1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Τοπικα Νεα
  6. »
  7. Οι εκπαιδεύσεις του Ασφαλιστικού Ινστιτούτου για το πρώτο εξάμηνο του 2024

Οι εκπαιδεύσεις του Ασφαλιστικού Ινστιτούτου για το πρώτο εξάμηνο του 2024

Οι εκπαιδεύσεις του Ασφαλιστικού Ινστιτούτου για το πρώτο εξάμηνο του 2024
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Στη δεξίωση που παρέθεσε το Ασφαλιστικό Ινστιτούτο Κύπρου την περασμένη Παρασκευή 19 Ιανουαρίου παρουσιάστηκαν οι 39 εκπαιδευτικές δραστηριότητες που έχει προγραμματίσει το Ινστιτούτο για το πρώτο εξάμηνο του έτους.

Ο κ. Ανδρέας Ευσταθίου, Διευθυντής του Διοικητικού προσωπικού του Ινστιτούτου, στην ομιλία του έδωσε αρχικά ευχές για το νέο έτος σε όλους τους παρευρισκόμενους.

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στο εκπαιδευτικά προγράμματα μίλησε για ένα νέο πρόγραμμα, το Certified Financial Planner που στηρίζεται στο καινούριο βιβλίο του Ινστιτούτου «Χρηματοοικονομικός Σχεδιασμός» που ετοίμασε ο κ. Καρπασίδης.

Το Ασφαλιστικό Ινστιτούτο Κύπρου πέραν της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης που ξεκινά από το Πιστοποιητικό Βασικής Ασφαλιστικής Κατάρτισης και συνεχίζει με το Δίπλωμα Ασφαλιστικών Εργασιών καθώς και το Δίπλωμα Ασφαλιστικών Σπουδών προσφέρει και Μεταπτυχιακή Εκπαίδευση σε όσους επιθυμούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους.

Όσον αφορά την εκπαιδευτική δραστηριότητα που έχει προγραμματιστεί μέχρι τον Ιούνιο, το Ινστιτούτο παρέχει εκπαίδευση τόσο σε μονοήμερα, όσο και πενθήμερα σεμινάρια.

Τα μονοήμερα προγράμματα είναι πεντάωρα και παίρνουν 5 ώρες CPD, ξεκινούν από τις 09:00 και τελειώνουν στις 14:00, γίνονται κατά κύριο λόγο στο Ασφαλιστικό Κέντρο. Στο πρώτο εξάμηνο θα πραγματοποιηθούν 16 μονοήμερα προγράμματα και έχουν προστεθεί και 9 καινούρια. Τα καινούρια εκπαιδευτικά προγράμματα δημιουργούνται σύμφωνα με τις ανάγκες της αγοράς, όπως σημείωσε ο κύριος Ευσταθίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία τα σεμινάρια του Ασφαλιστικού Ινστιτούτου

Το πρώτο εξάμηνο διοργανώνεται και σε Λεμεσό, Πάφο και Λάρνακα, όπως ανέφερε ο κύριος Ευσταθίου.

Αναφερόμενος στην Online Εκπαιδευτική Κατάσταση των Μελών ενημέρωσε τους καλεσμένους: «Σε σχέση με τις συμμετοχές σας στα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ασφαλιστικού Ινστιτούτου, έχουμε δημιουργήσει και συμπεριλάβει στην ιστοσελίδα μας την Εκπαιδευτική Κατάσταση Μελών. Εκεί μπορείτε να ενημερώνεστε για τις ώρες από τις συμεμτοχές σας στα εκπαιδευτικά προγράμματα από τον Οκτώβριο του 2018 και μετά. Η επίσημη Εκπαιδευτική Κατάσταση θα πρέπει να υπογράφεται και να σφραγίζεται από το Ινστιτούτο.»

Ακόμη, έγινε αναφορά στα προγράμματα υποχρεωτικής παρακολούθησης 28 ωρών με 2 ώρες εξέταση στο τέλος για τα οποία δίνεται και το αντίστοιχο πιστοποιητικό επιτυχούς ολοκλήρωσης.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Ευσταθίου τόνισε ότι όλα τα βιβλία του Ινστιτούτου έχουν εκσυγχρονιστεί και έχουν δημιουργηθεί νέα βιβλία σε όλα τα θέματα με βάση τα βιβλία της Αγγλίας του Chartened Insurance Institute, τα οποία μεταφράζονται και προσαρμόζονται στα Κυπριακά δεδομένα.

Μπορείτε να δείτε όλες τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες του Ασφαλιστικού Ινστιτούτου στο Βιβλιάριο Μελών 2024

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.