1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Άρθρα
  6. »
  7. Generation Ζ: Η γενιά που θα ανατρέψει το επαγγελματικό μέλλον

Generation Ζ: Η γενιά που θα ανατρέψει το επαγγελματικό μέλλον

Generation Ζ: Η γενιά που θα ανατρέψει το επαγγελματικό μέλλον
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Το LinkedIn, όπως και άλλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης έχει γίνει κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Αν και η πλατφόρμα αυτή είναι κατάλληλη για διάφορες ηλικίες, η Generation Z που βρίσκεται ακόμη στο ξεκίνημα της επαγγελματικής της πορείας, εμφανίζεται ως η πιο αναπτυσσόμενη δημογραφική ομάδα στο LinkedIn. Πως όμως η γενιά αυτή ξεχωρίζει από άλλες γενιές σχετικά με την χρήση της στο LinkedIn; 

Με 78 εκατομμύρια χρήστες στο LinkedIn, η Gen Z αντιπροσωπεύει ήδη το 10% της συνολικής βάσης χρηστών της πλατφόρμας. Με βάση τα τρέχοντα δεδομένα, ο αριθμός αυτός είναι πιθανό να συνεχίσει να αυξάνεται τα επόμενα χρόνια. Μέχρι το 2025 η Gen Z  θα αποτελεί το 27% του εργατικού δυναμικού, οι οποίοι στρέφονται όλο και περισσότερο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για επαγγελματική εξέλιξη, μάθηση, και κοινωνική δικτύωση.  

Σύμφωνα με την insights analyst του LinkedIn Marketing Solutions, Lisa Sy: «Η οικονομική δύναμη της Gen Z αυξάνεται γρήγορα και θα αναδιαμορφώσει στο μέλλον την οικονομία και τους κοινωνικούς μας κανόνες». Σημειώνει ότι αυτές οι αλλαγές προβλέπεται να φέρουν μεγάλες διαταραχές στους μισθούς, στις καταναλωτικές συνήθειες και στις επενδυτικές ενέργειες.

Η Gen Z ξεχωρίζει για την εξαιρετική της κοινωνικότητα.

Η γενιά αυτή φαίνεται να ασχολείται περισσότερο με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από την γενιά των millennials. Συγκεκριμένα, τα νέα δεδομένα του LinkedIn αποδεικνύουν ότι οι περισσότεροι από 7 στους 10 της Gen Z περνούν κάθε μέρα πάνω από μία ώρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και η χρήση τους, κατά μέσο όρο, ξεπερνά αυτή των millennials κατά περίπου μία ώρα.

Αξίζει να σημειωθεί πως το 75% αναφέρει ότι χρησιμοποιεί smartphones πιο συχνά από οποιαδήποτε άλλη συσκευή, ενώ το 66% χρησιμοποιεί διάφορες συσκευές ταυτόχρονα.  Από αυτούς, το 80% λέει ότι το LinkedIn είναι μια πλατφόρμα που εμπιστεύονται ενώ το 70% λέει ότι το περιεχόμενο που κοινοποιείται είναι σχετικό με αυτούς. Επιπλέον, ο 25χρονος Dylan Gambardella, διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της Next Gen HQ, ισχυρίζεται πως το LinkedIn για την Gen Z είναι σχεδόν τόσο αναγκαίο όσο το να είχες προφίλ στο Facebook πριν από 10-12 χρόνια.

References:
https://www.thedrum.com/news/2021/11/15/new-linkedin-data-shows-how-gen-z-recalibrating-the-norms-work

Πηγή: Opiumworks

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.