1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Τοπικα Νεα
  6. »
  7. Νέος αναπληρωτής Έφορος Ασφαλίσεων ο Κωνσταντίνος Καλοψιδιώτης

Νέος αναπληρωτής Έφορος Ασφαλίσεων ο Κωνσταντίνος Καλοψιδιώτης

Νέος αναπληρωτής Έφορος Ασφαλίσεων ο Κωνσταντίνος Καλοψιδιώτης
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Αλλαγή στη θέση του Αναπληρωτή Εφόρου Ασφαλίσεων είχαμε πριν μερικές βδομάδες, με τον κ. Κωνσταντίνο Καλοψιδιώτη να διαδέχεται την κα. Τώνια Τσαγγάρη.

Ο κ. Καλοψιδιώτης είναι από το 2010 Ανώτερος Λειτουργός της Υπηρεσίας Ελέγχου Ασφαλιστικών Εταιρειών και διορίζεται στη συγκεκριμένη θέση για πρώτη φορά μετά την τροποποίηση του περί Ασφαλιστικών και Αντασφαλιστικών Εργασιών και Άλλων Συναφών Θεμάτων Νόμου, ώστε, σε περίπτωση απουσίας του Εφόρου Ασφαλίσεων ή κένωσης της θέσης και μέχρι την πλήρωση αυτής, να μπορεί να διοριστεί, εκτός από τον Βοηθό Έφορο Ασφαλίσεων, Ανώτερος Λειτουργός Ελέγχου Ασφαλιστικών Εταιρειών, προκειμένου να ασκεί αναπληρωματικά καθήκοντα του Εφόρου Ασφαλίσεων

Ο Έφορος Ασφαλίσεων είναι η αρμόδια εποπτική αρχή του ασφαλιστικού τομέα στην Κυπριακή Δημοκρατία και ασκεί όλες τις εξουσίες που του παρέχονται από τον περί Ασφαλιστικών και Αντασφαλιστικών Εργασιών και Άλλων Συναφών Θεμάτων Νόμο του 2016 [Νόμος 38(Ι) 2016] και από τους σχετικούς Κανονισμούς, όπως αυτός εκάστοτε τροποποιείται με σκοπό την προστασία των αντισυμβαλλομένων και των δικαιούχων ασφαλίσματος.

Η εν λόγω νομοθεσία ρυθμίζει τα θέματα που αφορούν την ανάληψη, άσκηση και εποπτεία ασφαλιστικών και αντασφαλιστικών εργασιών και την ανάληψη, άσκηση και εποπτεία εργασιών διανομής ασφαλιστικών και αντασφαλιστικών προϊόντων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Θα καταγράφεται στο κοτσιάνη ατύχημα ή ζημιά στο αυτοκίνητο

Ο Έφορος Ασφαλίσεων προίσταται της Υπηρεσίας Ελέγχου Ασφαλιστικών Εταιρειών (η Υπηρεσία) η οποία ενεργεί σε κάθε περίπτωση εξ’ονόματος και κατ’εντολή του Εφόρου Ασφαλίσεων.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.