1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. ΗΠΑ: 14 στημένα τροχαία για να εισπράξουν από τις ασφαλιστικές σχεδόν...

ΗΠΑ: 14 στημένα τροχαία για να εισπράξουν από τις ασφαλιστικές σχεδόν 1 εκατ. δολάρια

ΗΠΑ: 14 στημένα τροχαία για να εισπράξουν από τις ασφαλιστικές σχεδόν 1 εκατ. δολάρια
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Σπείρα 23 ατόμων κατηγορείται στις ΗΠΑ ότι έστησε 14 τροχαία ατυχήματα προκειμένου να εισπράξει αποζημιώσεις από τις ασφαλιστικές ύψους 962.300 δολαρίων. 

Τα 23 άτομα κατηγορούνται πως έστησαν τα ψεύτικα τροχαία μέσα σε διάστημα 3 ετών, σε απομακρυσμένους δρόμους τη νύχτα, έτσι ώστε να διασφαλίσουν ότι δεν θα υπήρχαν μάρτυρες.

Οι κατηγορίες που κατατέθηκαν σε βάρος των κατηγορουμένων περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, απάτη μέσω αλληλογραφίας, παραποίηση μαρτύρων, απόπειρα παραποίησης αποδεικτικών στοιχείων, συνωμοσία για διάπραξη απάτης στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης και απόπειρα παρεμπόδισης επίσημης διαδικασίας.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς σε τουλάχιστον 3 περιπτώσεις κανείς δεν βρισκόταν μέσα στα αυτοκίνητα που ενεπλάκησαν στα στημένα τροχαία. Σε 2 ατυχήματα οι δράστες χρησιμοποίησαν σφυριά για να σπάσουν τα τζάμια των αυτοκινήτων, ενώ σε τουλάχιστον ένα χτύπησαν το κάθισμα για να ενεργοποιηθεί ο αερόσακος. Επιπλέον οι κατηγορούμενοι στη συνέχεια πήγαιναν σε ιατρεία για να τους παρασχεθεί ιατρική περίθαλψη, παρουσιάζοντας “εικονικά, κατασκευασμένα και υπερβολικά συμπτώματα από τραυματισμούς”.

Στη συνέχεια προσλάμβαναν δικηγόρους για να διεκδικήσουν αποζημιώσεις από τις ασφαλιστικές εταιρίες. Μια γυναίκα, η οποία ήταν φίλη ενός εκ των κατηγορουμένων, εργαζόταν σε δικηγορική εταιρεία και χειριζόταν προσωπικά τις επικοινωνίες με τις ασφαλιστικές εταιρείες σχετικά με τις αξιώσεις αποζημίωσης.

Σε μια περίπτωση, ένας από τους κατηγορούμενους οδήγησε σκόπιμα ένα minivan Toyota Sienna πάνω σε ένα Infiniti FX35, το οποίο μετέφερε άλλους κατηγορούμενους, συμπεριλαμβανομένου του οδηγού, κοντά σε μια διασταύρωση στην κομητεία Franklin, WA τον Ιανουάριο του 2019. Ο οδηγός του μίνι βαν είχε αποκαλύψει σε πληροφοριοδότη του FBI ότι είχε αγοράσει την ασφάλεια την ίδια μέρα που έγινε το σκηνοθετημένο ατύχημα.

Τον Απρίλιο του 2020, ένας από τους κατηγορούμενους χτύπησε το Chevy Malibu του σε ένα άλλο Chevy Malibu τρεις φορές σε μια διασταύρωση στο Kennewick, WA.

Τέσσερις από τους κατηγορούμενους κατασκεύασαν επίσης μια ιστορία για το πώς ένας πράκτορας του FBI και ένας πληροφοριοδότης είχαν ζητήσει δωροδοκία 22.000 δολαρίων για να μην προχωρήσει η υπόθεση, αποκάλυψε έρευνα του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Οι εισαγγελείς και οι ασφαλιστικές άρχισαν να ερευνούν την υπόθεση όταν ορισμένα από τα εμπλεκόμενα αυτοκίνητα τράκαραν την επόμενη κιόλας ημέρα μετά την αγορά και την ασφάλισή τους, ενώ το ενδιαφέρον τους κέντρισε κι ένα ατύχημα κατά το οποίο μια γυναίκα έπεσε πάνω σε ένα όχημα που οδηγούσε ο αδερφός της.

Από ένα μόνο τροχαίο, στο οποίο 6 άτομα ισχυρίστηκαν πως τραυματίστηκαν, δόθηκαν αποζημιώσεις σχεδόν 390.000 δολαρίων, ενώ από ένα άλλο τροχαίο προέκυψαν αποζημιώσεις 81.000 δολαρίων.

Τα 23 άτομα που κατηγορούνται περιλαμβάνουν τέσσερα παντρεμένα ζευγάρια, τρία αδέλφια, κι έναν πατέρα με τον γιο του. Προέρχονται από τέσσερις αμερικανικές πολιτείες και τον Καναδά. Τέσσερις από τους κατηγορουμένους δεν εντοπίστηκαν και θεωρούνται φυγάδες. Ένας εκ των κατηγορουμένων αντιμετωπίζει 64 κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος με ποινή φυλάκισης που μπορεί να ξεπεράσει και τα 20 χρόνια κάθειρξης.

Δύο άλλα κυκλώματα απάτης ασφάλισης αυτοκινήτων αποκαλύφθηκαν νωρίτερα τον περασμένο Ιανουάριο στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης. Συλλογικά, οι δύο συμμορίες κατάφεραν να αποσπάσουν 100 εκατομμύρια δολάρια από ασφαλιστές μέσω ενός περίπλοκου σχεδίου που περιλάμβανε τον εντοπισμό θυμάτων τροχαίων δυστυχημάτων – με τη βοήθεια συνεργατών στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης και ακόμη ενός μέλους της αστυνομίας της Νέας Υόρκης – και υποβάλλοντάς τους σε περιττές ιατρικές διαδικασίες για να απαιτήσουν πληρωμές από τους ασφαλιστές.

Πηγή: underwriter.gr

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.