1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Τοπικα Νεα
  6. »
  7. Η AON παρουσιάζει το 14ο Συνταξιοδοτικο Φόρουμ!

Η AON παρουσιάζει το 14ο Συνταξιοδοτικο Φόρουμ!

Η AON παρουσιάζει το 14ο Συνταξιοδοτικο Φόρουμ!
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Οι γεωπολιτικές εντάσεις εξακολουθούν να υφίστανται, επηρεάζοντας έτσι την παγκόσμια οικονομία, αυξάνοντας την αστάθεια στις επενδυτικές αγορές, ωθώντας τον πληθωρισμό σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα και ασκώντας πίεση στις κεντρικές τράπεζες για να υιοθετούν αυστηρή νομισματική πολιτική, διατηρώντας έτσι την αβεβαιότητα τόσο για τους συμμετέχοντες σε συνταξιοδοτικά προγράμματα όσο και για τους διαχειριστές τους ως προς την διασφάλιση επαρκών συνταξιοδοτικών αποταμιεύσεων.

Αναπόφευκτα, η έντονη μεταβλητότητα επηρεάζει συνεχώς τις αποδόσεις των επενδύσεων των συνταξιοδοτικών ταμείων, δημιουργώντας μεγαλύτερες προκλήσεις για τους διαχειριστές των ταμείων προνοίας σε ό,τι αφορά τον καθορισμό της επενδυτικής τους στρατηγικής, τη διαχείριση των κινδύνων, τη συμμόρφωση με τους κανονισμούς, καθώς και διατήρηση των κριτηρίων ESG.

Στην Κύπρο, τι πρέπει ακόμη να γίνει για να διαπιστωθεί η ανάγκη για διασφάλιση επαρκών συνταξιοδοτικών παροχών και τι πρέπει να έχουν κατά νου οι διαχειριστές για τη δημιουργία αισθήματος ασφάλειας και εμπιστοσύνης για τους συμμετέχοντες στο συνταξιοδοτικό πρόγραμμα;

Το Συνταξιοδοτικό Φόρουμ επιστρέφει για 14η χρονιά για να εντοπίσει και να αναλύσει τις πιο πρόσφατες εξελίξεις και τάσεις του συνταξιοδοτικού οικοσυστήματος. Μέσω αναλύσεων και εμπεριστατωμένων παρουσιάσεων, διακεκριμένοι ομιλητές από την Κύπρο και το εξωτερικό, θα καταφθάσουν την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου στο Ξενοδοχείο Hilton Nicosia για να μιλήσουν για τα σημαντικότερα θέματα του τομέα προσφέροντας στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να ενημερωθούν για σημαντικά ζητήματα που ήδη αντιμετωπίζουν ή θα κληθούν να χειριστούν στο εγγύς μέλλον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Έρχεται στις 21 Μαΐου το 9ο Παγκύπριο Συνέδριο του ΠΣΕΑΔ

Η θεματολογία

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το Συνέδριο που έγινε θεσμός περιλαμβάνει πλειάδα θεμάτων που απασχολούν τον Κλάδο.

Η πολιτική της κυβέρνησης για αύξηση της επάρκειας των συντάξεων, οι εκκλήσεις της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ΔΟΕ) για μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος και ειδικότερα σε ό, τι αφορά τον πρώτο πυλώνα και ποια τα επόμενα βήματα όσον αφορά τον δεύτερο πυλώνα αποτελούν βασικό κορμό. Στο πλαίσιο της εν λόγω συζήτησης θα διατυπωθούν και οι θέσεις της κυβέρνησης για ενίσχυση του τρίτου πυλώνα.

Οι νομοθετικές και κανονιστικές ενημερώσεις στα Ιδρύματα Επαγγελματικών Συνταξιοδοτικών Παροχών (ΙΕΣΠ) βρίσκονται στην ατζέντα του Φόρουμ όπως και η πρόταση του Συμβουλίου Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας Κύπρου για ενδυνάμωση του συνταξιοδοτικού εισοδήματος στην Κύπρο.

Τα Ταμεία Προνοίας έχουν αποκτήσει μια δυναμική τα τελευταία έτη με μεγάλους οργανισμούς να επιλέγουν το συγκεκριμένο όχημα χρηματοδότησης συνταξιοδοτικών παροχών. Στο 14ο Συνταξιοδοτικό Φόρουμ η Αon θα παρουσιάσει την Έρευνα 2023 Συνταξιοδοτικών Προγραμμάτων για τη Κύπρο, αναδεικνύοντας τις κύριες παραμέτρους σχεδιασμού που ακολουθούν οι εταιρίες καθώς και τις Προτεραιότητες και Προκλήσεις για τα επόμενα χρόνια.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν εξάλλου την ευκαιρία να παρακολουθήσουν συζητήσεις σχετικά με τις βέλτιστες πρακτικές στις επενδυτικές στρατηγικές των συνταξιοδοτικών ταμείων, όπως επίσης και τη Διαχείριση κινδύνου σε περιόδους αβεβαιότητας καθώς και άλλα ζητήματα κοινωνικού περιεχομένου, συντάξεων DC κ.α.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Έρχεται στις 21 Μαΐου το 9ο Παγκύπριο Συνέδριο του ΠΣΕΑΔ

Ποιους ενδιαφέρει

Το Συνέδριο απευθύνεται σε:

  • Μέλη διαχειριστικών επιτροπών Ταμείων Προνοίας και Συντάξεως
  • Διευθυντικό Προσωπικό
  • Συμβούλους Ταμείων
  • Διαχειριστές κεφαλαίων
  • Χρηματοοικονομικούς οργανισμούς
  • Λογιστικά γραφεία
  • Δικηγόρους και νομικούς σύμβουλους
  • Αναλογιστικούς οίκους
  • Αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες
  • Στελέχη ανθρώπινου δυναμικού

Για πληροφορίες και εγγραφές πατήστε εδώ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Οργανωτές: Aon και ΙΜΗ
Χορηγοί Επικοινωνίας: Cyprus Business News (CBN), περιοδικό IN Βusiness, πόρταλ REPORTER

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την IMH:

Τηλέφωνο: 22505555 | Φαξ: 22679820

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: [email protected]

Ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

Πηγή: inbusinessnews

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.