1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Συνεντεύξεις
  6. »
  7. Κ.Κώστα: “Η στρατηγική μας βασίζεται στο τρίπτυχο Self-Sufficiency, transparency και personalization!”

Κ.Κώστα: “Η στρατηγική μας βασίζεται στο τρίπτυχο Self-Sufficiency, transparency και personalization!”

Κ.Κώστα: “Η στρατηγική μας βασίζεται στο τρίπτυχο Self-Sufficiency, transparency και personalization!”
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Συνέντευξη στο αφιέρωμα «The best insurtech companies in 2022» του περιοδικού inbusiness έδωσε ο κ. Κώστα Κώστα, Γενικός Διευθυντής των Γενικών Ασφαλειών.

Μιλήστε μας για την εταιρεία σας και τους τομείς ασφάλισης όπου δραστηριοποιείται.

Οι Γενικές Ασφάλειες ιδρύθηκαν το 1951 από την Τράπεζα Κύπρου και από τότε κατέχουν ηγετική θέση στον Γενικό Κλάδο ασφάλισης Με συνετή και σοβαρή εταιρική κουλτούρα και διαχείριση, διακρίνονται για την αξιοπιστία και για τον επαγγελματισμό του έμπειρου και καταρτισμένου προσωπικού τους.

Προσφέρουν ευρύ φάσμα ασφαλιστικών προϊόντων και υπηρεσιών που καλύπτει τις ανάγκες 100.000 ιδιωτών, επαγγελματιών και επιχειρήσεων, ενώ παρέχουν πλήρεις υπηρεσίες και εξυπηρέτηση μέσω τηλεφωνικού κέντρου, δικτύου καταστημάτων, δικτύου διαμεσολαβητών, διαδικτύου και της Τράπεζας Κύπρου.

Για ιδιώτες, προσφέρουν σχέδια που καλύπτουν κάθε ανάγκη, όπως κατοικίες, οχήματα, προσωπικά ατυχήματα και υγεία, ταξίδια, υγεία φοιτητών, κυνηγούς, οδηγούς, σκάφη αναψυχής, ευθύνη εργοδότη, νοσοκομειακή περίθαλψη. Για επαγγελματίες και επιχειρηματίες, παρέχουν σχέδια που καλύπτουν όλο το φάσμα των αναγκών τους, όπως κτίρια (γραφεία, καταστήματα, εμπορικούς κινδύνους, διακοπή εργασιών), οχήματα, προσωπικά ατυχήματα και υγεία, ταξίδια, ευθύνη εργοδότη, αστική ευθύνη, επαγγελματική ευθύνη κ.ά.

Η αξιοπιστία των Γενικών Ασφαλειών, θεμελιωμένη σε γερές βάσεις εδώ και 71 χρόνια, επιβεβαιώνεται από την πρόσφατη βράβευση της Εταιρείας ως η κορυφαία ασφαλιστική εταιρεία Γενικού Κλάδου στην Κύπρο, στο πλαίσιο των «Global Insurance Awards 2021» που διοργάνωσε το διεθνές οικονομικό περιοδικό «World Finance».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Οι 4 γυναίκες στην κορυφή της ασφαλιστικής βιομηχανίας της Κύπρου

Πώς τροποποίησε η πανδημία τις προτεραιότητες και στόχους σας;

Η πανδημία άλλαξε τις προτεραιότητές μας αλλά όχι τους στόχους μας. Ως ένας πρωτοποριακός οργανισμός που διαδραματίζουμε καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις της βιομηχανίας επενδύσαμε από πολύ νωρίς στην τεχνολογία και τους ανθρώπους μας. Οι προκλήσεις της υγειονομικής κρίσης και της σύγχρονης εποχής επιτάχυναν τις διαδικασίες ψηφιοποίησης των εργασιών και των καναλιών επικοινωνίας μας. Χάρη στην αφοσίωση και τη σκληρή δουλειά των εργαζομένων μας, δώσαμε στους πελάτες μας περισσότερες επιλογές και δυνατότητες, ώστε να συνεχίσουν απρόσκοπτα να απολαμβάνουν τις υψηλής ποιότητας υπηρεσίες και προϊόντα μας.

Πώς έχετε καταφέρει να γίνετε πιο ευέλικτοι και αποτελεσματικοί προσφέροντας στους πελάτες σας ολοκληρωμένες και γρήγορες λύσεις;

Με τη ψηφιακή μεταμόρφωση της Εταιρείας και υιοθετώντας καινοτόμες πρακτικές που παράγουν πολλαπλό όφελος για τους πελάτες, τους συνεργάτες και το προσωπικό μας.

Σήμερα, η στρατηγική μας βασίζεται στο τρίπτυχο self-sufficiency, transparency, και personalization, που παρέχει τη δυνατότητα στον πελάτη μας να μπορεί εύκολα και γρήγορα να «χτίζει» τις ασφαλιστικές λύσεις που του ταιριάζουν. Εργαλεία που τον υποστηρίζουν να επικοινωνεί και να ενημερώνεται, να αιτείται αλλαγές και να υποβάλλει αιτήματα, να εκτελεί τροποποιήσεις και πληρωμές, να βρίσκει πληροφορίες και στοιχεία που τον αφορούν, να υποβάλλει απαιτήσεις και να παρακολουθεί δυναμικά την εξέλιξή τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Τράπεζα Κύπρου: 510% αύξηση στις ψηφιακές πωλήσεις ασφαλιστικών σχεδίων το 2023

Την ίδια στιγμή, συνεχίζουμε την εισαγωγή περισσότερων καινοτόμων εφαρμογών και λύσεων που ενδιαφέρουν τους πελάτες μας και αναμένεται να προσθέσουν περαιτέρω αξία στις υπηρεσίες και την εξυπηρέτησή μας.

Εκτός από την υιοθέτηση της ψηφιοποίησης ποιες είναι οι μεγαλύτερες προκλήσεις της ασφαλιστικής βιομηχανίας σήμερα;

Βρισκόμαστε σε ένα μεταβαλλόμενο περιβάλλον, όπου οι εξελίξεις αλλάζουν συνεχώς με την ασφαλιστική βιομηχανία να βρίσκεται αναμφίβολα ενώπιον σημαντικών προκλήσεων. Με την ανάπτυξη της τεχνολογίας, αναδύονται παράλληλα και οι κίνδυνοι του Cybersecurity, που για την αντιμετώπιση τους επιβάλλονται εξαιρετικά αντανακλαστικά από τις ασφαλιστικές εταιρείες. Ταυτόχρονα δημιουργούνται νέες μορφές κίνησης, όπως ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ηλεκτρικά πατίνια, αυτόνομα οχήματα κ.ά., που επηρεάζουν την ασφάλιση των οχημάτων. Εξελίξεις που απαιτούν τη δημιουργία, από την αρχή, νέων προϊόντων χωρίς να υπάρχουν ιστορικά δεδομένα. Σημαντική πρόκληση για τη βιομηχανία την επόμενη δεκαετία θα είναι και η ασφάλιση από τις φυσικές καταστροφές, λόγω της κλιματικής αλλαγής.

Οι Γενικές Ασφάλειες μελετούν και επεξεργάζονται όλα τα δεδομένα, ώστε να παρέχουν προϊόντα, υπηρεσίες και εξυπηρέτηση που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις της αγοράς και της κοινωνίας.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.