1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Κοινωνία
  6. »
  7. Σεισμός 3 ρίχτερ στην Πάφο

Σεισμός 3 ρίχτερ στην Πάφο

Σεισμός 3 ρίχτερ στην Πάφο
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Αναστάτωση προκάλεσε λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι της Τρίτης σεισμική δόνηση που καταγράφηκε στην περιοχή της Πάφου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που δημοσιεύει το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, ο σεισμός έγινε αισθητός στην επαρχία Πάφου.

Σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ η κ. Πηλείδου ανέφερε «μικροσεισμός σημειώθηκε στα ανοικτά της Πάφου στη 13:18 τοπική ώρα και πρόκειται για επιφανειακό σεισμό μεγέθους 3,0 της κλίμακας Ρίχτερ, με επίκεντρο 15 χιλιόμετρα περίπου από τις ακτές της Πάφου με επίκεντρο στο θαλάσσιο χώρο».

Ερωτηθείσα σχετικά η κ. Πηλείδου ανέφερε πως ο σεισμός έγινε ελαφρά αισθητός από κάποιους κατοίκους της περιοχής της παράκτιας ζώνης της Επαρχίας Πάφου. Η επαρχία Πάφου σημείωσε η Ανώτερη Γεωλογική Λειτουργός στο Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπης, είναι η πιο σεισμογενής περιοχή της Κύπρου αλλά ο συγκεκριμένος σεισμός εντάσσεται στην συνηθισμένη σεισμικότητα της περιοχής .

Επεσήμανε επίσης πως στην Κύπρο σημειώνονται δύο με τρεις σεισμοί καθημερινά, περίπου 1000 τοπικοί σεισμοί ανά έτος από τους οποίους ένα μικρό ποσοστό της τάξης του 1% γίνονται αισθητοί από τους κατοίκους της Κύπρου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία μέχρι στιγμής δεν έχουν καταγραφεί ζημιές.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.