1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Άρθρα
  6. »
  7. Η Anytime μας λέει τι πρέπει να ξέρουμε αν κάνουμε Road...

Η Anytime μας λέει τι πρέπει να ξέρουμε αν κάνουμε Road trip με το ηλεκτρικό μας αυτοκίνητο!

Η Anytime μας λέει τι πρέπει να ξέρουμε αν κάνουμε Road trip με το ηλεκτρικό μας αυτοκίνητο!
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Μάρτιος, ο πρώτος μήνας της Άνοιξης, ημερολογιακά τουλάχιστον, έφτασε και όσο ο καιρός φτιάχνει, τόσο θα μας… ανοίγει η όρεξη για εκδρομές με το αυτοκίνητο! Και, σε ό,τι αφορά τα συμβατικά οχήματα, ξέρουμε λίγο πολύ τι χρειαζόμαστε για να οργανώσουμε ένα επιτυχημένο road trip, τα ηλεκτρικά όμως είναι καινούργιο «φρούτο» που συνέχεια μαθαίνουμε νέα πράγματα για αυτό. Επομένως, ειδικά στην περίπτωση που σχεδιάζουμε μια μεγαλύτερη διαδρομή, λέγε με “road trip”, καλό θα ήταν να λάβουμε υπόψη ορισμένες παραμέτρους για να έχουμε μια ομαλή, ευχάριστη και χωρίς προβλήματα διαδρομή.

Ανεφοδιασμός

Βασική προϋπόθεση πριν ξεκινήσουμε το ταξίδι μας είναι να έχουμε φορτίσει στο 100% τις μπαταρίες του αυτοκινήτου.
Eπίσης, είναι χρήσιμο να γνωρίζουμε την κατανάλωση του αυτοκινήτου μας, γιατί με αυτόν τον τρόπο θα ξέρουμε αν η πλήρης φόρτιση θα μας καλύψει για να φτάσουμε στον τελικό προορισμό μας ή αν θα χρειαστεί ανεφοδιασμός στην πορεία.

«Χαρτογράφηση» διαδρομής

Στη δεύτερη περίπτωση είναι απαραίτητο να έχουμε από πριν «χαρτογραφήσει» όλους τους ταχυφορτιστές που υπάρχουν στη διαδρομή που θα ακολουθήσουμε. O χάρτης πλοήγησης των Σταθμών Φόρτισης Ηλεκτρικών Αυτοκινήτων (e-charging) στην Κύπρο, ο οποίος περιλαμβάνει όλες τις σχετικές πληροφορίες (ακριβή διεύθυνση, ώρες λειτουργίας, τηλέφωνο επικοινωνίας, γεωγραφικό μήκος και πλάτος), είναι στον παρακάτω σύνδεσμο: https://myeac.etrel.com/#/portal/locations

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  5 Tips για προστασία των ελαστικών σας - Πώς να τα κάνετε να κρατήσουν περισσότερο

Σωστή οδήγηση

Επιπλέον, ιδιαίτερα σημαντική για την αυτονομία του ηλεκτρικού αυτοκινήτου είναι η ομαλή οδήγηση, διότι όσο περισσότερο επιταχύνουμε τόσο περισσότερο ρεύμα καταναλώνει το όχημα, ενώ ταυτόχρονα μειώνεται σημαντικά η αυτονομία του. Το ίδιο επίσης συμβαίνει και με τη χρήση των κλιματιστικών.

Οι σταθμοί φόρτισης που έχουν εγκατασταθεί παρέχουν τη δυνατότητα φόρτισης του ηλεκτρικού οχήματος μέχρι 21kW(3-Ph) κανονική φόρτιση και 50 kW DC για ταχεία φόρτιση. Σε κάθε σημείο φόρτισης υπάρχουν δύο (2) ρευματολήπτες φόρτισης και μπορούν να εξυπηρετηθούν ταυτόχρονα δύο οχήματα. Επίσης, παρέχεται η δυνατότητα από το σύστημα να βρούμε τον κατάλληλο φορτιστή ανάλογα με τον τύπο του αυτοκινήτου μας.

Για να γνωρίζουμε από πριν τις χρεώσεις αλλά και όλες τις λεπτομέρειες που μπορεί να μας φανούν χρήσιμες για την υπηρεσία e-charge, η ΑΗΚ έχει δημιουργήσει την παρακάτω σελίδα: https://www.eac.com.cy/EL/NonRegulatedActivities/chargingstation/Pages/default1.aspx

Έχοντας λοιπόν φροντίσει για τα παραπάνω και με τη σιγουριά που μας δίνει η ασφάλιση του αυτοκινήτου μας στην Anytime, το μόνο που μένει είναι να απολαύσουμε τη διαδρομή!

Πηγή: Anytime Blog

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

LEAVE YOUR COMMENT

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.