1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Τοπικα Νεα
  6. »
  7. Πραγματοποιήθηκε το Σεμινάριο της Υπηρεσίας Ελέγχου Ασφαλιστικών Εταιρειών

Πραγματοποιήθηκε το Σεμινάριο της Υπηρεσίας Ελέγχου Ασφαλιστικών Εταιρειών

Πραγματοποιήθηκε το Σεμινάριο της Υπηρεσίας Ελέγχου Ασφαλιστικών Εταιρειών
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 11/11/2021 το διαδικτυακό σεμινάριο που οργάνωσε η Υπηρεσία Ελέγχου Ασφαλιστικών Εταιρειών με τίτλο «Διοικητικοί Σύμβουλοι Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων ρόλοι και υποχρεώσεις».

Το σεμινάριο άνοιξαν με χαιρετισμούς τους ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Κωνσταντίνος Πετρίδης και η Αναπληρώτρια Έφορος Ασφαλίσεων, κα Τώνια Τσαγγάρη, οι οποίοι μέσα στους χαιρετισμούς τους διαβεβαίωσαν τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των ασφαλιστικών επιχειρήσεων ότι θα συνεχίσουν να είναι δίπλα τους στην προσπάθειά τους να ανταποκριθούν στις τρέχουσες προκλήσεις, με γνώμονα τη διαφύλαξη της διαφάνειας, φερεγγυότητας και εμπιστοσύνης στον ασφαλιστικό τομέα, ταυτόχρονα με τη διασφάλιση της ευημερίας και προστασίας των συμφερόντων των ασφαλισμένων.

Ο κύριος Πετρίδης αφού αναφέρθηκε στα δημόσια οικονομικά και τις συνέπειες που έφερε η πανδημία, είπε για τον ασφαλιστικό τομέα ότι «Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ανάκαμψης και ανάπτυξης, το Υπουργείο Οικονομικών στέκεται στο πλευρό του ασφαλιστικού τομέα, ο οποίος επέδειξε συνέπεια και ανθεκτικότητα κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Η ασφάλιση, παράλληλα με την εκπλήρωση του θεσμικού της ρόλου που είναι η απορρόφηση του κινδύνου προς όφελος της κοινωνίας, μπορεί να λειτουργήσει ως καταλύτης στη συνολική προσπάθεια επιστροφής στην οικονομική ανάπτυξη.» ενώ αναφορά έκανε στο θέμα της κυβερνοασφάλειας και της κλιματικής αλλαγής τονίζοντας τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει ο ασφαλιστικός κλάδος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Νέο σεμινάριο: Υπασφάλιση και πώς να συµβουλέψετε τους πελάτες σας να την αποφύγουν

Κύριος ομιλητής του σεμιναρίου ήταν ο Δρ. Αχχιλεύς Κ. Αιμιλιανίδης, ο οποίος μέσα από την ενδιαφέρουσα και περιεκτική παρουσίασή του κάλυψε το θέμα “Board members of insurance undertakings, roles and responsibilities” τόσο από νομική και κυρίως από εποπτική σκοπιά.

Ακολούθησε παρουσίαση από τους Επιθεωρητές Διασφάλισης Ποιότητας της Αρχής Δημόσιας Εποπτείας Ελεγκτικού Επαγγέλματος, κ.κ. Πάνο Προδρομίτη και Πάμπο Ευστρατίου με θέμα “Audit Committees of Public Interest Entities”.

Τέλος, ακολούθησε η παρουσίαση της Λειτουργού Ελέγχου της Υπηρεσίας Ελέγχου Ασφαλιστικών Εταιρειών, κας Μαριλένας Ταμαμουνά με θέμα “Boards and the ORSA”.

Το σεμινάριο παρακολούθησαν επιτυχώς 194 άτομα τόσο από την ασφαλιστική βιομηχανία όσο και από τους ελεγκτές των ασφαλιστικών επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.