1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Τοπικα Νεα
  6. »
  7. Κυριάκος Ανδρέου: «Το μέλλον στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση είναι φωτεινό»

Κυριάκος Ανδρέου: «Το μέλλον στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση είναι φωτεινό»

Κυριάκος Ανδρέου: «Το μέλλον στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση είναι φωτεινό»
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Την πεποίθηση του ότι το μέλλον στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση είναι φωτεινό εξέφρασε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Παγκύπριου Συνδέσμου Επαγγελματιών Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, κος Κυριάκος Ανδρέου, τονίζοντας την ανάγκη για συνεχή προσπάθεια και δέσμευσή για να συνεχίσει η εξέλιξη αυτή.

Ξεκινώντας την ομιλία του κατά τη διάρκεια του 8ου Συνεδρίου του ΠΣΕΑΔ, ο Πρόεδρος του ΠΣΕΑΔ, εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά του που βρίσκεται στο βήμα λέγοντας ότι «είναι μεγάλη μου τιμή στην επέτειο των 20 χρόνων από την δημιουργία του συνδέσμου να βρίσκομαι ενώπιων εξαίρετων συναδέλφων με γνώσεις, εμπειρίες αλλά και μεταξύ νέων που έχουν επιλέξει αυτό το επάγγελμα γεγονός που αποδεικνύει ότι η ασφαλιστική διαμεσολάβηση έχει πλούσιο παρελθόν, έχει εξαιρετικό παρών αλλά και πιο ελπιδοφόρο μέλλον»!

Ο κ. Ανδρέου έδωσε έμφαση στην παρουσία του κ. Dominique Sizes, προέδρου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών (BIPAR), λέγοντας ότι το γεγονός αυτό αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τον ΠΣΕΑΔ αλλά και την ίδια την ασφαλιστική βιομηχανία του τόπου!

Ο Πρόεδρος του ΠΣΕΑΔ, ευχαρίστησε επίσης τον Πρόεδρο και Β’ Γενικό Γραμματέα, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών (ΠΟΑΔ), κ. Ηλία Τσολάκη και κ. Γεώργιο Νίκο που έδωσαν το παρών τους στο συνέδριο καθώς και τον Πρόεδρο και Γενικό Γραμματέα του Εμπορικού Επιμελητηρίου Αθηνών, τον κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου και κ. Δημήτρη Γαβαλάκη, οι οποίοι αν και δεν κατάφεραν να είναι παρών στο συνέδριο λόγο ειλημμένων υποχρεώσεων, στέλνοντας όμως τους χαιρετισμούς τους.

Όπως είπε ο κ. Ανδρέου, η σχέση που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια με Ελλαδίτες ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές, συνεχίζει να εδραιώνεται ενώ διαβεβαίωσε ότι αυτή θα συνεχίσει να αναπτύσσεται περισσότερο τα επόμενα χρόνια με κοινές δράσεις σε διάφορα επίπεδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Το μήνυμα του νέου προέδρου του ΠΣΕΑΔ: «Μαζί μπορούμε»

Ο πρόεδρος του συνδέσμου είπε ότι ξεκινώντας από το παρελθόν έχουν μία πλούσια ιστορία στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση, μία ιστορία που χρειάστηκαν πολλές προσπάθειες για να κτίσει αξίες όπως η εμπιστοσύνη, η ειλικρίνεια και η επαγγελματική δεοντολογία με τις προηγούμενες γενιές ασφαλιστικών διαμεσολαβητών, μέσα από δύσκολες συνθήκες και με πάρα πολύ κόπο να θέτουν τα θεμέλιά για την ασφαλιστική διαμεσολάβηση προσφέροντας ασφάλεια και προστασία στους πελάτες τους.

«Τιμάμε την παράδοση και την εμπειρία τους και σεβόμενοι τον δρόμο που έχουν χαράξει αποτελούμε τη συνέχεια της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης με ανανεωμένη πρακτική και εφαρμογή σύγχρονων τεχνολογιών» συμπλήρωσε ο κ. Ανδρέου.

Αναφερόμενος στις σημερινές προκλήσεις, ο κ. Ανδρέου είπε ότι σήμερα βρισκόμαστε σε μία εποχή που οι ασφαλιστικές αγορές αλλάζουν με εκθετικό τρόπο, η τεχνολογία και η ψηφιακή επανάσταση διαμορφώνουν τον τρόπο με τον οποίο αλληλοεπιδρούμε με τους πελάτες μας, αλληλοεπιδρούμε μεταξύ μας με τις ασφαλιστικές εταιρείες αλλά και με τους υπόλοιπους επαγγελματίες του κλάδου.

«Η ταχεία εξέλιξη των ψηφιακών εφαρμογών, της τεχνητής νοημοσύνης, της ανάλυσης δεδομένων, μας παρέχει απεριόριστες δυνατότητες για τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των πελατών μας αλλά και για την αύξηση της παραγωγικότητας των διαδικασιών μας. Ως ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές αποτελούμε την κορωνίδα της διανομής ασφαλιστικών προϊόντων και έχουμε την ευθύνη να παραμείνουμε εκείνοι που συνεχίζουν να προστατεύουν τα συμφέροντα των πελατών τους καλύτερα, παρέχοντας τους ειλικρινείς συμβουλές και την βέλτιστη κάλυψη για τις ανάγκες τους».

«Παράλληλα θα πρέπει να  ανταποκριθούμε  στις προκλήσεις του μέλλοντος, επενδύοντας στην εκπαίδευση και στη συνεχή εκμάθηση για να είμαστε συνεχώς ενήμεροι για τις νέες εξελίξεις στον τομέα της ασφάλισης και να είμαστε σε θέση να προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση στους πελάτες μας, ξεπερνώντας τις προσδοκίες τους και προσφέροντας πρόσθετη αξία στη διαδικασία της ασφάλισης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Σεμινάριο ΠΣΕΑΔ: Ανάλυση ασφαλιστικών αναγκών για επιχειρήσεις

«Το μέλλον στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση είναι φωτεινό» τόνισε στη συνέχεια ο κ. Ανδρέου, αλλά όπως είπε απαιτείται η συνεχής προσπάθεια και η δέσμευσή μας να προσαρμοζόμαστε και να συνεχίσουμε να εξελισσόμαστε. «Η τεχνολογία θα συνεχίσει να αλλάζει και να επηρεάζει τον τρόπο λειτουργίας μας αλλά η ανθρώπινη παρουσία και οι αξίες μας θα πρέπει να παραμείνουν στον πυρήνα της επαγγελματικής μας ταυτότητας» συμπλήρωσε.

Ο πρόεδρος του ΠΣΕΑΔ κάλεσε τους Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές να αναλάβουν από κοινού την πρωτοβουλία να είναι πρωτοπόροι στην εφαρμογή νέων τεχνολογιών και νέων πρακτικών διατηρώντας την εμπιστοσύνη των πελατών τους μέσω της ειλικρίνειας, της διαφάνειας και της εξυπηρέτησης υψηλού επιπέδου.

«Ας δημιουργήσουμε συνεργασίες και δίκτυα μεταξύ μας, να ανταλλάξουμε γνώσεις, να μάθουμε από τις επιτυχίες και τις αποτυχίες μας και να συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε τις δεξιότητες μας. Ας επιδείξουμε σθένος και αποφασιστικότητα στην αντιμετώπιση των προκλήσεων που έχουμε μπροστά μας, κι ας είμαστε επαγγελματίες με πάθος που αγκαλιάζουν την αλλαγή και ανταποκρίνονται με ευελιξία στις νέες απαιτήσεις» πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του συνδέσμου κάλεσε τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές να μην ξεχνούν τη σημασία της ανθρώπινης πτυχής της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης αφού οι πελάτες, όπως είπε, έρχονται σε εκείνους για να αισθανθούν σιγουριά, προστασία, ασφάλεια και εμπιστοσύνη. «Έχουμε την ευκαιρία να είμαστε παρόντες στις ζωές τους, να ακούσουμε του προβληματισμούς τους, τους στόχους και τις  επιθυμίες τους και να τους δώσουμε συμβουλές που θα τους βοηθήσουν να πάρουν τις σωστές αποφάσεις για τη διασφάλιση και την προστασία των αγαπημένων τους» συμπλήρωσε.

Συνεχίζοντας την τοποθέτηση του ο πρόεδρος του ΠΣΕΑΔ, κάλεσε τους παρευρισκόμενους να αντιμετωπίσουν την ασφαλιστική διαμεσολάβηση ως ένα ευγενές επάγγελμα, ένα λειτούργημα που συμβάλει στην ευημερία της κοινωνίας και να εργαστούν για την ευαισθητοποίηση και τη σημασία της ασφάλεια και της πρόληψης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Ο ΠΣΕΑΔ συμπλήρωσε 21 χρόνια ένδοξης ιστορίας

«Είστε οι εκπρόσωποι ενός εξαιρετικού επαγγέλματος, που συνεισφέρει στην πρόοδο και την ανάπτυξη της κοινωνίας» τόνισε ο κ. Ανδρέου καλώντας όλους να συνεχίσουν το έργο τους με αποφασιστικότητα και αφοσίωση.

Κλείνοντας την τοποθέτηση του ο κ. Ανδρέου ευχαρίστησε τους συνεργάτες του στο Διοικητικό Συμβούλιο του συνδέσμου, την επιτροπή εκδηλώσεων και τον προεδρεύων του συνεδρίου κ. Πάνο Τσιολή λέγοντας ότι είναι ευγνώμων που έχει την ευκαιρία να ηγείται συναδέλφων που συνδυάζουν παρελθόν, παρών και μέλλον και μέσα από την εθελοντική τους συνεισφορά έχουν καταφέρει να πετύχουν αυτά που οραματίστηκαν οι πρωτεργάτες του συνδέσμου πριν 20 χρόνια.

Ο κ. Ανδρέου ολοκληρώνοντας την ομιλία του κάλεσε όλους τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές να μείνουν πάντα προσηλωμένοι στις αξίες τους, στην τιμιότητα, το ήθος, την ακεραιότητα και τη δέσμευση για προσφορά στον συνάνθρωπο. Ιδιαίτερα στους πιο νέους, ο κ. πρόεδρος του ΠΣΕΑΔ τους ενθάρρυνε, να αποτελέσουν οι ίδιοι την αλλαγή που θέλουν να δουν στον κόσμο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης.

«Η επιρροή και η επίδραση σας μπορούν να φέρουν αλλαγές και να δημιουργήσουν μία καλύτερη ασφαλιστική βιομηχανία. Οφείλουμε όλοι μαζί να προχωρούμε μπροστά προς το μέλλον με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση και να συνεχίσουμε να ενώνουμε δυνάμεις, να μοιραζόμαστε γνώσεις και εμπειρίες και να συνεργαζόμαστε για ένα κόσμο πιο ασφαλή που θα μπορεί να σχεδιάζει το μέλλον του με αισιοδοξία γιατί θα έχει πάντα δίπλα του τον δικό του σύμβουλο, τον άνθρωπο που θα είναι πάντοτε δίπλα του στις πιο δύσκολες στιγμές» συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

LEAVE YOUR COMMENT

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.