1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Κοινωνική Ασφάλιση
  6. »
  7. Τα €210.100 έφτασαν οι ποινές για παραβάσεις ασφάλειας και υγείας στην...

Τα €210.100 έφτασαν οι ποινές για παραβάσεις ασφάλειας και υγείας στην εργασία το 2023

Τα €210.100 έφτασαν οι ποινές για παραβάσεις ασφάλειας και υγείας στην εργασία το 2023
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΤΕΕ) του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ανακοίνωσε ότι, έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα του, τις Ανακοινώσεις με τις λεπτομέρειες για τις καταδίκες και τις ποινές των ποινικών υποθέσεων που εκδικάσθηκαν εντός του 2023, όπως αυτές διοχετεύτηκαν στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, καθώς και την αντίστοιχη Συνοπτική Έκθεση.

Εντός του 2023, ολοκληρώθηκε από τα Επαρχιακά Δικαστήρια η εκδίκαση 22 ποινικών υποθέσεων για παραβάσεις της Νομοθεσίας για την Ασφάλεια και Υγεία στην Εργασία (19 νομικών προσώπων και 16 φυσικών προσώπων). Οι χρηματικές ποινές που επιβλήθηκαν στους καταδικασθέντες ανήλθαν συνολικά στις €210,100.00.

Η επιτήρηση της εφαρμογής της πιο πάνω Νομοθεσίας, γίνεται από το ΤΕΕ. Η Νομοθεσία αυτή επιβάλλει υποχρεώσεις σε φυσικά και νομικά πρόσωπα για προστασία των εργαζομένων ή και άλλων προσώπων που μπορεί να επηρεαστούν από τις δραστηριότητες στην εργασία. Οι παραβάσεις των υποχρεώσεων αυτών συνιστούν ποινικά αδικήματα.

Μπορείτε να διαβάσετε την αναλυτική έκθεση εδώ: Καταδίκες 2023

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.