1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αρθρογραφία
  6. »
  7. Η Ασφάλεια Ζωής βοηθά τους ανθρώπους να νιώθουν σιγουριά!

Η Ασφάλεια Ζωής βοηθά τους ανθρώπους να νιώθουν σιγουριά!

Η Ασφάλεια Ζωής βοηθά τους ανθρώπους να νιώθουν σιγουριά!
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Η χρηματοοικονομική ασφάλεια αποτελεί κοινή ανησυχία για τους πολίτες ανεξαρτήτως ηλικίας και μπορεί να αντιμετωπιστεί ενισχύοντας την αντίληψη του κοινού για την αξία της ασφάλισης ζωής. Αυτό ήταν το συμπέρασμα της πρόσφατης μελέτης «2022 Insurance Barometer Study» που πραγματοποίησαν από κοινού η LIMRA και η Life Happens στην Αμερική.

Σύμφωνα με την έρευνα οι λανθασμένες αντιλήψεις σχετικά με την ασφάλιση ζωής εξακολουθούν να υφίστανται μεταξύ των καταναλωτών με το 80% να υπερεκτιμά το κόστος ενός ασφαλιστηρίου ζωής. Το πρόβλημα επιδεινώνετε με την γενικότερη δυσαρέσκεια των ανθρώπων να μιλούν για θέματα που έχουν να κάνουν με τον θάνατο και τον οικονομικό προγραμματισμό.

Όπως αναφέραμε, η έρευνα καταδεικνύει ότι  η χρηματοοικονομική ασφάλεια παραμένει πρόκληση ανεξαρτήτως γενιάς. Συγκεκριμένα η χρηματοοικονομική ανασφάλεια είναι μεγαλύτερη ανάμεσα στα άτομα της Gen X (49%), ακολουθούν οι Millennials (44%) και οι Gen Z (42%) με την γενιά των Baby Boomers να έχει το χαμηλότερο ποσοστό (33%).

Επιπρόσθετα, ένας στους δέκα ερωτηθέντες δήλωσε ότι θα νιώσει οικονομική στενότητα μέσα σε μία βδομάδα εάν ο κύριος χρηματοδότης της οικογένειας φύγει από την ζωή ενώ μόνο 1 στους 5 δηλώνουν ότι έχουν οικονομίες που θα μπορούσαν να ήταν ασφαλής για πάνω από 5 χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  3 Ασφαλιστές που μεταδίδουν την αξία της ασφάλισης στο Tik-Tok

Όσο αφορά την επίγνωση της αναγκαιότητας ενός συμβολαίου ασφάλισης ζωής, το κενό μεταξύ των αναγκών των ανθρώπων για ασφάλιση ζωής και των όσων πραγματικά έχουν προστασία παραμένει μεγάλο. Συγκεκριμένα η έρευνα εντοπίζει ότι το κενό αυτό είναι σήμερα μεγαλύτερο από ποτέ και διπλάσιο σε σύγκριση με 12 χρόνια πριν. Ακόμη μία παράμετρος είναι ότι το 68% όσων έχουν ασφάλεια ζωής δηλώνουν ότι νιώθουν χρηματοοικονομική σιγουριά σε σύγκριση με μόνο 47% όσων δεν έχουν ασφάλεια ζωής. Μόνο το 31% των ερωτηθέντων απάντησε ότι είναι περισσότερο από πιθανό να αγοράσουν ασφάλεια ζωής το 2022.

Τέλος η συγκεκριμένη μελέτη τονίζει την σπουδαιότητα της σωστής ενημέρωσης και επιμόρφωσης του κοινού σε ασφαλιστικά θέματα. Ειδικότερα, οι Millenials και η Generation Z δηλώνουν ότι αισθάνονται ανασφαλής στα ασφαλιστικά θέματα κυρίως λόγο ανεπαρκούς ενημέρωσης ενώ μόνο το 42% δήλωσε ότι είναι μερικώς ή καθόλου ενημερωμένοι. Ακόμη ένα σημαντικό εύρημα της έρευνας είναι ότι σχεδόν 2 στους 5 θεωρούν ότι δεν τηρούν τις προϋποθέσεις ασφαλισιμότητας που στις περισσότερες περιπτώσεις αυτό δεν ισχύει.  

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.