1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Ελλάδα
  6. »
  7. Ποια είναι η ιταλική Ασφαλιστική Εταιρεία που κάνει την είσοδό της...

Ποια είναι η ιταλική Ασφαλιστική Εταιρεία που κάνει την είσοδό της στην Ελλάδα μέσω εξαγοράς;

Ποια είναι η ιταλική Ασφαλιστική Εταιρεία που κάνει την είσοδό της στην Ελλάδα μέσω εξαγοράς;
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Με βάση έμπιστες πηγές του insuranceforum.gr, η ιταλική ασφαλιστική εταιρεία Reale Mutua εισέρχεται στην ελληνική ασφαλιστική αγορά, μέσω εξαγοράς ελληνικής ασφαλιστικής εταιρείας!

Η Reale Mutua με έδρα το Turin της Ιταλίας, αποτελεί τον μεγαλύτερο αμοιβαίο ασφαλιστικό φορέα (mutual insurer) στην Ιταλία και τη μητρική εταιρεία του Reale Mutua GroupΕνασχολείται με τον κλάδο ζωής αλλά και στις γενικές ασφαλίσεις (life and non life), ενώ ταυτόχρονα διαθέτει μία από τις πιο ισχυρές οικονομικές θέσεις στην αγορά, με solvency ratio της τάξης του 455%.

Όπως αναφέρει στην ετήσια έκθεση του 2021 του Ομίλου Reale Mutua, συνολικά τα καθαρά ασφάλιστρα ανέρχονται σε 4.813.686 χιλιάδες ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 1,9% σε σχέση με το προηγούμενο οικονομικό έτος.

Η μητρική Εταιρεία μέσω του Ομίλου δραστηριοποιείται επίσης, εκτός της Ιταλίας, σε Ισπανία και Χιλή απαριθμώντας άνω των 3.000 εργαζομένων. Με την επέκταση της δραστηριότητάς της και στην ελληνική ασφαλιστική αγορά, προβλέπονται μεγάλες αλλαγές και σημαντική αύξηση του ανταγωνισμού.

Σύμφωνα με πηγές, η Reale Mutua έχει προβεί ήδη στην εξαγορά της ελληνικής ασφαλιστικής με τη συμφωνία να έχει οριστικοποιηθεί και τις υπογραφές να έχουν “πέσει” στο διάστημα των τελευταίων τριών μηνών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Πολύ κοντά στην απόκτηση των εργασιών της CNP βρίσκεται η Ελληνική Τράπεζα

Αναμένεται ακόμα η επίσημη ανακοίνωση από την Τράπεζα της Ελλάδος, μέσα στο επόμενο διάστημα.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

insuranceforum.gr

To Insuranceforum.gr είναι μια κλαδική ιστοσελίδα που απευθύνεται σε επαγγελματίες και στελέχη του ασφαλιστικού κλάδου. Είναι online από το 2010 και είναι το μοναδικό κλαδικό site για τον Ασφαλιστικό Κλάδο με έδρα την Βόρεια Ελλάδα. Με ρεπορτάζ, συνεντεύξεις και αποκαλυπτικό περιεχόμενο ενημερώνει καθημερινά πάνω από 2.500 μοναδικούς επισκέπτες.

Από τον Νοέμβριο του 2021 το insuranceforum.gr και το Cyprus Insurance News συνεργάζονται στενά μέσω της δημιουργίας και ανταλλαγής πρωτογενούς περιεχομένου για την Ασφαλιστική αγορά σε Ελλάδα και Κύπρο.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.