1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Υγεία
  6. »
  7. «Κλίνει» προς CVC Capital και το Αρεταίειο έναντι 45 – 50...

«Κλίνει» προς CVC Capital και το Αρεταίειο έναντι 45 – 50 εκατ.

«Κλίνει» προς CVC Capital και το Αρεταίειο έναντι 45 – 50 εκατ.
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Μπαίνει δυναμικά στον τομέα της υγείας στην Κύπρο το αμερικανικό επενδυτικό ταμείο που εξαγόρασε και το Απολλώνειο.

Μετά την εξαγορά του Απολλώνειου νοσοκομείου στην Κύπρο από το αμερικανικό επενδυτικό ταμείο CVC Capital Partners, σειρά για διαπραγματεύσεις εξαγοράς είχε με το Αρεταίειο νοσοκομείο.

Όπως πληροφορείται η «Κ», η προσφορά της CVC Capital Partners που τείνει να εξαγοράσθηκε το Αρεταίειο ανέρχεται σε 45 – 50 εκατομμύρια ευρώ και είναι λίγο παραπάνω από τη μισή τιμή της εξαγοράς του Απολλώνειου που έκλεισε στα 85 εκατομμύρια ευρώ. Η προσφορά των 45 – 50 εκατ. δικαιολογείται λόγω του μικρότερου μεγέθους του έναντι του Απολλωνείου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Αρεταίειου είχε την Τρίτη 08.02.2022 συμβούλιο όπου του παρουσιάστηκαν όλα τα στοιχεία και οι όροι της CVC Capital για την εξαγορά του μέχρι αργά το απόγευμα. Όπως πληροφορείται η «Κ» οι 42 συνολικά μέτοχοι του Αρεταίειου δεν ήταν όλοι σύμφωνοι αναφορικά με το αν θα έπρεπε να πωληθεί με τους όρους της CVC Capital Partners, ωστόσο η απόφαση κλίνει προς θετικό πρόσημο. Αν όλα πάνε καλά, μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού το Αρεταίειο θα είναι στην ομπρέλα της CVC Capital Partners.

Η CVC Capital Partners βλέποντας τον τομέα της υγείας στην Κύπρο να ανεβαίνει, έχει προχωρήσει σε αντίστοιχες συζητήσεις και με άλλα μεγάλα νοσοκομεία της Κύπρου, σε άλλες επαρχίες εκτός Λευκωσίας και συγκεκριμένα της Λεμεσού. Οι συζητήσεις προϋποθέτουν είτε ολική εξαγορά για μερικά νοσοκομεία, είτε μερική για άλλα.

H CVC Capital Partners πέραν του Απολλώνειου νοσοκομείου και του Αρεταίειου, βρίσκεται πίσω από τον όμιλο ιδιωτικής υγείας που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα Ηellenic Healthcare Group, ενώ έχει και από τα μεγαλύτερα ελληνικά νοσοκομεία, όπως το Υγεία, Μετροπόλιταν, Μητέρα και Λητώ.

Το Αρεταίειο Νοσοκομείο βρίσκεται στην οδό Ανδρέα Αβρααμίδη στη Δασούπολη, Λευκωσία. Ιδρύθηκε το 2006 από 42 μετόχους ιατρούς, κτίστηκε και εξοπλίστηκε με βάση τις προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το Αρεταίειο Νοσοκομείο αποτελείται από γιατρούς σχεδόν όλων των ειδικοτήτων, οι οποίοι διατηρούν τα γραφεία τους στο νοσοκομείο.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.