1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Τοπικα Νεα
  6. »
  7. Μας άφησε «άφωνους» το 9ο συνέδριο του ΠΣΕΑΔ

Μας άφησε «άφωνους» το 9ο συνέδριο του ΠΣΕΑΔ

Μας άφησε «άφωνους» το 9ο συνέδριο του ΠΣΕΑΔ
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία το 9ο συνέδριο του Παγκύπριου Συνδέσμου Επαγγελματιών Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών (ΠΣΕΑΔ) που πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη 21 Μάιου στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου. Το συνέδριο ξεπέρασε κάθε προσδοκία, αφού η θεματολογία ήταν πιο επίκαιρη από ποτέ, ανταποκρινόμενη σε όλα τα Ευρωπαϊκά trends με τους ομιλητές να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους δημιουργώντας έτσι ένα συνέδριο που έδωσε κίνητρο και δύναμη σε όλους τους παρευρισκόμενους!

Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι ο σύνδεσμος ξεπέρασε τον ίδιο του τον εαυτό!

Το πρώτο μέρος του συνεδρίου ξεκίνησε με την προεδρεύουσα του συνεδρίου, κα. Άντρη Κονιζίδου, η οποία αφού ευχαρίστησε έναν προς έναν τους χορηγούς και υποστηρικτές του συνεδρίου παρουσίασε τη θεματολογία του συνεδρίου που κάλυπτε ένα ευρύ φάσμα τόσο στον κλάδο ζωής όσο και στον γενικό κλάδο. Στη συνέχεια, κήρυξε την έναρξη του συνεδρίου και το λόγο πήρε ο Δήμαρχος Στροβόλου.

Η παρουσία του Δημάρχου Στροβόλου ήταν τιμητική για το συνέδριο. Στο χαιρετισμό που απηύθυνε έδωσε εγκάρδιες ευχαριστίες στον ΠΣΕΑΔ αλλά και σε ολόκληρη την ασφαλιστική βιομηχανία για το σπουδαίο έργο που προσφέρει στην κοινωνία ενώ επικρότησε την κίνηση του συνδέσμου να στηρίξει το ίδρυμα Μικροί Ήρωες.

Ακολούθως, η Πρόεδρος του Ιδρύματος Μικροί Ήρωες, Χριστιάνα Μάρκου, στο δικό της χαιρετισμό μίλησε για το έργο του ιδρύματος και τις δράσεις του για υποστήριξη σε παιδιά που πάσχουν από καρκίνο και λευχαιμία. Ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον ΠΣΕΑΔ για την υποστήριξή του!

Στη συνέχεια, ο κ. Χαράλαμπος Χαμπουρής, Πρόεδρος του Ασφαλιστικού Ινστιτούτου Κύπρου, τόνισε τη σπουδαιότητα του έργου που έχει η ασφαλιστική βιομηχανία στην κοινωνία και τη συνεισφορά της στα κοινά. Τόνισε ιδιαίτερα τη σημαντικότητα της θεματολογίας του συνεδρίου, το οποίο είχε ο τίτλο «Η Επόμενη Μέρα» λέγοντας χαρακτηριστικά «Η επόμενη μέρα αρχίζει από σήμερα!»

Ο κ. Γιάννης Νικολάου, Διευθύνων Σύμβουλος της SoEasy Insurance που είναι διαχρονικός μέγας χορηγός του συνεδρίου, ευχαρίστησε το σύνδεσμο και τους συμμετέχοντες σε αυτόν τονίζοντας τη σημαντική παρουσία του συνδέσμου, αφού είναι ο μοναδικός φορέας που εκπροσωπεί τους Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές. Στη συνέχεια, τόνισε ότι η SoEasy Insurance ήταν, είναι και θα παραμείνει στο πλευρό του συνδέσμου!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Με Summer Party στη Λάρνακα κλείνει τη σεζόν ο ΠΣΕΑΔ

Η παρουσία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών ήταν σημαντική για το συνέδριο. Χαιρετισμό στο συνέδριο απηύθυνε ο Πρόεδρος της ομοσπονδίας, Ηλίας Τσολάκης, δίνοντας συγχαρητήρια σε ολόκληρη την ασφαλιστική βιομηχανία για την υποστήριξή της στο ίδρυμα Μικροί Ήρωες αλλά και στη δράση της γενικότερα! Αναφέρθηκε στα κοινά ζητήματα που τόσο η Ελλάδα, όσο και η Κύπρος αντιμετωπίζουν και έκλεισε λέγοντας: «Μόνο μπροστά για την επόμενη μέρα».

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Χρίστος Σοφοκλέους εκ μέρους της MetLife που ήταν επίσης Μέγας Χορηγός του συνεδρίου. Ο κ. Σοφοκλέους ευχαρίστησε ιδιαίτερα το σύνδεσμο και τους συνεδριάζοντες για την παρουσία τους. Δήλωσε τη στήριξή της Metlife στον ΠΣΕΑΔ καθώς αποτελεί ένα βασικό κύτταρο της βιομηχανίας.

O κ. Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου, Πρόεδρος Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, απήθυνε το δικό του χαιρετισμό μέσω βίντεο και έδωσε συγχαρητήρια στους διοργανωτές για την πλούσια θεματολογία του συνεδρίου που αγγίζει ευαίσθητα ζητήματα που απασχολούν το σύνολο της βιομηχανίας. 

Τέλος, ο Πρόεδρος του ΠΣΕΑΔ, Πάνος Τσιολής, αφού ευχαρίστησε θερμά όλους όσους βοήθησαν να πραγματοποιηθεί αυτό το συνέδριο και φυσικά τους χορηγούς, υποστηρικτές και εκθέτες -41 εταιρείες εντός και εκτός κλάδου-, αναφέρθηκε στη στρατηγική του ΠΣΕΑΔ, στη δραστηριότητά του τους τελευταίους 2 μήνες καθώς και στη θεματολογία του συνεδρίου. «Η Επόμενη Μέρα είναι ήδη εδώ και ο ΠΣΕΑΔ καλεί τους επαγγελματίες ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές να συσπειρωθούν γιατί όλοι μαζί μπορούμε!» ήταν το μήνυμα που μετέδωσε ο κ. Τσιολής.

Περνώντας στο δεύτερο μέρος του συνεδρίου, η έναρξη των ομιλιών έγινε από τη Στέλλα Ζουλινάκη, Insurance Agent-Life & Business Coach – Sales Mentor, μέσα από μια παραστατική παρουσίαση με τον τίτλο License to Succeed! Η Στέλλα ντυμένη ως James Bond πράκτορας 007, θέλησε να ενδυναμώσει το εσωτερικό κίνητρο των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών για επιτυχία παρουσιάζοντας εκείνες τις 007 δεξιότητες, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν κάποιον να πετύχει στον επαγγελματικό στίβο της ασφαλιστικής βιομηχανίας. Τελικά, οι επαγγελματίες ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές δε διαφέρουν και πολύ από τον James Bond!

Ο Γιώργος Γιωργάκης, ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Eurosuccess Consulting, έλαβε τη σκυτάλη των ομιλιών στη συνέχεια και παρακαλουθήσαμε την ομιλία του με τίτλο «Διασφάλισε την επόμενη μέρα, σήμερα: εκμεταλλεύσου τα σχέδια και ευκαιρίες επιχορηγήσεων» με την οποία ενέπνευσε ιδέες και λύσεις σε όλους τους παρευρισκόμενους! Το έργο της συμβουλευτικής/εκπαιδευτικής εταιρεία Eurosuccess Consulting (www.eurosc.eu) είναι να ενημερώνει και να υποστηρίζει, άτομα, επιχειρήσεις και οργανωμένα σύνολα, όσον αφορά την αποτελεσματική άντληση κονδυλίων από την Ε.Ε. και την Κυπριακή Δημοκρατία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Με Summer Party στη Λάρνακα κλείνει τη σεζόν ο ΠΣΕΑΔ

Στη συνέχεια ο κ. Στέλιος Καπαρής, Μέλος Επαρχιακής Επιτροπής Λευκωσίας, μας μίλησε για Αειφορία, βιωσιμότητα & ESG! Αναφέρθηκε στη σημασία του ESG, τις ευθύνες και το ρόλο των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών σε αυτό, στις προκλήσεις στην εφαρμογή πρακτικών ESG και σε πολλές άλλες εξελίξεις γύρω από το ESG. Είναι γεγονός πως στις τρέχουσες τάσεις της αγοράς παγκοσμίως παρατηρείται ισχυρή υιοθέτηση ESG, όπως τόνισε ο ίδιος.

Ακολούθησε η ομιλία της Γιώτας Ναζίρη, NLP & Life Coach, με τίτλο «Μαθαίνοντας τον Εαυτό σου». Η κα Ναζίρη μίλησε αρχικά για το τι είναι η ασφάλεια και ποιος την προσφέρει και αναφέρθηκε στην πυραμίδα του Maslow για τις επιχειρήσεις. Τέλος, έδωσε Tips γνωριμίας με τον εαυτό, όπως η επίγνωση των στόχων μας, ο τρόπος επίτευξής τους, η ρεαλιστική αυτοαξιολόγηση, η επιθυμία αυτοβελτίωσης και πολλά άλλα που γνωρίζοντας τα κατανοούμε καλύτερα τον εαυτό μας και βρισκόμαστε πιο κοντά στην επίτευξη των στόχων μας.

Η κα Κλειώ Βαριάνου Μικελίδου, Λέκτορας Ευραπαϊκού Πανεπιστημίου, στη δική της ομιλία με τίτλο «Ασφάλεια & Υγεία, Εργατικά Ατυχήματα και Κλιματολογικές Αλλαγές» αναφέρθηκε σε πολύτιμα στατιστικά στοιχεία για ατυχήματα στο χώρο εργασίας και κινδύνους που αφορούν την ασφάλεια και υγεία. Τόνισε τη σημαντικότητα της εκπαίδευσης λέγοντας ότι πίσω από το λόγο των ατυχημάτων πολύ συχνά υπάρχει ελλιπής ή καθόλου εκπαίδευση στα ζητήματα ασφάλειας και υγείας. Οι τομείς της μεταποίησης και των κατασκευών έρχονται πρώτοι σε εργατικά ατυχήματα!

Ο κ. Λελεδάκης Παναγιώτης, CEO IFA ACADEM, μέσω βίντεο έκανε τη δική του παρούσιαση στο συνέδριο του ΠΣΕΑΔ με θέμα «Ο Ασφαλιστικός Διαμεσολαβητής την εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης». Με ζωντάνια και ενθουσιασμό ο κ. Λελεδάκης μετέδωσε το μήνυμα «Αγκαλιάστε την τεχνολογία! Αρκεί να ξέρετε πόση θα χρησιμοποιήσετε κάθε φορά!». Ο κ. Λελεδάκης παρουσίασε τις άπειρες δυνατότητες της τεχνολογίας και πολλών εφαρμογών που κάνουν τη ζωή ενός ασφαλιστή πιο εύκολη και οργανωμένη! Πραγματικά, η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να γίνει το δεξί χέρι του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Με Summer Party στη Λάρνακα κλείνει τη σεζόν ο ΠΣΕΑΔ

Η επόμενη παρουσίαση έγινε από τον κ. Μίλτο Μιλτιάδους, Ανεξάρτητο Σύμβουλο Ασφαλίσεων και Διαχείρισης Κινδύνων και Εκπαιδευτή Επαγγελματικής Κατάρτισης, και αφορούσε τις ασφαλιστικές ρυθμίσεις κοινόκτητων οικοδομών! Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στο Νομοσχέδιο 21.03.2023 το οποίο παραβιάζει κάποιες αρχές ασφάλισης. Εξετάστηκε εκτενώς το συγκεκριμένο νομοσχέδιο.

Μια ακόμη νομοθεσία συζητήθηκε στο 9ο συνέδριο του ΠΣΕΑΔ από τον  Δρ. Νικόλα Κυριακίδη, Δικηγόρο Ακαδημαϊκό, σχετικά με το νομοθετικό πλαίσιο προστασίας των πληροφοριοδοτών. Σε αυτή την παρουσίαση είδαμε τι είναι οι πληροφοριοδότες, τα μέτρα προστασίας που δικαιούνται καθώς και τις ποινές για όσους παραβιάζουν τη νομοθεσία αλλά και πλήθος πληροφοριών που προσεγγίστηκαν στο συνέδριο από μια νομική οπτική.

Ακολούθησε η ομιλία της κα Ατλάντη Παρασκευή Μπατουδάκη, CEO ADACOM CYPRUS Cyber Security, σχετικά με το πώς επηρεάζει ο Ευρωπαϊκός Διακανονισμός DORA τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές! Ο Ευρωπαϊκός Διακανονισμός DORA αφορά την ψηφιακή επιχειρησιακή ανθεκτικότητα (DORA) της ΕΕ με στόχο την αντιμετώπιση κινδύνων κυβερνοεπιθέσων που αυξάνονται διαρκώς. Η κα Μπατουδάκη μίλησε και για τους τρόπους ενίσχυσης επιχειρηματικής ανθεκτικότητας για τους Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές!

Το κλείσιμο των ομιλιών του συνεδρίου έγινε στα πλαίσια μιας ανοιχτής συζήτησης με πρωταγωνιστή τον κ.  Κωνσταντίνο Κίντζιο, Key note speaker – Career and leadership mentor. Η ανοιχτή συζήτηση είχε τον τίτλο «Character eats talent for breakfast!» και συμμετείχαν μέλη του συνδέσμου. Η συζήτηση αυτή είχε πολλές προεκτάσεις γύρω από την επαγγελματική ζωή και την ισορροπία, τη GEN Z και την προσέγγιση των πελατών, τη στοχοθεσία και το ταξίδι προς την επίτευξη ενός στόχου και πλήθος άλλων θεμάτων μέσα σε μια απολαυστική συζήτηση με χιουμοριστικές πινελιές και φυσικά πολύ ζωντάνια!

Η ομάδα του ΠΣΕΑΔ με πολύ πάθος οργάνωσε αυτό το συνέδριο, το οποίο είχε τεράστια επιτυχία και πρόσφερε πολύτιμες γνώσεις στους παρευρισκόμενους! Τα θερμά μας συγχαρητήρια σε όλους!

Ακολουθεί πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Χρύσα Πράντζαλου

Η Χρύσα Πράντζαλου εντάχθηκε στην ομάδα του Cyprus Insurance News τον Δεκέμβριο του 2023 και είναι η Υπεύθυνη Σύνταξης της ιστοσελίδας.  Με πάθος για την αρθρογραφία είναι εδώ για να σας μεταδίδει καθημερινά τον παλμό της ασφαλιστικής αγοράς και να μοιράζεται μαζί σας χρήσιμα άρθρα!

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.