1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Τοπικα Νεα
  6. »
  7. Progressive Ασφαλιστική: Λαμβάνει μέρος στο Σχέδιο Χορηγιών Θάλεια

Progressive Ασφαλιστική: Λαμβάνει μέρος στο Σχέδιο Χορηγιών Θάλεια

Progressive Ασφαλιστική: Λαμβάνει μέρος στο Σχέδιο Χορηγιών Θάλεια
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Σε πρόσφατη ανακοίνωσή της η Progressive Ασφαλιστική ανακοίνωσε ότι λαμβάνει μέρος στο Σχέδιο Χορηγιών Θάλεια για Ψηφιακή Αναβάθμιση των Επιχειρήσεων που συγχρηματοδοτείται από την Κυπριακή Δημοκρατία και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η συμμετοχή της στη χορηγία αυτή έχει στόχο την ανάπτυξη και ενσωμάτωση της ψηφιακής τεχνολογίας, ενισχύοντας την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και προσφέροντας αναβαθμισμένες ψηφιακές δυνατότητες στους πελάτες της.

Όλα τα σχέδια της ψηφιακής της αναβάθμισης έχουν ήδη προγραμματιστεί και θα ολοκληρωθούν μέχρι τον Νοέμβριο 2024.

Ποιος είναι ο στόχος του Σχεδίου;

Το Σχέδιο στοχεύει στην ενθάρρυνση των επενδύσεων σε ψηφιακή επιχειρηματικότητα και στην ενίσχυση του βαθμού ενσωμάτωσης της ψηφιακής τεχνολογίας στις επιχειρήσεις.

Στο Σχέδιο συμμετέχουν υφιστάμενες ΜμΕ που υλοποιούν δαπάνες ψηφιακής αναβάθμισης (περιλαμβανομένου και του ηλεκτρονικού εμπορίου), καθώς και νέες ΜμΕ των οποίων η επενδυτική πρόταση περιλαμβάνει απαραίτητα ηλεκτρονικό εμπόριο/κατάστημα ή/και εφαρμογή προηγμένων ψηφιακών τεχνολογιών.

Το Σχέδιο επιχορηγεί δαπάνες όπως ο εξοπλισμός που απαιτείται για τη ψηφιακή αναβάθμιση, λογισμικά “off the shelf”, εξειδικευμένα λογισμικά, συστήματα, προγράμματα και υπηρεσίες πληροφορικής, καθώς και άλλες δαπάνες ψηφιακής αναβάθμισης που δεν σχετίζονται άμεσα με συστήματα πληροφορικής.

Το Σχέδιο αναμένεται να επιφέρει:

  • Αύξηση του αριθμού των ΜμΕ οι οποίες χρησιμοποιούν τεχνολογίες πληροφορίας και επικοινωνιών, συμπεριλαμβανομένου του τομέα του ηλεκτρονικού εμπορίου
  • Δημιουργία νέων ευκαιριών για τις επιχειρήσεις μέσω του ψηφιακού μετασχηματισμού και της χρήσης προηγμένων ψηφιακών τεχνολογιών.

Προγραμματισμός Προσκλήσεων

Ο διαθέσιμος προϋπολογισμός του Σχεδίου (€30 εκ.) προγραμματίζεται να διατεθεί μέσω τριών Προσκλήσεων Υποβολής Προτάσεων.

Η πρώτη Πρόσκληση του Σχεδίου, με προϋπολογισμό €10 εκ., συγχρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα «ΘΑλΕΙΑ 2021-2027» και πραγματοποιήθηκε στις 8 Νοεμβρίου 2022. Σημειώνεται ότι, το ενδιαφέρον ήταν τόσο μεγάλο με αποτέλεσμα την εξάντληση του προϋπολογισμού την ίδια μέρα.

Η δεύτερη Πρόσκληση με προϋπολογισμό €10 εκ., χρηματοδοτήθηκε από το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και πραγματοποιήθηκε την περίοδο 7 Μαρτίου 2023 – 31 Μαρτίου 2023.

Τέλος, η τρίτη Πρόσκληση με προϋπολογισμό €10 εκ., αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο του 2024 και θα συγχρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα «ΘΑλΕΙΑ 2021-2027».

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.