1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Τοπικα Νεα
  6. »
  7. Σε ανοδική πορεία ο ασφαλιστικός κλάδος στην Κύπρο! Ενισχυμένα κατά 7,4%...

Σε ανοδική πορεία ο ασφαλιστικός κλάδος στην Κύπρο! Ενισχυμένα κατά 7,4% τα ασφάλιστρα το πρώτο ενιάμηνο του 2021.

Σε ανοδική πορεία ο ασφαλιστικός κλάδος στην Κύπρο! Ενισχυμένα κατά 7,4% τα ασφάλιστρα το πρώτο ενιάμηνο του 2021.
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Τα αποτελέσματα ενιαμήνου για το 2021 δημοσίευσε ο Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Εταιρειών Κύπρου (ΣΑΕΚ) και τα οποία για άλλη μια φορά καταδεικνύουν τόσο την δυναμική αλλά και την ανθεκτικότητα της ασφαλιστικής αγοράς στην χώρα μας.

Η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων του κλάδου (Κλάδος Ζωής και Γενικός Κλάδος μαζί) ξεπέρασε τα 620 εκατομμύρια ευρώ ( € 622,810,068 ) σημειώνοντας αξιοσημείωτη αύξηση της τάξης του 7,4%.

Συγκεκριμένα η παραγωγή του Γενικού Κλάδου έκλεισε λίγο κάτω από τα 300 εκατομμύρια ευρώ ( € 299,451,886 ) σημειώνοντας αύξηση 4,2% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Όπως και στα αποτελέσματα εξαμήνου η μεγαλύτερη μείωση του κλάδου σημειώθηκε στα συμβόλαια Ατυχημάτων και Υγείας όπου η παραγωγή των εταιρειών του Γενικού Κλάδου έμεινε λίγο πάνω από τα 23 εκατομμύρια σημειώνοντας μείωση 15,7%.

Ο κλάδος αυτοκινήτου σημείωσε αύξηση 3,9% καταφέρνοντας να μείνει ανεπηρέαστος από την μείωση των νέων εγγραφών αυτοκινήτων ενώ αύξηση σημείωσαν επίσης οι κλάδοι Πυρός και Ευθύνης.

Όσο αφορά τον κλάδο ζωής, αυτός συνέχισε την ανοδική του πορεία σημειώνοντας αύξηση 10.3% με την παραγωγή του να ξεπερνά τα 320 εκατομμύρια ευρώ ( € 323,358,182 ) χωρίς να υπολογίζονται τα ασφάλιστρα Ατυχημάτων και Υγείας των εταιρειών του κλάδου τα οποία σημείωσαν μείωση της τάξης του 12,1%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Οι 10 κορυφαίες εταιρείες του Γενικού Κλάδου το 2023

Όσο αφορά τις απαιτήσεις, ο Γενικός κλάδος σημείωσε μικρή αύξηση της τάξης του 2,4% αφού αυτές ξεπέρασαν τα 129 εκατομμύρια σε σχέση με τα 126 εκατομμύρια της αντίστοιχης περσινής περιόδου. Την μεγαλύτερη αύξηση σημείωσαν οι κλάδοι αυτοκινήτου, πυρός και ευθύνης με τον κλάδο πυρός συγκεκριμένα να σημειώνει την μεγαλύτερη αύξηση της τάξης του 82% σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2020 απότοκο των μεγάλων πυρκαγιών το περασμένο καλοκαίρι.

Όσο αφορά τις απαιτήσεις του κλάδου ζωής αυτές σημείωσαν μείωση 9,6% με το ενιάμηνο να κλείνει στα 152,3 εκατομμύρια σε σχέση με τα 168,5 εκατομμύρια του 2020.  

Σημείωση: Τα πιο πάνω δεδομένα αφορούν μόνο τις εργασίες των εταιρειών-μελών του ΣΑΕΚ στην εγχώρια αγορά οι οποίες αντιπροσωπεύουν περίπου το 99% των συνολικών ασφαλίστρων.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.