1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αρθρογραφία
  6. »
  7. Πώς μια ασφαλιστική εταιρεία κατέρρευσε μετά την καταβολή αποζημίωσης για ένα...

Πώς μια ασφαλιστική εταιρεία κατέρρευσε μετά την καταβολή αποζημίωσης για ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα με 20 θύματα

Πώς μια ασφαλιστική εταιρεία κατέρρευσε μετά την καταβολή αποζημίωσης για ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα με 20 θύματα
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Μοιραίο αποδείχθηκε ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα με μια λιμουζίνα στην κομητεία του Schoharie της Νέας Υόρκης, όχι μόνο για τα 20 θύματα τα οποία έχασαν τη ζωή τους, αλλά και για μια ασφαλιστική εταιρεία, η οποία έπειτα από το ατύχημα διαπιστώθηκε ότι λειτουργούσε με έλλειμα, γεγονός που οδήγησε στην ρευστοποίηση της.

Το ατύχημα έλαβε χώρα στις 6 Οκτωβρίου 2018, όταν ο οδηγός μιας λιμουζίνας Ford Excursion μήκους 31 ποδιών που μετέφερε μια ομάδα φίλων από το Amsterdam στο Cooperstown, έχασε τον έλεγχο και κατέληξε σε ένα χαντάκι, καθώς τα φρένα του οχήματος δεν λειτουργούσαν. Οι 18 επιβαίνοντες, συμπεριλαμβανομένου του οδηγού, καθώς και δύο περαστικοί σκοτώθηκαν ακαριαία.

Η ασφαλιστική εταιρεία της λιμουζίνας, Global Liberty Insurance Co., κλήθηκε να καταβάλει 24.000 δολάρια για κάθε ένα από τα θύματα της τραγωδίας. Ωστόσο, με αφορμή το ατύχημα οι κρατικές αρχές διαπίστωσαν ότι η ασφαλιστική εταιρεία λειτουργούσε με έλλειμμα 30 εκατ. δολαρίων. Συνεπώς, η εταιρεία κρίθηκε αφερέγγυα και τέθηκε σε διαδικασία εκκαθάρισης από το κράτος, έπειτα από την καταβολή των αποζημιώσεων ύψους 500.000 δολάρια για το δυστύχημα.

Η ασφαλιστική εταιρεία με έδρα το Long Island τέθηκε υπό τον έλεγχο του Τμήματος Οικονομικών Υπηρεσιών της Νέας Υόρκης στις 13 Οκτωβρίου, με κρατικές αρχές να προχωρούν στην κατάσχεση των περιουσιακών της στοιχείων.

tags:

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.