1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αφιέρωμα Ασφαλίσεις Επιχειρήσεων
  6. »
  7. O ρόλος της ασφάλισης στη βιώσιμη ανάπτυξη μιας επιχείρησης

O ρόλος της ασφάλισης στη βιώσιμη ανάπτυξη μιας επιχείρησης

O ρόλος της ασφάλισης στη βιώσιμη ανάπτυξη μιας επιχείρησης
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Της Ελλάδας Παλμύρη, Ασφαλιστικός Αντιπρόσωπος, PALMYRI INSURANCE AGENTS AND CONSULTANTS LTD

Βιώσιμη ανάπτυξη μιας επιχείρησης επιτυγχάνεται όταν οι σημερινές ανάγκες των πελατών της καλύπτονται χωρίς να θυσιάζει πόρους, απερίσκεπτα και αλόγιστα, που θα χρειαστεί για να καλύψει τις μελλοντικές τους ανάγκες. 

Ο όρος «βιώσιμη ανάπτυξη» απασχολεί καθημερινά την ανθρωπότητα: από τα κράτη και τις κυβερνήσεις, σε πολυεθνικές εταιρείες, ακόμα και μικρότερες εταιρείες και νοικοκυριά. Όλοι μας συνειδητοποιούμε ότι η ανάπτυξη που θέλουμε και προσδοκούμε πρέπει να γίνεται με τρόπο που οι επόμενες γενιές από εμάς δεν θα υποφέρουν από έλλειψη φυσικών πόρων που είναι απαραίτητοι για επιβίωση.

Οι επιχειρήσεις σε κάθε χώρα αποτελούν την οικονομία της.  Αυτό συμβαίνει και στην Κύπρο μας.  Η ανάπτυξη των επιχειρήσεων καθορίζει το πόσο υγιής είναι η οικονομία της και κατά πόσο βρίσκεται σε τροχεία ανάπτυξης ή ύφεσης. Ο κάθε επιχειρηματίας ξεχωριστά, συμβάλει πρωταρχικά στην επιβίωση και κατ’ επέκταση ανάπτυξη της επιχείρησης του και στη συνέχεια στην ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας του.

Ο ηγέτης επιχειρηματίας από τον επιχειρηματία ξεχωρίζει στον τρόπο που επιλέγει να αναπτύξει την επιχείρηση του.  Μελετά, προσαρμόζει, εφαρμόζει πρακτικές που επιτρέπουν στην επιχείρηση του βιώσιμη ανάπτυξη.  Γιατί ένας ηγέτης έχει το χάρισμα να βλέπει μακριά και όχι απλά να φροντίζει για τις σημερινές ανάγκες των πελατών και των υπαλλήλων του.  Έχει την ικανότητα να ακούει στις αλλαγές που έπονται και να εφαρμόζει πλάνο ώστε να ικανοποιεί τις σημερινές ανάγκες ενώ ταυτόχρονα να ετοιμάζεται για το μέλλον.

Μέσα σε αυτό τον καθημερινό και ασταμάτητο αγώνα ο κάθε επιχειρηματίας είναι φυσικό να θέλει να νοιώθει ασφάλεια.  Ασφάλεια τόσο για το σήμερα αλλά και για το απρόβλεπτο αύριο.  Γιατί κάποια στιγμή μπορεί να τύχει κάτι αναπάντεχο  ή ο ίδιος να πάρει μια λανθασμένη απόφαση.  Ο ρόλος της ασφάλισης είναι πρωταρχικός στη βιώσιμη ανάπτυξη μιας επιχείρησης αλλά και κατ’ επέκταση της οικονομίας της χώρας μας και ευρύτερα της Ευρώπης στους τομείς της κοινωνίας, της οικονομίας αλλά και του περιβάλλοντος.

Στη σημερινή εποχή που ζούμε η αξιολόγηση και η διαχείριση του κινδύνου βρίσκονται στο επίκεντρο της πρόκλησης για βιώσιμη ανάπτυξη.  Οι δύο αυτοί πυλώνες, αξιολόγησης και διαχείρισης κινδύνου,  είναι και oι τομείς εξειδίκευσης της ασφαλιστικής βιομηχανίας.  Ως αποτέλεσμα, η σχέση μεταξύ ασφάλισης και βιώσιμης ανάπτυξης είναι ισχυρή αλλά ταυτόχρονα τείνει να ενισχύεται περισσότερο με το πέρασμα του χρόνου.

Η ασφάλιση αρχικά αντιμετώπισε παραδοσιακούς κινδύνους όπως φυσικές καταστροφές και στη συνέχεια αναδυόμενους κινδύνους ως αποτέλεσμα ανθρώπινης αμέλειας ή λάθους. Οι τομείς που η ασφάλιση συνεισφέρει στη βιωσιμότητα μιας επιχείρησης και της οικονομίας ευρύτερα, συνοψίζονται πιο κάτω:

  1. Αποκατάσταση ζημιάς ή απώλειας αποτέλεσμα φυσικής καταστροφής
  2. Αποκατάσταση ζημιάς ή απώλειας αποτέλεσμα ανθρώπινου λάθους
  3. Διαχείριση κινδύνου και χειρισμός απαιτήσεων
  4. Εξειδικευμένη συμβουλή σε επιχειρήσεις και στο ευρύ κοινό για αποφυγή κινδύνου
  5. Οικονομική βοήθεια στην κοινωνία
  6. Υιοθέτηση ηλεκτρονικών διαδικασιών για εξοικονόμηση χαρτιού
  7. Ανάπτυξη του βιοτικού επιπέδου προσφέροντας καινοτόμα ασφαλιστικά προϊόντα

Ο ρόλος της ασφάλισης σε κάθε μεγάλη κοινωνία αρχίζει από τον καθένα μας ξεχωριστά ως άτομα.  Στη συνέχεια καθορίζεται από τον δικό μας ρόλο σε ομάδες όπως είναι οι επιχειρήσεις μας και προχωρά παρά πέρα στο ρόλο μας ως ενεργή πολίτες της κοινωνίας μας αλλά και της Ευρώπης γενικότερα. 

Κάνε την ύπαρξη σου ουσιαστική για την βιώσιμη ανάπτυξη σου, για τη βιώσιμη ανάπτυξη της επιχείρησης σου, για τη βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας σου.

Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε.

Ελλάδα Παλμύρη

Ασφαλιστικός Αντιπρόσωπος

PALMYRI INSURANCE AGENTS AND CONSULTANTS LTD

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.