1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Γυναίκα στην Αμερική απαιτεί αποζημίωση ύψους 5,2 εκατομμυρίων γιατί κόλλησε μεταδιδόμενη...

Γυναίκα στην Αμερική απαιτεί αποζημίωση ύψους 5,2 εκατομμυρίων γιατί κόλλησε μεταδιδόμενη ασθένεια σε αυτοκίνητο

Γυναίκα στην Αμερική απαιτεί αποζημίωση ύψους 5,2 εκατομμυρίων γιατί κόλλησε μεταδιδόμενη ασθένεια σε αυτοκίνητο
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Πριν μερικούς μήνες δημοσιεύσαμε άρθρο με τις 5 πιο παράξενες απαιτήσεις για αποζημίωση που δέχτηκαν ασφαλιστικές εταιρείες ανά τον κόσμο. Η πιο πάνω περίπτωση σίγουρα διεκδικεί επάξια μία θέση στη λίστα αυτή. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Η πιο πάνω περίπτωση λαμβάνει χώρα, που αλλού, στην Αμερική. Συγκεκριμένα η ασφαλιστική εταιρεία GEICO είναι αντιμέτωπη με ένα μία πολύ παράξενη απαίτηση, όπου μία γυναίκα από την πολιτεία Μιζούρι, υπέβαλε απαίτηση ύψους 5,2 εκατομμυρίων δολαρίων αφού ισχυρίζεται ότι κόλλησε μια μεταδιδόμενη ασθένεια καθώς έκανε έρωτα στο αυτοκίνητο άνδρα, το οποίο ήταν ασφαλισμένο με την εταιρεία.

Το Associated Press αποκάλυψε νωρίτερα αυτή την βδομάδα, ότι τριμελής επιτροπή του εφετείου της πολιτείας του Μιζούρι, επικύρωσε την απόφαση της κομητείας Τζάκσον, η οποία διαπίστωνε ότι η γυναίκα δικαιούται αποζημίωση.  

Σε απάντηση στην πιο πάνω απόφαση, η εταιρεία κατέθεσε ομοσπονδιακή αγωγή με το επιχείρημα ότι η αξίωση της γυναίκας δεν καλύπτεται από το ασφαλιστήριο συμβόλαιο του πελάτη της. Η απόφαση της ομοσπονδιακής αγωγής αναμένετε να καθορίσει εάν υπάρχει κάλυψη σε αυτό το θέμα, αναφέρει σε σημείωμα του το Associated Press.

Σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα, η γυναίκα και ο άνδρας είχαν σχέση όταν έκαναν έρωτα στο αυτοκίνητο του άνδρα. Η γυναίκα ισχυρίζεται ότι προσβλήθηκε από τον ιό HPV ως αποτέλεσμα της σεξουαλικής δραστηριότητας, επειδή ο άνδρας δεν της είπε ότι είχε την ασθένεια. Τον Φεβρουάριο του 2021, η γυναίκα ενημέρωσε την GEICO ότι σχεδίαζε να επιδιώξει ασφαλιστική αποζημίωση ύψους 1 εκατομμυρίου δολαρίων εναντίον του άνδρα και υποστήριξε ότι η ασφάλεια αυτοκινήτου του παρείχε κάλυψη για τους τραυματισμούς και τις ζημίες της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Αμερική: 7 Χρόνια Φυλάκισης σε Ασφαλιστικό Πράκτορα για απάτη

Το Associated Press σημείωσε ότι τα δικαστικά έγγραφα αποκαλύπτουν ότι η GEICO αρνήθηκε τον διακανονισμό με το σκεπτικό ότι η αξίωση της γυναίκας δεν συνέβη λόγω της κανονικής χρήσης του οχήματος. Ένας διαιτητής αργότερα αποφάσισε ότι θα πρέπει να της απονεμηθούν 5,2 εκατομμύρια δολάρια για αποζημίωση. Στη συνέχεια, η γυναίκα κατέθεσε αίτηση στο Δικαστήριο της πολιτείας του Μιζούρι, θέλοντας να επιβεβαιώσει την αποζημίωση.

Τα δικαστικά έγγραφα αποκαλύπτουν επίσης ότι η GEICO ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε ότι ο άνδρας και η γυναίκα είχαν εισέλθει σε διαιτησία και ότι ο ασφαλιστής επεδίωξε να παρέμβει στη δικαστική υπόθεση όταν το έμαθε. Η εταιρεία υποστήριξε ότι η αποζημίωση που επιτεύχθηκε μέσω της διαιτησίας ήταν αποτέλεσμα συμπαιγνίας και απάτης, παραβίασε τα δικαιώματά της για τη δέουσα διαδικασία και ήταν ανεφάρμοστη.

Το Associated Press αποκάλυψε ότι τα δικαστικά έγγραφα δείχνουν ότι το δικαστήριο απέρριψε τα αιτήματα της GEICO και επιβεβαίωσε την αποζημίωση, προτρέποντας την ασφαλιστική εταιρεία να ασκήσει έφεση επειδή ανέφερε ότι δεν είχε «σημαντική ευκαιρία» να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της με το εφετείο να διαπιστώνει ότι η GEICO δεν είχε το δικαίωμα να «εκδικαστεί εκ νέου» για την υπόθεση αυτή μετά την επιβεβαίωση της απόφασης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Τι θα έπρεπε να προσέξει μία εταιρεία αν ασφάλιζε τον James Bond;

Την συγκεκριμένη υπόθεση σχολίασε με ανάρτηση του στο Twitter και ο CEO της Tesla, Έλον Μασκ, λέγοντας ότι «τρελές απαιτήσεις σαν αυτή είναι ένα μεγάλο μέρος του γιατί η ασφάλεια αυτοκινήτου κοστίζει τόσο ακριβά»

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.