1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Οι μεσίτες στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν πιστεύουν ότι το ESG είναι...

Οι μεσίτες στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν πιστεύουν ότι το ESG είναι απαραίτητο στη συνεργασία του με τους ασφαλιστές

Οι μεσίτες στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν πιστεύουν ότι το ESG είναι απαραίτητο στη συνεργασία του με τους ασφαλιστές
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Οι μεσίτες στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν μπορούν να διακρίνουν κάποιον εξέχοντα ασφαλιστή επί του επίκαιρου θέματος περιβαλλοντικής, κοινωνικής και διακυβέρνησης (ESG), γεγονός που υποδηλώνει ότι δεν είναι, ακόμη, σημαντικός παράγοντας στις σχέσεις μεσιτών με ασφαλιστές.

Το ESG αν και καθίσταται κορυφαίο θέμα στον κλάδο, δεν είναι ωστόσο ακόμη ζωτικής σημασίας κατά την ολοκλήρωση συνεργασιών, όπως αναφέρει η GlobalData. Παρόλα αυτά, είναι ένα θέμα για το οποίο οι μεσίτες και οι ασφαλιστές θα πρέπει να έχουν σαφή στρατηγική για να συνεχίσουν να προσελκύουν πελάτες

Στην έρευνα “2023 UK Broker Insurance Survey”, που διεξάχθηκε από τη GlobalData, διαπιστώθηκε ότι όταν ζητήθηκε στους ερωτηθέντες να επιλέξουν τους καλύτερους ασφαλιστικούς παρόχους στην κατηγορία για το θέμα ESG, μόνο το 24,7% μπορούσε. Λίγο λιγότερο από τα τρία τέταρτα (73,7%) δήλωσαν ότι δεν γνώριζαν ενώ το 1,7% επέλεξε ενεργά «καμία». Ηγέτης ήταν η Aviva, αν και έλαβε μόλις το 10,4% των συνολικών απαντήσεων.

Ο Ben Carey-Evans, Senior Insurance Analyst στην GlobalData, σχολιάζει: «Αυτό το επίπεδο αβεβαιότητας υποδηλώνει ότι οι μεσίτες δεν θεωρούν το ESG απαραίτητο όταν εργάζονται με ασφαλιστές, καθώς πολύ λίγοι μεσίτες μπορούν να εντοπίσουν ασφαλιστές που είναι ισχυροί στην περιοχή».

Επιπλέον, όταν ρωτήθηκαν για τους παράγοντες πίσω από την επιλογή της συνεργασίας με έναν ασφαλιστή, το να είσαι ισχυρός στο ESG δεν έλαβε απαντήσεις. Οι κορυφαίες απαντήσεις σε αυτήν την ερώτηση ήταν η ευελιξία στην κάλυψη αναδοχής (23,5%), η ποιότητα των υπηρεσιών αποζημίωσης (19,9%), η τιμή των ασφαλίστρων (17,9%), η ποιότητα του υλικού προϊόντος του ασφαλιστή (8,0%) και η ταχύτητα απόκρισης σε ερωτήματα /εισαγωγικά (7,6%). Αυτό δείχνει ότι οι καθημερινές επιχειρηματικές ανησυχίες εξακολουθούν να είναι πολύ πιο σημαντικές από το πιο μακροπρόθεσμο θέμα ESG στα μάτια των μεσιτών.

Ο Carey-Evans καταλήγει: «Θα είναι δύσκολο για το ESG να είναι ποτέ τόσο σημαντικό για τους μεσίτες όσο αυτοί οι άμεσοι παράγοντες, αλλά τα δεδομένα μας δείχνουν ότι κάθε ασφαλιστής έχει ακόμα μια σαφή ευκαιρία να καθιερωθεί ως ηγέτης. Οι μεσίτες που δεν είναι σε θέση να επιλέξουν ξεκάθαρους ηγέτες σε αυτό το κρίσιμο θέμα υποδηλώνουν ότι όποιος το δίνει προτεραιότητα μπορεί να ξεχωρίσει σχετικά γρήγορα στο θέμα. Όσο περισσότερη καινοτομία και πρόοδο βλέπουν οι μεσίτες από τους ασφαλιστές, τόσο πιο πιθανό είναι να τις δώσουν προτεραιότητα ως παράγοντα για την οικοδόμηση σχέσεων, ειδικά καθώς το θέμα πρόκειται να αποκτήσει μόνο μεγαλύτερη σημασία».

 * Η έρευνα “UK Insurance Broker Survey” της GlobalData πραγματοποιήθηκε το 1ο τρίμηνο του 2023 με 250 ερωτηθέντες

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

insuranceforum.gr

To Insuranceforum.gr είναι μια κλαδική ιστοσελίδα που απευθύνεται σε επαγγελματίες και στελέχη του ασφαλιστικού κλάδου. Είναι online από το 2010 και είναι το μοναδικό κλαδικό site για τον Ασφαλιστικό Κλάδο με έδρα την Βόρεια Ελλάδα. Με ρεπορτάζ, συνεντεύξεις και αποκαλυπτικό περιεχόμενο ενημερώνει καθημερινά πάνω από 2.500 μοναδικούς επισκέπτες.

Από τον Νοέμβριο του 2021 το insuranceforum.gr και το Cyprus Insurance News συνεργάζονται στενά μέσω της δημιουργίας και ανταλλαγής πρωτογενούς περιεχομένου για την Ασφαλιστική αγορά σε Ελλάδα και Κύπρο.

LEAVE YOUR COMMENT

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.