1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Τοπικα Νεα
  6. »
  7. Νέα αύξηση για τα κατασκευαστικά υλικά – Πως επηρεάζει την ασφάλιση...

Νέα αύξηση για τα κατασκευαστικά υλικά – Πως επηρεάζει την ασφάλιση και τι πρέπει να προσέχουν οι καταναλωτές!

Νέα αύξηση για τα κατασκευαστικά υλικά – Πως επηρεάζει την ασφάλιση και τι πρέπει να προσέχουν οι καταναλωτές!
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Περεταίρω αύξηση σημείωσε τον πρώτο μήνα του χρόνου, Δείκτης Τιμών Κατασκευαστικών Υλικών σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα η Στατιστική Υπηρεσία Κύπρου.

Συγκεκριμένα ο Δείκτης Τιμών Κατασκευαστικών Υλικών για τον μήνα Ιανουάριο 2023 ανήλθε στις 136,01 μονάδες (με βάση 2015=100), σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 1,79% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Ακόμη μεγαλύτερη είναι η αύξηση σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, αφού ο δείκτης κατέγραψε αύξηση 12,25%.

Κατά κύρια κατηγορία προϊόντων, καταγράφηκαν αυξήσεις στα ορυκτά (27,15%), στα προϊόντα ορυκτών (14,66%), στα προϊόντα από ξύλο, μονωτικά, χημικά και πλαστικά (10,49%), στα ηλεκτρομηχανολογικά είδη (8,75%) και στα μεταλλικά προϊόντα (7,77%).

Ο μηνιαίος Δείκτης Τιμών Κατασκευαστικών Υλικών δείχνει την εξέλιξη του κόστους των υλικών που υφίσταται ο εργολάβος.

Ασφάλιση και τι να προσέξουν οι καταναλωτές

Όπως τονίσαμε πολλές φορές, οι τιμές των κατασκευαστικών υλικών είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την Ασφάλιση και πιο συγκεκριμένα όλων των ειδών ασφαλίσεις περιουσίας.

Οι καταναλωτές πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί αφού ο κίνδυνος της υποασφάλισης είναι πλέον πολύ μεγάλος. Σκοπός της ασφάλισης είναι να μας επαναφέρει στην ίδια κατάσταση πριν το γεγονός που προκάλεσε την ζημιά και αυτό μπορεί να γίνει μόνο όταν ασφαλιζόμαστε σωστά και καθορίζουμε την σωστή αξία για την περιουσία μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Πλημμύρες στο Ντουμπάι: Ο κλάδος αυτοκινήτων πιο ευάλωτος

Διαβάστε ακόμη: Δύο πράγματά που πρέπει να αποφύγετε στην ασφάλιση περιουσίας

Οι ασφαλισμένοι θα πρέπει λοιπόν σε συνεννόηση με τον ασφαλιστικό τους σύμβουλο ή την ασφαλιστική τους εταιρεία, να αναθεωρούν το ασφαλισμένο ποσό του κτηρίου λαμβάνοντας υπόψιν τις αυξήσεις των κατασκευαστικών υλικών.

Είναι γεγονός ότι τον τελευταίο ένα χρόνο από όταν ξεκίνησε η άνοδος των τιμών στα κατασκευαστικά υλικά, αρκετές είναι οι εταιρείες που επιδεικνύουν ελαστικότητα στην υποασφάλιση, αλλά είναι δεδομένο ότι αυτό θα σταματήσει κάποια στιγμή και θα πρέπει οι ασφαλισμένοι να έχουν βεβαιωθεί ότι έχουν αναθεωρήσει τα ασφαλισμένα ποσά έτσι ώστε να αντικατοπτρίζουν την σημερινή πραγματική κατάσταση.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.