1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Ηνωμένο Βασίλειο: Αύξηση ασφαλίστρων στον τομέα της κυβερνοασφάλισης λόγω πολλαπλών παραγόντων

Ηνωμένο Βασίλειο: Αύξηση ασφαλίστρων στον τομέα της κυβερνοασφάλισης λόγω πολλαπλών παραγόντων

Ηνωμένο Βασίλειο: Αύξηση ασφαλίστρων στον τομέα της κυβερνοασφάλισης λόγω πολλαπλών παραγόντων
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Η πιο πρόσφατη έκθεση για τις τάσεις στον τομέα της κυβερνοασφάλισης στο Ηνωμένο Βασίλειο, από τη διεθνή εταιρεία επαγγελματικών υπηρεσιών Marsh, καταδεικνύει ότι οι τιμές στον συγκεκριμένο τομέα αυξήθηκαν ραγδαία το τρίτο και το τέταρτο τρίμηνο του 2021, με την αγορά να επικεντρώνεται στην αντιμετώπιση του συστημικού κινδύνου.

Ωστόσο, η Marsh ανέφερε ότι οι προσπάθειες για την αντιμετώπισή των κινδύνων αυτών μέσα από την εφαρμογή εξαιρέσεων στα συμβόλαια, έχουν αποθαρρύνει τους πελάτες, ενώ ο συνεχιζόμενος πόλεμος στην Ουκρανία δημιουργεί ανησυχίες ότι οι κυβερνοεπιθέσεις ενδέχεται να συνεχιστούν καθώς συνεχίζεται η σύγκρουση.

Η εταιρεία που δημοσίευσε τις προβλέψεις τις για το υπόλοιπο του έτους, αναφέρει σχετικά «Τα αυξημένα ασφάλιστρα για την κάλυψη στον κυβερνοχώρο, η μείωση της χωρητικότητας και η αυστηρότερη αναδοχή είναι τάσεις που συναντάμε σταθερά τα τελευταία δύο χρόνια και συνέχισαν να επηρεάζουν τα προγράμματα κυβερνοασφάλειας το πρώτο τρίμηνο του 2022. Καθώς εξετάζουμε το υπόλοιπο του έτους, αναμένουμε να δούμε την αγορά ασφάλισης στον κυβερνοχώρο να επηρεάζεται από τέσσερις σημαντικές τάσεις: αναδοχή, όρια κάλυψης, ασφάλιστρα και καλύψεις.»

Η Marsh ανάφερε στην έκθεση της ότι υπήρχαν πολλοί παράγοντες που ώθησαν τους πελάτες να αναζητήσουν προϊόντα στον κυβερνοχώρο. Το κλειδί μεταξύ αυτών, ανέφερε, ήταν η πανδημία του κορωνοϊού και η επακόλουθη υιοθέτηση πρωτοκόλλων εργασίας από το σπίτι. Αυτό οδήγησε, σύμφωνα με την εταιρεία , τις επιχειρήσεις να αξιολογούν συνεχώς την προσέγγισή τους για τους  κινδύνους στον κυβερνοχώρο το 2020. Ένας άλλος παράγοντας ήταν η αυξημένη κάλυψη από τα μέσα ενημέρωσης σχετικά με τις κυβερνοεπιθέσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Πώς να συμμετάσχετε στο 7ο Παγκύπριο Διαγωνισμό Κυβερνοασφάλειας

Ακόμα μία αλλαγή σύμφωνα με την Marsh, είναι στο ποιοι αγοράζουν πλέον ασφάλιση στον κυβερνοχώρο. Η αυξημένη υιοθέτηση τεχνολογίας και ο σχετικά αυξημένος κίνδυνος στον κυβερνοχώρο έχουν οδηγήσει σε σημαντική αύξηση των ασφαλιστικών αγορών από εταιρείες παροχής ηλεκτρικής ενέργειας και επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας και κατασκευαστικές εταιρείες. Ενώ όπως σημειώνει η εταιρεία, παραδοσιακοί πελάτες αυτού του τομέα, όπως οι επιχειρήσεις Λιανικού Εμπορείου και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, έχουν μειώσει τις αγορές τους κυρίως λόγω της μείωσης της παραγωγικής ικανότητας και των υψηλότερων τιμών.

Η εταιρεία σημείωσε επίσης ότι ο μέσος όρος των ορίων κάλυψης έχουν μειωθεί.  Τις μεγαλύτερες μειώσεις τις συναντάμε στον τομέα των με 19% και συγκεκριμένα από 120 εκατομμύρια λίρες κατά μέσο όρο το 2020 σε 97 εκατομμύρια το 2021, ενώ τα όρια στις επικοινωνίες, τα μέσα ενημέρωσης και την τεχνολογία μειώθηκαν κατά 15%, από 97 εκατομμύρια σε 92 εκατομμύρια.

Η παραβίαση δεδομένων εξακολουθεί να αποτελεί τον κύριο παράγοντα των αξιώσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η παραβίαση δεδομένων και τα περιστατικά ransomware συνέχισαν να είναι ο πιο κοινός τύπος κυβερνοεπιθέσεων το 2021. Αν και οι επιθέσεις παραβίασης δεδομένων έχουν δει μια μικρή μείωση, τα συμβάντα ransomware αυξήθηκαν ξανά το 2021.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Γιατί οι επιχειρήσεις δεν ασφαλίζονται και o Ρόλος του Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή!

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.