1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Η AIG ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το 3ο τρίμηνο

Η AIG ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το 3ο τρίμηνο

Η AIG ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το 3ο τρίμηνο
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Ο Αμερικανικός Ασφαλιστικός Κολοσσός AIG ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου του 2021. Τα καθαρά έσοδα που θα αποδοθούν στους κοινούς μετόχους της εταιρείας έφτασαν τα 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια σημειώνοντας σημαντικότατη αύξηση από τα 281 εκατομμύρια δολάρια του προηγούμενου έτους.

Ο πρόεδρος και Διευθύνων σύμβουλος της AIG Peter Zaffino είπε ότι «Συνεχίζουμε να χτίζουμε την δυναμική μας και να κάνουμε πράξη τις στρατηγικές μας προτεραιότητες, όπως αποδεικνύεται από ένα ακόμη τρίμηνο εξαιρετικών οικονομικών αποτελεσμάτων» ενώ συνέχισε ότι «κόντρα στην πολύ ενεργή περίοδο που διανύουμε και της συνεχιζόμενης παγκόσμιας πανδημίας, οι συνάδελφοι της AIG επέδειξαν την συνεχή τους ανθεκτικότητα και την ικανότητα τους να αποδίδουν σε υψηλό επίπεδο παρέχοντας αξία στους μετόχους μας και αριστεία σε όλα όσα κάνουμε».

Ο Γενικός Κλάδος του παγκόσμιου κολοσσού είχε καλές επιδόσεις στο τρίμηνο, με την μικτή παραγωγή ασφαλίστρων (GWP) να είναι στα 9,3 δισεκατομμύρια δολάρια σημειώνοντας αύξηση 13% από τα 8,6 δισεκατομμύρια δολάρια που επιτεύχθηκαν την αντίστοιχη περίοδο τον προηγούμενο χρόνο.

Στη Βόρεια Αμερική, η καθαρή παραγωγή ασφαλίστρων (NWP) αυξήθηκε κατά 17% για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε 30 Σεπτεμβρίου 2021, αγγίζοντας τα 3 δισεκατομμύρια δολάρια, από 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια το τρίτο τρίμηνο του περασμένου έτους. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην αύξηση των εμπορικών ασφαλειών κατά 18%, με την καθαρή παραγωγή ασφαλίστρων (NWP) της Βόρειας Αμερικής να αυξάνεται από 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια το τρίτο τρίμηνο του 2020 σε 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια την ίδια περίοδο φέτος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Εντυπωσιακή αύξηση κερδοφορίας για την Atlantic Insurance το 2023

Οι διεθνείς εμπορικές δραστηριότητες της AIG σημείωσαν επίσης αύξηση το τρίτο τρίμηνο, με άλμα 15% στην καθαρή παραγωγή ασφαλίστρων (NWP) το τρίτο τρίμηνο του 2020 και του 2021, αυξάνοντας από 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια σε 2,1 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο συνολικός δείκτης (combined ratio) των γενικών ασφαλίσεων του ομίλου βελτιώθηκε κατά 7,5 μονάδες φτάνοντας το 99,7%. Ο παγκόσμιος ασφαλιστής απέδωσε αυτό το αποτέλεσμα στα ισχυρά αποτελέσματα της αναδοχής κινδύνων (underwriting), στις χαμηλότερες απώλειες από καταστροφές και τα ασφάλιστρα αποκατάστασης.

“Ο κλάδος των Γενικών Ασφαλειών σημείωσε πολύ ισχυρά αποτελέσματα αποδεικνύοντας την πειθαρχία μας στην αναδοχή κινδύνων που είναι πλέον ενσωματωμένη στην κουλτούρα μας και τα οφέλη των προσπαθειών μας για μείωση της αστάθειας μέσω ενός καλά διατυπωμένου προγράμματος σχετικά με τους κινδύνους που αναλαμβάνουμε και  της αντασφάλισης το οποίο απέδωσε καλά”, σχολίασε ο Zaffino. “Τα καθαρά ασφάλιστρα που αυξήθηκαν κατά 11%, οδηγούμενα από την αύξηση των εμπορικών ασφαλειών κατά 17%, η οποία εξισορροπήθηκε μεταξύ της ανάπτυξης μας κατά 18% στη Βόρεια Αμερική και της αύξησης 15% σε Διεθνή επίπεδο αντανακλώντας έτσι τη βελτιωμένη διατήρηση πελατών, τα εξαιρετικά επίπεδα νέων πελατών και το συνεχιζόμενο ισχυρό περιβάλλον επιτοκίων”.

Ο κλάδος ζωής και συνταξιοδότησης της AIG συνέβαλε σημαντικά στην κερδοφορία του ομίλου το τρίτο τρίμηνο του 2021, αποφέροντας προσαρμοσμένα έσοδα προ φόρων ύψους 877 εκατομμυρίων δολαρίων και απόδοση των κοινών μετοχών κατά 12,2%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Ξεπέρασαν τα €1,2 δις τα ασφάλιστρα της Κυπριακής αγοράς το 2023

Ωστόσο, η AIG συνέχισε να διαχωρίζει τις δραστηριότητες ζωής και συνταξιοδότησης – ολοκληρώνοντας πρόσφατα την πώληση μετοχικού κεφαλαίου 9,9% έναντι 2,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων στη Blackstone. Ο ασφαλιστικός κολοσσός αποκάλυψε επίσης ότι μια IPO είναι στα σχέδια της εταιρείας για το 2020 όσο αφορά τον κλάδο ζωής και συνταξιοδότησής.

“Οι επιδόσεις της AIG το τρίτο τρίμηνο και κατά τους πρώτους εννέα μήνες του έτους επικυρώνουν τη στρατηγική την οποία εφαρμόζουμε τα τελευταία χρόνια”, πρόσθεσε ο Ζαφίνο. «Έχουμε βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα του χαρτοφυλακίου μας παρέχοντας ανώτερες λύσεις διαχείρισης κινδύνου, συνεχίζουμε να ενσωματώνουμε την αριστεία στον τρόπο λειτουργίας μας σε ολόκληρο τον οργανισμό και πρόσφατα φτάσαμε σε ένα σημαντικό ορόσημο για να κάνουμε τη ζωή και τη συνταξιοδότηση μια αυτόνομη εταιρεία κλείνοντας την πώληση ενός μετοχικού κεφαλαίου 9,9% στη Blackstone. Η AIG βρίσκεται σε πορεία να γίνει μια κορυφαία εταιρεία με επιδόσεις που θα προσφέρει βιώσιμη κερδοφορία και ανάπτυξη μακροπρόθεσμα.»

Μπορείτε να δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα του ομίλου εδώ

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.