1. Home
 2. »
 3. Blog
 4. »
 5. Τοπικα Νεα
 6. »
 7. Σεμινάριο FIL: «Νέοι Κανονισμοί Πολιτικής Δικονομίας: Απαιτήσεις για Σωματικές Βλάβες»

Σεμινάριο FIL: «Νέοι Κανονισμοί Πολιτικής Δικονομίας: Απαιτήσεις για Σωματικές Βλάβες»

Σεμινάριο FIL: «Νέοι Κανονισμοί Πολιτικής Δικονομίας: Απαιτήσεις για Σωματικές Βλάβες»
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Οι Δικηγορικοί Σύλλογοι Λευκωσίας και Κερύνειας, και το Forum of Insurance Lawyers (FIL) διοργανώνουν σεμινάριο με θέμα: «Νέοι Κανονισμοί Πολιτικής Δικονομίας: Απαιτήσεις για Σωματικές Βλάβες».

Το Forum of Insurance Lawyers (FIL), που υποστηρίζεται από αρκετά δικηγορικά γραφεία και εταιρείες, αποτελεί ένα μη κερδοσκοπικό οργανισμό, και θέλει να συμβάλει στην επιστημονική καλλιέργεια και προώθηση βέλτιστων πρακτικών στον τομέα του ασφαλιστικού δικαίου και άλλων συναφών πεδίων. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε το www.fil.cy

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί την Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 17:30μμ στο Εντευκτήριο του Δικηγορικού Συλλόγου Λευκωσίας.

Σκοπός του σεμιναρίου

Το σεμινάριο απευθύνεται σε δικηγόρους ανεξαρτήτως εμπειρίας αφού εξ’ αντικειμένου, άπτεται των νέων Κανονισμών Πολιτικής Δικονομίας που δεν έχουν ακόμη τεθεί σε ισχύ. Με την ολοκλήρωσή του, οι συμμετέχοντες θα έχουν εμβαθύνει στις πρόνοιες των Κανονισμών που άπτονται των απαιτήσεων για σωματικές βλάβες και ιδιαίτερα αυτές που είναι απότοκο τροχαίων ατυχημάτων. Το σεμινάριο δεν αποσκοπεί και ούτε θα επιχειρήσει να καλύψει το γενικό πνεύμα των νέων Κανονισμών ή να προχωρήσει σε επισκόπηση του συνόλου τους. Αντιθέτως, θα εστιάσει σε συγκεκριμένες πρόνοιες (Προδικαστηριακό Πρωτόκολλο 2 και Κανονισμός 35) που επηρεάζουν άμεσα τις απαιτήσεις για σωματικές βλάβες και οι οποίες αποτελούν ένα σημαντικό ποσοστό των αστικών αγωγών που εκκρεμούν στα Επαρχιακά Δικαστήρια. Επιπρόσθετα, μέσα από τη συζήτηση που θα ακολουθήσει, θα αναδειχθούν τυχόν ερωτήματα, κενά αλλά και εισηγήσεις και θα εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα αναφορικά με τις εν λόγω πρόνοιες των νέων Κανονισμών.

Ομιλητές:

 • Μιχάλης Φιλίππου, Συνέταιρος Haviaras & Philippou LLC, Πρόεδρος FIL
 • Δρ. Νικόλας Κυριακίδης, Συνέταιρος Harris Kyriakides LLC, Αντιπρόεδρος FIL
 • Αυγερινός Χαρτσιώτης, Συνέταιρος Marios Hartsiotis & Co LLC, Γραμματέας FIL

Το σεμινάριο είναι διάρκειας μίας ώρας και τριάντα λεπτών, και έχει πιστοποιηθεί από τον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο για 1.5 μονάδες ΣΕΕ/CPD.

Δικαίωμα συμμετοχής: €20 συμπερ. ΦΠΑ

Εγγραφές https://www.cyprusbar.org/CourseEventDetails?Id=1575

Πρόγραμμα

17:30μμ

Έναρξη

 • Χαιρετισμός από τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Λευκωσίας κ. Μιχάλη Βορκά
 • Χαιρετισμός από τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Κερύνειας κ. Νικόλα Κωνσταντινίδη

17:50μμ

Παρουσίαση: «Η διαδικασία του Προδικαστηριακού Πρωτοκόλλου 2»

Μιχάλης Φιλίππου

18:10μμ

Παρουσίαση: «Οι συνέπειες της μη συμμόρφωσης με το Προδικαστηριακό Πρωτόκολλο 2»

Αυγερινός Χαρτσιώτης

18:30μμ

Παρουσίαση: «Μέρος 35 – Πρόταση Διακανονισμού/Offer to Settle»

Δρ. Νικόλας Κυριακίδης

19:00μμ

Ερωτήσεις – Συζήτηση

Βιογραφικά ομιλητών

Μιχάλης Φιλίππου

Ο  Mιχάλης Φιλίππου κατέχει προπτυχιακό δίπλωμα από τη νομική σχολή του Πανεπιστημίου του Warwick στο Ηνωμένο Βασίλειο και μεταπτυχιακό δίπλωμα στον τομέα του Διεθνούς Εμπορικού Δικαίου από το Πανεπιστήμιο του Nottingham του Ηνωμένου Βασιλείου. Ενεγράφη ως δικηγόρος στο μητρώο του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου το 2001.  Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι συνέταιρος στη δικηγορική εταιρεία Χαβιαράς και Φιλίππου ΔΕΠΕ. Ενεργεί επίσης ως αδειούχος σύμβουλος αφερεγγυότητας από το 2016.

Δρ. Νικόλας Κυριακίδης

Ο Νικόλας Κυριακίδης είναι δικηγόρος και ακαδημαϊκός. Ασχολείται κυρίως με το ασφαλιστικό και τραπεζικό δίκαιο. Είναι απόφοιτος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, είναι κάτοχος μεταπτυχιακών τίτλων από UCL και NYU και διδακτορικού από το University of Oxford. Διδάσκει στο University of Nicosia και είναι συνδιευθυντής της Μονάδας Δικονομικού Δικαίου. Είναι επίσης ιδρυτικό μέλος του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Oxygono, του Cyprus Forum και του Nomoplatform.

Αυγερινός Χαρτσιώτης

Ο Αυγερινός Χαρτσιώτης αποφοίτησε το 2013 από τη νομική σχολή (LLB Hons) του Πανεπιστημίου του Λέστερ (University of Leicester) στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το 2014 ολοκλήρωσε τον επαγγελματικό τίτλο Legal Practice Course (LPC) στο University of Law του Ηνωμένου Βασιλείου. Ενεγράφη στο μητρώο του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου το 2015. Είναι συνέταιρος στη δικηγορική εταιρεία Μάριος Χαρτσιώτης & Σία ΔΕΠΕ. Επίσης είναι διαπιστευμένος διαμεσολαβητής για αστικές, εμπορικές, τραπεζικές και οικογενειακές υποθέσεις.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

LEAVE YOUR COMMENT

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.