1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Οι οδηγοί στη Βρετανία αντιμετωπίζουν άλλη μία χρονιά υψηλών αυξήσεων στα...

Οι οδηγοί στη Βρετανία αντιμετωπίζουν άλλη μία χρονιά υψηλών αυξήσεων στα ασφάλιστρα

Οι οδηγοί στη Βρετανία αντιμετωπίζουν άλλη μία χρονιά υψηλών αυξήσεων στα ασφάλιστρα
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Οδηγοί στη Βρετανία πρέπει να ετοιμαστούν για μια ακόμη χρονιά για σημαντικές αυξήσεις στα ασφάλιστρα, καθώς οι πάροχοι αντιμετωπίζουν πιέσεις κόστους, προειδοποιούν στοιχεία του κλάδου.

Η Admiral Group Plc, μία από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες γενικών ασφαλίσεων στη Βρετανία, έχει δηλώσει την πρόθεσή της να συνεχίσει την αύξηση των τιμών των αυτοκινήτων, και η Διευθύνουσα Σύμβουλος, Cristina Nestares, προβλέπει ότι και η υπόλοιπη αγορά θα ακολουθήσει το παράδειγμά της. Αυτή η αντίληψη είναι σύμφωνη με έκθεση της EY που προβλέπει μια αύξηση 16% στις τιμές των ασφαλίστρων το 2023, ακολουθούμενη από μια άνοδο 11% το 2024.

Η ασφάλιση αυτοκινήτου είναι ένα από τα πιο έντονα παραδείγματα πληθωριστικού κόστους στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου σε ολόκληρη την οικονομία οι αυξήσεις των τιμών αρχίζουν να μειώνονται από τα υψηλά των τεσσάρων δεκαετιών του περασμένου έτους. Οι τιμές των ασφαλίσεων μεταφορών αυξήθηκαν σχεδόν 50% το τρέχον έτος έως τον Ιούλιο, σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας. Η Ένωση Βρετανών Ασφαλιστών είπε ότι η μέση κάλυψη του αυτοκινήτου έφτασε τις 511 λίρες το δεύτερο τρίμηνο – το υψηλότερο τίμημα από τότε που άρχισε να συλλέγει τα δεδομένα το 2012.

Παρά τις αυξήσεις των ασφαλιστικών εισφορών, οι ασφαλιστικές εταιρείες εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν προκλήσεις. Οι προβλέψεις της EY υποδεικνύουν ότι οι ασφαλιστές αναμένεται να δαπανήσουν £108.50 για κάθε £100 που συγκεντρώνουν από τις εισφορές το 2023, υποδεικνύοντας μια ελαφρά βελτίωση αλλά συνολικά, ζημία. Η εταιρεία προβλέπει ότι η κερδοφορία θα ανακάμψει το 2024.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Από Λεμεσό για Πειραιά φέτος! Τι ισχύει με την ασφάλιση αυτοκινήτου;

Όλα στραβά

Το ολοένα και αυξανόμενο κόστος επισκευής οχημάτων και ο μεγαλύτερος χρόνος επισκευής συμβάλλουν στις αυξανόμενες δαπάνες των ασφαλιστικών εταιρειών, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Admiral.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία κατά τον προηγούμενο χρόνο προκάλεσε το κλείσιμο εγκαταστάσεων παραγωγής και οδήγησε σε αύξηση της τιμής των ανταλλακτικών αυτοκινήτων. Η τιμή ανταλλακτικών για μερικά δημοφιλή μοντέλα αυξήθηκε έως και 21%, ενώ οι τιμές επισκευής αυτοκινήτων αυξήθηκαν κατά 33% τον τελευταίο χρόνο, σύμφωνα με δεδομένα του Συνδέσμου Βρετανικών Ασφαλιστικών Εταιρειών.

Η έλλειψη μηχανικών στη Βρετανία οδήγησε επίσης σε αύξηση των μισθών έως και 40% για ορισμένες ασφαλιστικές εταιρείες τον τελευταίο χρόνο, σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Βρετανικών Ασφαλιστικών Εταιρειών.

Επιπλέον, το κόστος της ιατρικής περίθαλψης για τραυματισμούς από ατυχήματα αυξήθηκε, καθώς τόσο το κόστος παραγωγής όσο και η μεταφορά φαρμάκων αυξήθηκαν για το Ηνωμένο Βασίλειο. “Βρισκόμαστε ουσιαστικά σε μία τέλεια καταιγίδα”, δήλωσε ο Khan.

Καταναλωτές υπό πίεση

Δεν είναι μόνο το ότι οι αξιώσεις κοστίζουν περισσότερο, αλλά επίσης ότι οι καταναλωτές καταθέτουν αιτήσεις για αποζημιώσεις όλο και πιο συχνά. Οι οδηγοί περνούν περισσότερο χρόνο στο δρόμο καθώς οι εργαζόμενοι επιστρέφουν στο γραφείο και οι Βρετανοί επιβαίνουν σε περισσότερα ταξίδια μετά την πανδημία, αναφέρει το Insurance Journal.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  ΗΠΑ: Τα ασφάλιστρα οχημάτων στα ύψη

“Όταν κοιτάμε τις αυξήσεις των ασφαλιστικών εισφορών, είναι σημαντικό να τις δούμε μέσα σε πλαίσια και να επισημάνουμε ότι ξεκινούν από ένα πολύ χαμηλό επίπεδο”, δήλωσε ένας εκπρόσωπος της Admiral. “Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, τα ασφάλιστρα μειώθηκαν καθώς οι περιορισμοί του lockdown οδήγησαν σε λιγότερους οδηγούς και μειώθηκε η συχνότητα των αξιώσεων”.

Η Admiral ανέφερε μειωμένο αριθμό πελατών κατά 7% σε ετήσια βάση στο πρώτο εξάμηνο, καθώς οι πελάτες ανταποκρίνονται στις αυξήσεις των ασφαλιστικών εισφορών τους τους τελευταίους 15 μήνες. Παρά ταύτα, οι υψηλότερες τιμές συνέβαλαν στην αύξηση των εσόδων της εταιρείας και στην αύξηση των μέσων ετήσιων ασφαλιστικών εισφορών.

Οι ασφαλιστικές εταιρείες ανταποκρίνονται επίσης προσθέτοντας πιο οικονομικές επιλογές στις προσφορές τους, για παράδειγμα επιτρέποντας στους καταναλωτές να αφαιρέσουν την κάλυψη των παραθύρων. Οι ασφαλιστές επενδύουν επίσης σε τεχνολογία και δίκτυα επισκευών για να αποκτήσουν μεγαλύτερο έλεγχο και σταθερότητα στις τιμές.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.