1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αρθρογραφία
  6. »
  7. Οι 4 βασικές ασφαλιστικές ανάγκες για μια καλή ζωή

Οι 4 βασικές ασφαλιστικές ανάγκες για μια καλή ζωή

Οι 4 βασικές ασφαλιστικές ανάγκες για μια καλή ζωή
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Στην πολύπλοκη και απρόβλεπτη πορεία της ζωής, η ασφάλεια και η ευημερία αποτελούν δύο θεμελιώδεις στόχους για κάθε άνθρωπο. Όπως ξέρουμε εδώ και πολλές δεκαετίες από τον γνωστό Αμερικανό ψυχολόγο Abraham Maslow, οι δύο πρωταρχικές ανάγκες του ανθρώπου είναι οι βιολογικές ή φυσιολογικές ανάγκες και η ασφάλεια.

Στο κομμάτι του προσωπικού ασφαλιστικού σχεδιασμού είναι αποδεδειγμένο ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων στις ανεπτυγμένες κοινωνίες, έχουν τουλάχιστον τρεις από τέσσερις πιο κάτω βασικές Ασφαλιστικές Ανάγκες.

Ο εντοπισμός, η ιεράρχηση και ποσοτικοποίηση αυτών των ασφαλιστικών αναγκών είναι το πρώτο βήμα για την υλοποίηση ενός σωστού ασφαλιστικού σχεδιασμού.

Ας δούμε λοιπόν ποιες είναι αυτές οι 4 σημαντικές και απαραίτητες ασφαλιστικές ανάγκες που πρέπει κάθε άνθρωπος να φροντίζει και να εξασφαλίζει.

Προστασία του Εισοδήματος

Εάν ρωτήσουμε 10 τυχαίους ανθρώπους για το ποιο είναι το πολυτιμότερο πράγμα που έχουν και το οποίο να αποτιμάται με χρηματική αξία, οι περισσότεροι θα δώσουν απαντήσεις που σχετίζονται με περιουσιακά στοιχεία που έχουν στην κατοχή τους. Κι όμως, όλα αυτά είναι λάθος!

Για τους περισσότερους ανθρώπους το πολυτιμότερο περιουσιακό στοιχείο που έχουν είναι η ικανότητα τους να παράγουν χρήμα.

Ας σκεφτούμε για αρχή ότι ένας μέσος άνθρωπος θα δουλέψει περίπου 40 χρόνια και ας υποθέσουμε ότι το μέσο ετήσιο εισόδημά του θα είναι θα είναι 25,000 ευρώ. Υπολογίζοντας μόνο τα δεδομένα αυτά, κατά τη διάρκεια των 40 αυτών χρόνων, θα περάσουν από τα χέρια του 1,000,000 ευρώ!!

Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν ότι τα χρήματα αυτά είναι η βάση της ζωής μας για ικανοποίηση των αναγκών και πραγμάτωση των επιθυμιών μας. Παράλληλα, όμως, πρέπει να έχουμε κατά νου ότι η ικανότητα να παράγουμε εισόδημα δεν είναι ποτέ δεδομένη.

Επομένως η προστασία του εισοδήματός μας έναντι των κινδύνων που το απειλούν είτε προσωρινά είτε μόνιμα, πρέπει να είναι ο πρώτος στόχος του ασφαλιστικού μας σχεδιασμού.

Υγεία

Η επόμενη βασική ασφαλιστική ανάγκη είναι φυσικά η κάλυψη ιατρικών εξόδων. Μεταξύ άλλων, η κάλυψη υγείας βοηθά στην προστασία των ατόμων από τον οικονομικό κίνδυνο που συνδέεται με τα ιατρικά έξοδα, παρέχει πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου ιατρικής περίθαλψης και προσφέρει πνευματική και ψυχική ηρεμία αφού δεν χρειάζεται να ανησυχούμε για το πως θα καλύψουμε δαπάνες θεραπείας που ενδεχομένως να προκύψουν.

Σε γενικές γραμμές, η ασφαλιστική κάλυψη υγείας προστατεύει την οικονομική μας σταθερότητα, εξασφαλίζει πρόσβαση στην ιατρική φροντίδα και συμβάλλει στην πρόληψη ασθενειών, κάνοντας την ένα σημαντικό μέρος της κοινωνικής και οικονομικής ασφάλειας.

Χρηματοδότηση σπουδών

Όσοι έχουν παιδιά γνωρίζουν πολύ καλά ότι από τη στιγμή της γέννησης τους, οι προτεραιότητες αλλάζουν! Η ζωή τους και το μέλλον τους είναι αυτό που για κάθε γονιό είναι προτεραιότητα.

Στη χώρα μας είναι συνηθισμένο οι γονείς να εξασφαλίζουν τις σπουδές των παιδιών τους θέλοντας να τους δώσουν όλα τα εφόδια για ένα λαμπρό μέλλον. Αυτό γίνεται, είτε με κάποιο δάνειο είτε με μεγάλες στερήσεις από τους γονείς, ενώ υπάρχουν και οι περιπτώσεις που οι γονείς δεν είναι σε θέση να εξασφαλίσουν τις σπουδές των παιδιών τους με αποτέλεσμα αυτά είτε να δουλεύουν όσο σπουδάζουν είτε να εγκαταλείπουν τις σπουδές τους.

Ένας σωστός χρηματοοικονομικός και ασφαλιστικός σχεδιασμός, πολλά χρόνια πριν έρθει η στιγμή να σπουδάσουν τα παιδιά μας, μπορεί να μας εξασφαλίσει ότι θα είμαστε σε θέση να τους δώσουμε την ευκαιρία να σπουδάσουν αυτό που επιθυμούν χωρίς εμείς να πρέπει να στερηθούμε τα πάντα!

Σύνταξη

Η τελευταία ανάγκη που έχει κάθε άνθρωπος είναι η σύνταξη! Πολλοί μιλάνε για μία αξιοπρεπή σύνταξη εμείς θα σας μιλήσουμε για μία αξιοζήλευτη σύνταξη.

Με δεδομένο ότι η σύνταξη του ταμείου κοινωνικών ασφαλίσεων θα είναι ικανή να μας καλύψει μόλις ένα μικρό ποσοστό του τελευταίου μας μισθού, η λύση εάν θέλουμε να διατηρήσουμε το ίδιο επίπεδο ζωής και μετά τη συνταξιοδότηση είναι μονόδρομος.

Το συνταξιοδοτικά συστήματα όλων των προηγμένων κρατών στηρίζονται σε 3 πυλώνες. Ο πρώτος πυλώνας είναι το ταμείο κοινωνικών ασφαλίσεων που αναφέραμε πριν και ο δεύτερος είναι τα επαγγελματικά σχέδια σύνταξης. Ο τρίτος πυλώνας αναφέρεται στα προσωπικά συνταξιοδοτικά σχέδια.

Για να καταφέρουμε να έχουμε ένα ψηλό επίπεδο διαβίωσης κατά την διάρκεια της συνταξιοδότησης μας χρειάζονται και οι τρεις πυλώνες του συνταξιοδοτικού σχεδιασμού. Ο πρώτος είναι υποχρεωτικός για όλους, σε ότι αφορά τον δεύτερο, όσοι δεν έχουν επαγγελματικά ταμεία σύνταξης είναι επιβεβλημένη η ενίσχυση των προσωπικών τους συνταξιοδοτικών πλάνων.

Αυτές, λοιπόν, είναι 4 βασικές ασφαλιστικές ανάγκες που έχουν οι άνθρωποι στις σύγχρονες κοινωνίες.

Nimela Insurance

Στη Nimela Insurance προσεγγίζουμε τις ανάγκες κάθε ανθρώπου με τη σοβαρότητα και τον επαγγελματισμό που χρειάζεται!

Φροντίζουμε πρώτα να τον εκπαιδεύουμε επεξηγώντας όλα όσα πρέπει να γνωρίζει και ακολούθως με βάση τις δικές του ανάγκες κάνουμε μαζί τον κατάλληλο σχεδιασμό που θα εξασφαλίζει το εισόδημα του, την υγεία του, τις σπουδές των παιδιών του και τη σύνταξη του!

Ο Φειδίας Παπανικολάου, είναι ο άνθρωπος που θα καθίσει μαζί σας και με υπομονή θα σας καθοδηγήσει να επιλέξετε εκείνα τα ασφαλιστικά προγράμματα που θα σας εξασφαλίσουν μία καλή ζωή!

*Το παρόν άρθρο αποτελεί αναδημοσίευση από το nimelainsurance.com.cy

Πηγή: Nimela Insurance

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.