1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Τοπικα Νεα
  6. »
  7. Νέα πρόστιμα σε ανασφάλιστους εργοδότες από το Δικαστήριο Λεμεσού

Νέα πρόστιμα σε ανασφάλιστους εργοδότες από το Δικαστήριο Λεμεσού

Νέα πρόστιμα σε ανασφάλιστους εργοδότες από το Δικαστήριο Λεμεσού
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Για παραβάσεις περί Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία καταδίκασε εταιρεία και 2 φυσικά πρόσωπα το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού μετά από έλεγχο του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων για σοβαρό τραυματισμό προσώπου στην εργασία του.

Πιο συγκεκριμένα, το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων προώθησε την ποινική δίωξη της εταιρείας «HOURANI (H.R.) LTD» που παρέβηκε τις διατάξεις της Νομοθεσίας για θέματα Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία.

Ως αποτέλεσμα της δίωξης αυτής το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού καταδίκασε την εταιρεία «HOURANI (H.R.) LTD» που ήταν ο Κύριος του Έργου, σε πρόστιμο €1500 για την πιο κάτω παράβαση των περί Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία (Ελάχιστες Προδιαγραφές για Προσωρινά ή Κινητά Εργοτάξια) Κανονισμών που είχε ως αποτέλεσμα την έκθεση σε κίνδυνο προσώπων στην εργασία.

Επίσης, το Δικαστήριο καταδίκασε δύο φυσικά πρόσωπα σε πρόστιμο €5800 και €1000 αντίστοιχα, για παραβάσεις των περί Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία (Ελάχιστες Προδιαγραφές για Προσωρινά ή Κινητά Εργοτάξια) Κανονισμών, των περί Υποχρεωτικής Ασφάλισης της Ευθύνης των Εργοδοτών Νόμων και των περί Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία (Γνωστοποίηση Ατυχημάτων και Επικίνδυνων Συμβάντων) Κανονισμών που προκάλεσαν τον σοβαρό τραυματισμό προσώπου στην εργασία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Πώς η εργασιακή ανασφάλεια συνδέεται με προβλήματα υγείας

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.