1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αρθρογραφία
  6. »
  7. Ιδιωτική Ασφάλιση: O σύμμαχος της ζωής σας!

Ιδιωτική Ασφάλιση: O σύμμαχος της ζωής σας!

Ιδιωτική Ασφάλιση: O σύμμαχος της ζωής σας!
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Στην ψηφιακή εποχή, περίπου 1.000.000 άνθρωποι εργάζονται ως επαγγελματίες ασφαλιστικοί σύμβουλοι στην Ευρώπη (εγγεγραμμένοι στην ΕIOPΑ, European Ιnsurance Occupational Pension Authority, σύμφωνα με στοιχεία 2018). Το μεγάλο πλήθος δεν είναι τυχαίο, καθώς σήμερα η ανάγκη για ανθρώπινη επικοινωνία είναι μεγαλύτερη από ποτέ. Πόσο μάλλον όταν οι άνθρωποι καλούνται να πάρουν τις σωστές αποφάσεις για θέματα που αφορούν τη ζωή, την υγεία και την περιουσία τους (έρευνα Insurance Europe).

Ενώ υπάρχει η εντύπωση ότι η νεότεροι άνθρωποι προτιμούν τα ψηφιακά κανάλια και αναλαμβάνουν προσωπικά την ευθύνη των αποφάσεων και των αγορών τους, στην πραγματικότητα η γενιά των Millennials αγκαλιάζει τη συμβουλευτική. Η έρευνα των Safeco Insurance και Mutual Liberty Insurance σε 2800 ασφαλισμένους τους στις ΗΠΑ προσφέρει αξιόλογα συμπεράσματα. Καταδεικνύει ότι άνθρωποι ηλικιών 20 ως 40 ετών επιλέγουν κυρίως Ασφαλιστικούς Συμβούλους. Το 84% δηλώνουν ότι σκέφτονται ή είναι πολύ πιθανό να συνεργαστούν με ένα ασφαλιστικό σύμβουλο (στοιχεία 2020). Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, ο πρώτος και σημαντικότερος λόγος είναι η άμεση και αποτελεσματική ανταπόκριση των Ασφαλιστικών Συμβούλων στις απορίες και τις ερωτήσεις των ανθρώπων. Στην συνέχεια, η υποστήριξη και εξυπηρέτηση τους στην διεκπεραίωσή των αιτημάτων αποζημίωσης κάθε πελάτη καθώς και η εμπειρία τους στην ασφαλιστική αγορά.

Πράγματι, είναι πολύ σημαντικό να έχεις δίπλα σου τους ανθρώπους που θα σε υποστηρίξουν στις πιο δύσκολες στιγμές. Όμως οι «τεχνικές» διατυπώσεις που διαβάζουμε στις έρευνες, λίγο μπορούν να σκιαγραφήσουν τα συναισθήματα των στιγμών. Στην Interamerican, με περισσότερα από 50 χρόνια εμπειρίας στην ασφάλιση στην Ελλάδα, ξέρουμε ότι υπάρχουν ανεκτίμητες, ανθρώπινες στιγμές που προσθέτουν αξία στο επάγγελμα του ασφαλιστικού συμβούλου. Αυτές τις στιγμές γνωρίζουν και μεταφέρουν οι πελάτες μας, αφού έχουν κάνει χρήση των προγραμμάτων τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Σεμινάριο ΠΣΕΑΔ: Ανάλυση ασφαλιστικών αναγκών για επιχειρήσεις

Όταν οι άνθρωποι βιώνουν μια μεγάλη δυσκολία στη ζωή τους, ο ασφαλιστικός σύμβουλος βρίσκεται εκεί

Μία ευχαριστήρια επιστολή, πολλές φορές χειρόγραφη, φτάνει στο γραφείο ενός ασφαλιστικού συμβούλου μετά την εξυπηρέτηση κάποιου περιστατικού. Αυτή είναι η στιγμή που ο ασφαλιστικός σύμβουλος παίρνει τη μεγαλύτερη επαγγελματική – ηθική ικανοποίηση και χαρά. Γιατί ο ασφαλιστικός σύμβουλος βρίσκεται δίπλα στους ανθρώπους στη δύσκολη στιγμή – αυτό όλοι το γνωρίζουν και το περιμένουν. Ωστόσο, αν δεν συμβεί αυτή η δύσκολη στιγμή, λίγοι άνθρωποι μπορούν να φανταστούν το μέγεθος της σημασίας που θα έχει ο ασφαλιστικός σύμβουλος στη ζωή τους.

Στην ζωή ενός ασφαλιστικού συμβούλου, τα ακραία – για άλλους ανθρώπους – περιστατικά είναι πραγματικότητα, αν όχι καθημερινότητα: ένα παιδί αρρωσταίνει σοβαρά. Ο σύμβουλος είναι εκεί, για να πει στους γονείς ότι μπορούν να ξεχάσουν τον παράγοντα «χρήματα» και να ασχοληθούν μόνο με τη φροντίδα του παιδιού. Ένα σπίτι καίγεται. Ο ασφαλιστικός σύμβουλος είναι εκεί, με μία επιταγή στο χέρι, η οποία μπορεί να καλύπτει εξολοκλήρου τη δημιουργία ενός νέου σπιτιού. Στις δύσκολες στιγμές, το συναισθηματικό φορτίο είναι αδιανόητο. Όταν όμως η οικονομική διαχείριση του προβλήματος είναι εξασφαλισμένη, οι άνθρωποι μπορούν με περισσότερη πίστη, θάρρος και θέληση να παλέψουν για να κερδίσουν τη ζωή τους πίσω. Όταν στα δύσκολα οι άνθρωποι μένουν μόνοι, ο ασφαλιστικός σύμβουλος βρίσκεται εκεί για να τους δώσει κάτι παραπάνω από την αποζημίωση που δικαιούνται. Το αίσθημα της σιγουριάς και της αισιοδοξίας ότι η ζωή μπορεί να συνεχιστεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  5 λόγοι που ο Ασφαλιστικός Διαμεσολαβητής είναι το κλειδί της επιτυχίας των μικρών επιχειρήσεων

Δίπλα σας όμως και στα καλά της ζωής

Ο ασφαλιστικός σύμβουλος βρίσκεται δίπλα στους ανθρώπους και για να σχεδιάσουν το μέλλον τους, την πραγματοποίηση των ονείρων τους, τις καλές τους στιγμές, πολλαπλασιάζοντας τον θετικό αντίκτυπο στη ζωή τους. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα των ανθρώπων που εισπράττουν τα χρήματα από το αποταμιευτικό ή το συνταξιοδοτικό τους πρόγραμμα. Σε μία ηλικία που κάθε άνθρωπος έχει προσφέρει ήδη πολλά στην οικογένειά του αλλά και στην κοινωνία, αποκτά ένα ποσό που θα του επιτρέψει να συνεχίσει τη ζωή του με ποιότητα και αξιοπρέπεια. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχει δει, αρκετά χρόνια νωρίτερα, και να έχει συνεργαστεί με τον ασφαλιστικό του σύμβουλο ο οποίος θα αναλάβει για εκείνον τον χρηματοοικονομικό σχεδιασμό (financial planning) της ζωής του.

Ας σκεφτούμε ακόμα τη γέννηση ενός παιδιού. Η γέννα σε ένα ιδιωτικό νοσοκομείο αποκτά μία ποιότητα που διευκολύνει τη ζωή της μητέρας και του παιδιού, με ένα επίδομα να καλύπτει μεγάλο μέρος του κόστους του μαιευτηρίου.

Ο επαγγελματισμός με κοινωνικό αντίκτυπο

Το επάγγελμα του ασφαλιστικού συμβούλου είναι συνυφασμένο κυρίως με τις πωλήσεις, στο μυαλό των ανθρώπων. Ωστόσο, κάθε πετυχημένος ασφαλιστικός σύμβουλος διακρίνεται για την ενσυναίσθηση και τη διάθεσή του να προσφέρει με ειλικρίνεια και ουσιαστικά στην κοινωνία. Να μειώσει την πιθανότητα ένας άνθρωπος, μια οικογένεια ή μια επιχείρηση να βρεθούν αντιμέτωποι και απροετοίμαστοι στην έλευση οποιουδήποτε κινδύνου ο οποίος μπορεί να είναι καταστροφικός. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο επιτυχημένος ασφαλιστικός σύμβουλος δεν λυπάται για μία «χαμένη πώληση», αλλά για την αναβολή της απόφασης που μπορεί να έχει σοβαρό αντίκτυπο στις ζωές των ανθρώπων. Μέσα από τις ιστορίες τους, οι ασφαλιστικοί μας σύμβουλοι αποδεικνύουν ότι, σε πολλές περιπτώσεις, η επιμονή μπορεί να σώσει την ποιότητα ζωής ανθρώπων μεμονωμένα αλλά και των οικογενειών τους. Η συνεχής υποστήριξη ενός ασφαλισμένου από τον σύμβουλό του στην πορεία της ζωής του, καλύπτοντας σταθερά τις διαφορετικές – μεταβαλλόμενες ανάγκες του, αναδεικνύει ακόμα περισσότερο τον κρίσιμο ρόλο του ασφαλιστικού συμβούλου στην ισορροπία και ευζωία της κοινωνίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Αλίκη Λετυμπιώτου: «Ιδανικό το επάγγελμα του Ασφαλιστικού Σύμβουλου για τη σύγχρονη γυναίκα»
Πηγή: Interamerican

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.