1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Marsh: Αύξηση 15% στις τιμές εμπορικών ασφαλίσεων το 3ο τρίμηνο του...

Marsh: Αύξηση 15% στις τιμές εμπορικών ασφαλίσεων το 3ο τρίμηνο του 2021

Marsh: Αύξηση 15% στις τιμές εμπορικών ασφαλίσεων το 3ο τρίμηνο του 2021
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Αύξηση κατά 15% παρουσίασαν οι τιμές εμπορικών ασφαλίσεων σε διεθνές επίπεδο κατά το 3ο τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με τον Διεθνή Ασφαλιστικό Δείκτη Αγοράς που δημοσιεύτηκε πρόσφατα από τον ασφαλιστικό μεσίτη Marsh.

Η αύξηση αυτή μπορεί ν΄ αποτελεί την 16η συνεχόμενη όμως οι τιμές συνεχίζουν να σταθεροποιούνται σε πολλούς τομείς και στις περισσότερες χώρες, υποδηλώνοντας ότι οι τιμές ίσως είχαν φτάσει στο υψηλότερο τους σημείο κατά το 4ο τρίμηνο του 2020 όπου η αύξηση ήταν στο 22%.

Συναντούμε όμως δύο εξαιρέσεις αυτής της τάσης. Η πρώτη αφορά τις Ηνωμένες Πολιτείες όπου η αύξηση έφτασε το 14% στο 3ο τρίμηνο σε σχέση με το 12% που ήταν στο 2ο τρίμηνο του έτους και η δεύτερη αφορά τον τομέα της κυβερνοασφάλισης όπου βλέπουμε μεγαλύτερες αυξήσεις σε σχέση  με τα άλλα είδη δραστηριότητας λόγο αυξημένου κινδύνου κυβερνοεπιθέσεων.

Σύμφωνα με τον δείκτη αγοράς της Marsh οι τιμές του συγκεκριμένου τομέα αυξήθηκαν κατά 96% στις Ηνωμένες Πολιτείες, από το 56% που ήταν στο 2ο τρίμηνο, και κατά 73% στο Ηνωμένο Βασίλειο σε σχέση με το 35% του 2ου τριμήνου.

Όπως δήλωσε ο Lucy Clarke, πρόεδρος της Marsh Specialty and Marsh Global Placement «όσο το ασφαλιστικό τοπίο παραμένει να αποτελεί πρόκληση σε όλο τον κόσμο, αναμένουμε ότι οι τιμές θα συνεχίσουν να σταθεροποιούνται στους περισσότερους τομείς» ενώ συνέχισε «παρόλα αυτά, η πίεση όσο αφορά τις τιμές της κυβερνοασφάλισης είναι πιθανόν να συνεχιστεί. Η ανάπτυξη λύσεων για τους πελάτες μας σε αυτόν τον τομέα παραμένει προτεραιότητα για την εταιρεία».

Η Marsh σημειώνει ότι οι τιμές στις περισσότερες περιοχές σταθεροποιούνται το 3ο τρίμηνο λόγο της αργής αύξησης στις ασφάλειες περιουσίας και επαγγελματικής ευθύνης.

Όσο αφορά τους άλλους τομείς, συνολικά οι διεθνής τιμές ασφάλισης ακινήτων αυξήθηκαν κατά 9% από 12% που ήταν στο 1ο τρίμηνο του έτους ενώ οι τιμές ασφάλισης ατυχημάτων είχαν αυξήση 6% όσο και στα προηγούμενα δύο τρίμηνα.

Οι τιμές στον χρηματοοικονομικό και επαγγελματικό τομέα είχαν πάλι υψηλότερο ρυθμό αύξησης φτάνοντας στο 32% ελαφρώς μειωμένος σε σχέση με το 34% του προηγούμενου τριμήνου.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.