1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αφιέρωμα Διαμεσολάβηση
  6. »
  7. Ποια  χαρακτηριστικά προσωπικότητας χρειάζεται κάποιος για να ξεχωρίσει ως ασφαλιστής;

Ποια  χαρακτηριστικά προσωπικότητας χρειάζεται κάποιος για να ξεχωρίσει ως ασφαλιστής;

Ποια  χαρακτηριστικά προσωπικότητας χρειάζεται κάποιος για να ξεχωρίσει ως ασφαλιστής;
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Μήπως μόλις τελειώσατε το σχολείο ή σκέφτεστε να αλλάξετε επάγγελμα και εξετάζετε το κατά πόσο το επάγγελμα του ασφαλιστή είναι αυτό που σας ταιριάζει; Τότε αυτό το άρθρο είναι για εσάς!

Σίγουρα το επάγγελμα του ασφαλιστή μπορεί να είναι πολύ κερδοφόρο, να δίνει τη δυνατότητα ευελιξίας στα ωράρια εργασίας και ταυτόχρονα με βάσει τις απαιτούμενες σπουδές να είναι πιο εύκολο χρονικά σε κάποιον να εισέλθει στην αγορά εργασίας.

Πέρα από την εκπαίδευση και τη σχετική άδεια εργασίας που χρειάζεται να έχει ένας ασφαλιστής για να μπορεί να ασκεί λειτουργικά το επάγγελμά του, υπάρχει μια σειρά από ποιότητες και αρετές που ξεχωρίζουν έναν καλό ασφαλιστή στην ασφαλιστική αγορά!

Ένας ασφαλιστής για να ξεχωρίσει χρειάζεται πρωτίστως να είναι καλός ακροατής! Είναι αναγκαίο να μπορεί να αφουγκραστεί πραγματικά και σε βάθος το συνομιλητή του και να βάλει στην άκρη τις προσωπικές του ερμηνείες, υποθέσεις, προκαταλήψεις για τον πελάτη του. Το να ακούμε πραγματικά σημαίνει να ακούμε με όλο το σώμα μας και όχι μόνο με τα αυτιά μας.

Το επάγγελμα του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή είναι εκεί για να βοηθήσει τον άνθρωπο να δει σε ποιες περιοχές της ζωής του χρειάζεται κάλυψη και όντως να το προσφέρει την αναγκαία στιγμή. Έτσι, ο επαγγελματίας ασφαλιστικός διαμεσολαβητής χρειάζεται να μπορεί να ακούσει καθαρά τις επιφανειακές και βαθύτερες ανάγκες του πελάτη του. Μέσα από το διάλογο και τις ερωτήσεις λειτουργεί διερευνητικά και φέρνει στην επιφάνεια με τις απαντήσεις εκείνες που βοηθούν τον πελάτη να δει πιο καθαρά τον εαυτό του και τις ανάγκες του!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Τελευταίες ημέρες για συμμετοχή στο αφιέρωμα για τις ασφαλίσεις Ζωής και Υγείας!

Ένας ασφαλιστής χρειάζεται να εμπνέει την ασφάλεια! Μέσα από τις επαγγελματικές του γνώσεις μπορεί με αξιοπιστία και ακεραιότητα χαρακτήρα να καθοδηγήσει τον πελάτη σε αυτό που χρειάζεται.

Η ακεραιότητα και η αξιοπιστία είναι επίσης αρετές που χρειάζεται να κατέχει προκειμένου να εμπνέει την πολυπόθητη εμπιστοσύνη στον πελάτη.

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε πως αυτό το οποίο είναι το μεγαλύτερο ατού ενός καλού ασφαλιστή είναι ο προσωπικός του κραδασμός, αυτό το οποίο ο ίδιος είναι στην ουσία του ως άνθρωπος και αυτόματα μεταφέρεται στο επάγγελμά του!

Έτσι, ένας άνθρωπος που μπορεί να είναι ουσιαστικά παρών, να ακούει ενεργητικά, να είναι αμερόληπτος απέναντι στον άλλον, να έχει ενσυναίσθηση, να διακρίνει με πραγματικό ενδιαφέρον τις ανάγκες του άλλου και να έχει την ικανότητα να επικοινωνεί με ακρίβεια και μεταδοτικότητα, κάνει τον απέναντι να αισθανθεί σημαντικός και ότι εισακούγεται.

Αν ταυτόχρονα, ο επαγγελματίας για τον οποίο μιλάμε, συνδυάζει και ακεραιότητα χαρακτήρα, ικανότητα να στέκεται στο ύψος των περιστάσεων, εμπιστοσύνη στον εαυτό του, δυναμισμό, υπομονή, αυτοεκτίμηση, ικανότητα συναισθηματικής αυτορρύθμισης και ανθεκτικότητας, στιβαρότητα και δυναμισμό τότε είναι ένας άνθρωπος που ως ασφαλιστής αναμφίβολα θα ξεχωρίσει!

Αν μάλιστα προσθέσουμε το χιούμορ, τη φιλικότητα, τη χαρά και την αγάπη για τη ζωή και το πάθος για αυτό που κάνει, τότε στο σύνολό του είναι ένας άνθρωπος που ακόμη κι αν περάσει καιρός θα θυμάσαι αυτή τη μοναδική ενέργεια που εκπέμπει και το πόσο καλά αισθάνθηκες μαζί του και ταυτόχρονα το πόσο ικανοποιήθηκες από τη συνεργασία σας!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Ρωτήσαμε το CHAT GPT πώς μπορεί να βοηθήσει έναν ασφαλιστικό διαμεσολαβητή στη σχέση με τους πελάτες του

Η ποιότητα της εργασίας μας εξαρτάται από την πρόθεση και τη συνειδητότητα που βάζουμε σε αυτή και από τις αρετές με τις οποίες επιτρέπουμε στον εαυτό μας (ή και όχι) να δράσει!

Η ανάγκη για ανάπτυξη και εξέλιξη χρειάζεται να απλώνεται σε όλους τους τομείς της ζωής του ανθρώπου. Ο ασφαλιστής που ξεχωρίζει, πέρα από το να εξελίσσει το κομμάτι των τεχνικών γνώσεων στο αντικείμενό του, είναι ένας άνθρωπος που πραγματικά ασχολείται με τον εσωτερικό του κόσμο και τον φροντίζει!

Σε κάθε περίπτωση χρειάζεται να είμαστε ειλικρινείς σχετικά με τα κίνητρά μας γύρω από τις επιλογές μας. Αυτό μας κάνει πιο συνειδητούς. Και το να γινόμαστε όλο και πιο συνειδητοί, είναι αυτό που κάνει αυτό τον κόσμο καλύτερο!

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.