1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Οικονομια
  6. »
  7. Η πανδημία παραμένει ο σημαντικότερος κίνδυνος για την οικονομία

Η πανδημία παραμένει ο σημαντικότερος κίνδυνος για την οικονομία

Η πανδημία παραμένει ο σημαντικότερος κίνδυνος για την οικονομία
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Η πανδημία της COVID-19 παραμένει ο σημαντικότερος κίνδυνος για την παγκόσμια οικονομία και συμβάλλει στην άνοδο του πληθωρισμού σε πολλές χώρες, ανέφερε σήμερα η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα.

Η Γκεοργκίεβα ζήτησε να εντατικοποιηθούν οι προσπάθειες για να αυξηθεί ο εμβολιασμός και να ενισχυθούν οι άμυνες κατά του νέου κορονοϊού, εξηγώντας ότι με τέτοιες ενέργειες – σε συνδυασμό με την αύξηση των επιτοκίων που εξετάζεται ή έχει ήδη ανακοινωθεί από Κεντρικές Τράπεζες – θα βοηθούσαν να καταπολεμηθεί ο πληθωρισμός και να περιοριστούν οι αναταράξεις στην εφοδιαστική αλυσίδα.

“Η πολιτική για την πανδημία είναι οικονομική πολιτική. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την απόδοση της παγκόσμιας οικονομίας παραμένει και φέτος η COVID και οι αναταραχές που προκαλεί”, είπε.

Η Γκεοργκίεβα παραδέχτηκε ότι ο πληθωρισμός αποδείχτηκε “σημαντικότερο οικονομικό και κοινωνικό πρόβλημα” απ` όσο αναμενόταν αρχικά και ότι οι οικονομολόγοι είχαν υποτιμήσει τον αντίκτυπο της καθυστερημένης κατανάλωσης και των κλιματικών σοκ στις τιμές των τροφίμων.

Η Γκεοργκίεβα σημείωσε ότι σε 86 χώρες το ποσοστό του εμβολιασμού δεν έχει φτάσει ακόμη τον στόχο του 40% του πληθυσμού. Σε χώρες χαμηλού εισοδήματος καταγράφονται ποσοστά εμβολιασμού μόλις 5%, ενώ στις πλούσιες φτάνουν το 70%.

“Γιατί είναι πρόβλημα αυτό; Επειδή αυτό που κάνουμε είναι να συντηρούμε ένα πεδίο ανάπτυξης ολοένα και περισσότερων παραλλαγών της COVID”, είπε στο φόρουμ που οργάνωσε η αμερικανική εφημερίδα Washington Post.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.