειτουργία Βρεφονηπιακών – Παιδικών Σταθμών και Νηπιαγωγείων.

Σχεδιασμένο με γνώμονα τις μοναδικές ανάγκες και ευθύνες που συνεπάγεται η φροντίδα των μικρών παιδιών, αυτό το νέο ασφαλιστικό προϊόν της SoEasy Insurance αποτελεί μία ολοκληρωμένη λύση για την ασφάλεια και την προστασία των παιδιών.

Η Ασφάλιση Αστικής Ευθύνης για Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς συμπεριλαμβάνει μία ευρεία γκάμα καλύψεων, παρέχοντας προστασία από αξιώσεις τρίτων για υλικές ζημιές και σωματικές βλάβες, λόγω πράξεων ή παραλείψεων του ασφαλισμένου. Το συμβόλαιο καλύπτει επίσης τα έξοδα υπεράσπισης, καθώς και αμοιβές και δικαστικά έξοδα.

Πιο συγκεκριμένα, το συμβόλαιο καλύπτει την Αστική ευθύνη του Ασφαλισμένου και των υπαλλήλων του, από πράξεις αμέλειας ή παραλήψεις, για σωματικές βλάβες και υλικές ζημιές, οι οποίες θα προκληθούν σε τρίτους, συμπεριλαμβανομένων των βρεφών, νηπίων, γονέων και κηδεμόνων, επισκεπτών και επιθεωρητών εκπαίδευσης. Επίσης, η κάλυψη μπορεί να επεκταθεί και σε σωματικές βλάβες που θα προκληθούν σε βρέφη και νήπια από τροφική δηλητηρίαση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  SoEasy Insurance: Πώς να καταχωρήσεις το ακίνητό σου στην Airbnb;

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες για τις καλύψεις και τις εξαιρέσεις του συγκεκριμένου συμβολαίου!  Στην SoEasy Insurance μπορούμε να ακούσουμε και τις πιο σύνθετες ανάγκες σας για ασφαλιστική κάλυψη και να προσφέρουμε μια ευρεία γκάμα επιλογών!

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.