1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Τοπικα Νεα
  6. »
  7. Nimela Insurance: Πώς να ασφαλίσεις την κατοικία σου από ανεμοστρόβιλο και...

Nimela Insurance: Πώς να ασφαλίσεις την κατοικία σου από ανεμοστρόβιλο και άλλα φυσικά φαινόμενα

Nimela Insurance: Πώς να ασφαλίσεις την κατοικία σου από ανεμοστρόβιλο και άλλα φυσικά φαινόμενα
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Για κάθε άνθρωπο, η κατοικία αποτελεί το πολυτιμότερο υλικό αγαθό, τόσο οικονομικά όσο και συναισθηματικά. Η απειλή φυσικών φαινομένων, όπως οι ανεμοστρόβιλοι, οι πλημμύρες και οι σεισμοί, μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια και την ακεραιότητα του σπιτιού μας, δημιουργώντας σημαντικές ζημιές.

Αυτό βίωσαν μόλις πριν μερικές ημέρες οι κάτοικοι της Λεμεσού όταν ένας ανεμοστρόβιλος έπληξε την περιοχή Γερμασόγειας αφήνοντας πίσω δεκάδες υλικές ζημιές και ευτυχώς λίγους τραυματισμούς. Λίγα λεπτά ήταν αρκετά για να διακοπεί η ηλεκτροδότηση, να κλείσουν δρόμοι και να προκληθούν μεγάλες ζημιές.

Πάντα μετά από τέτοια φαινόμενα, οι άνθρωποι που η περιουσία τους έχει υποστεί ζημιές, χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Αυτούς που αγωνιούν πως, πόσο και πότε θα τους αποζημιώσει το κράτος και σε αυτούς που είχαν προνοήσει ασφαλίζοντας το πολυτιμότερο περιουσιακό τους στοιχείο και απλά το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να ειδοποιήσουν την ασφαλιστική τους.

Στη συνέχεια του άρθρου θα δούμε τι ισχύει σε τέτοιες περιπτώσεις και πως η ασφάλιση μπορεί να μας προστατέψει από τις οικονομικές ζημιές.

Τι είναι ο ανεμοστρόβιλος;

Πριν πάμε στην ουσία όμως, ας δούμε τι ακριβώς είναι ο ανεμοστρόβιλος και πως δημιουργείται.

Ο ανεμοστρόβιλος, γνωστός και ως αεροδίνη, αποτελεί ένα μετεωρολογικό φαινόμενο μικρής έκτασης και διάρκειας, που χαρακτηρίζεται από σφοδρό στροβιλισμό του αέρα. Η ταχύτητα του ανέμου σε έναν ανεμοστρόβιλο μπορεί να αγγίξει έως και 500 χιλιόμετρα την ώρα, ενώ η διάμετρός του κυμαίνεται από λίγα έως εκατοντάδες μέτρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Nimela Insurance Blog: 5 κατηγορίες ανθρώπων που χρειάζονται ασφάλεια ζωής

Η δημιουργία του ανεμοστρόβιλου οφείλεται σε συνδυασμό παραγόντων, όπως η αστάθεια της ατμόσφαιρας, η διαφορά θερμοκρασίας και η υγρασία. Συνήθως, εμφανίζονται σε πεδινές περιοχές, ενώ η διάρκειά τους κυμαίνεται από μερικά δευτερόλεπτα έως λίγα λεπτά.

Παρ’ ό,τι η διάρκεια τους είναι σύντομη, οι ανεμοστρόβιλοι είναι ικανοί να προκαλέσουν εκτεταμένες ζημιές. Η σφοδρότητα του ανέμου μπορεί να ξεριζώσει δέντρα, να καταστρέψει κτίρια και να σηκώσει αντικείμενα μεγάλου βάρους, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια ανθρώπων και των περιουσιών.

Η πρόβλεψη της εμφάνισης ανεμοστρόβιλων είναι δύσκολη, ωστόσο υπάρχουν συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης που μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία του πληθυσμού.

Τι καλύπτει η Ασφάλιση Κατοικίας;

Τα παραδοσιακά ή συνηθισμένα συμβόλαια ασφάλισης πυρός πάνω στα οποία βασίζονται όλες οι ασφαλίσεις περιουσίας, περιλάμβαναν συνήθως τις καλύψεις της Πυρκαγιάς, του Κεραυνού και της Έκρηξης με αποτέλεσμα να μην καλύπτουν φαινόμενα όπως αυτό του ανεμοστρόβιλου.

Η κρίσιμη κάλυψη για την αποζημίωση τέτοιων φαινομένων, είναι αυτή των «Φυσικών Φαινομένων» ή όπως τη συναντάμε συνήθως η κάλυψη από «Θύελλα και καταιγίδα, σίφουνα, τυφώνα, κυκλώνα, ανεμοστρόβιλος, χαλάζι κ.α.». Με την κάλυψη αυτή το συμβόλαιο μας θα μας αποζημιώσει ζημιές που προκλήθηκαν από τα φαινόμενα αυτά.

Η κάλυψη αυτή πλέον συμπεριλαμβάνεται στη συντριπτική πλειοψηφία των συμβολαίων Ασφάλισης Κατοικίας που προσφέρουν σήμερα οι ασφαλιστικές εταιρείες. Στη Nimela Insurance συμβουλεύουμε πάντα τους πελάτες μας να επιλέγουν προγράμματα που περιέχουν τη συγκεκριμένη κάλυψη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Nimela Insurance Blog: 5 κατηγορίες ανθρώπων που χρειάζονται ασφάλεια ζωής

Οι εξαιρέσεις

Όπως σε κάθε ασφαλιστική κάλυψη και εδώ θα συναντήσουμε μερικές εξαιρέσεις που αφορούν τη συγκεκριμένη κάλυψη. Οι πιο συνηθισμένες εξαιρέσεις είναι οι ζημιές που προκαλούνται από καθίζηση, ανύψωση ή κατολίσθηση του εδάφους, οι ζημιές σε υποστατικά υπό ανέγερση, μετατροπή ή επιδιόρθωση ενώ συνήθως εξαιρούνται και τα περιεχόμενα της κατοικίας που βρίσκονται σε ανοικτό / εξωτερικό χώρο.

Είμαστε εδώ για εσάς

Στη Nimela Insurance, με περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας είμαστε δίπλα σας για να σας προσφέρουμε εκείνα τα ασφαλιστήρια συμβόλαια που θα σας παρέχουν προστασία από τα πιο συνηθισμένα αλλά και τα πιο ασυνήθιστα σε πολλές περιπτώσεις φαινόμενα.

Με προσήλωση στις δικές μας μοναδικές ανάγκες αλλά λαμβάνοντας υπόψιν το περιβάλλον μέσα στο οποίο ζούμε, η ομάδα μας θα σας προτείνει εκείνα τα ασφαλιστικά σχέδια που θα σας προσφέρουν την απόλυτη ηρεμία.

Μέσα από τη συνεργασία μας με τις μεγαλύτερες και πιο αξιόπιστες εταιρείες Γενικού Κλάδου της χώρας μας, είμαστε βέβαιοι ότι θα βρούμε μαζί το κατάλληλο συμβόλαιο που θα βάλει ακόμη πιο γερά θεμέλια στην ασφάλεια του σπιτιού σας!

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.